Ideja za hiter zajtrk, ki si ga lahko pripravite vnaprej. Odličen tudi kot sladka, nasitna malica pripravljena noro preprosto, v eni posodi in brez kompliciranja.
Dodajte svoje najljubše beljakovine in najboljši zajtrk je pripravljen!
V noro sočni čokoladni sredici se skrivajo hruškov pire, čokoladne beljakovine in hrustljava čokoladna granola. Za sladko presenečenje sem dodala še malo čokoladnih kapljic, ki pa jih lahko po želji tudi izpustite.
Za pripravo lahko uporabite svoje najljubše beljakovine v prahu. V kombinaicji s hruško res odlično sede čokolada, lahko pa dodate tudi vaniljo in hruškov pire zamenjate z bananinim. Moje najljubše veganske beljakoivne z okusom vanilje so od Myprotein Myvegan. Meni najbolj okusne, vsestransko uporabne beljakovine za pripravo sladic.
S kodo NINAMYP imate na strani Myprotein vedno vsaj 33% popust,, višina popustov pa je odvisna od trenutnih akcij.
Ker sem kašo delala v zimskem času sem kombinirala hruško, cimet in čokolado – božanska kombinacija za praznični zimski čas.
Okuse lahko seveda prilagodite svojemu okusu. Hruške zamenjate z banano, čokoladne beljakovine z vaniljevimi, granolo z navadnimi ovsenimi kosmiči in čokolado lahko izpustite ali ji dodate nasekljane oreščke. Domišlija tukaj nima omejitev.
Čokoladna proteinska pečena ovsena kaša s hruškami in temno čokolado
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 15mins
Vrsta obroka Zajtrk
Količina 6porcij
Sestavine
Pečena ovsena kaša
150gpasirane hruške iz kompota(sveža hruška ali hruškov kompot, lahko pa uporabite tudi spasirano banano)
10gmedu ali javorjevega sirupa
80gvode ali mleka po izbiri
120ggranole po izbiri(lahko zamenjate z ovsenimi kosmiči)
100gdrobnih ovsenih kosmičev
20gbeljakovine v prahu, okus čokolada(ali vanilja)
20geritritola ali kokosovega sladkorja
1jedilna žlica100% kakava v prahu
Dodatki
čokoladne kapljice
narezana hruška iz kompota
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj.
V večji posodi s pomočjo metlice za stepanje zmešajte spasirano hruško/banano, med/sirup in vodo/mleko, da nastane enotna zmes.
Dodajte granolo, ovsene kosmiče, beljakovine, sladilo in kakav v prahu. S pomočjo silikonske lopatice vse premešajte, da dobite gosto, kompaktno maso.
Maso prestavite v rahlo naoljen pekač, premera 16 cm x 16 cm. Po želji posujte s čokoladnimi kapljicami in dodajte par rezin hruške.
Postavite v pečico in pecite 15-17 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima vlažne mase.
Postrezite takoj, lahko pa si pečeno kašo pripravite za "mealprep" in v njej uživate za zajtrk naslednje 4 dni. Kašo po porcijah shranite v neprodušno zaprtih posodah v hladilniku do 4 dni.
Čokoladna proteinska pečena ovsena kaša s hruškami in temno čokolado
Ideja za hiter zajtrk, ki si ga lahko pripravite vnaprej. Odličen tudi kot sladka, nasitna malica pripravljena noro preprosto, v eni posodi in brez kompliciranja.
Dodajte svoje najljubše beljakovine in najboljši zajtrk je pripravljen!
V noro sočni čokoladni sredici se skrivajo hruškov pire, čokoladne beljakovine in hrustljava čokoladna granola. Za sladko presenečenje sem dodala še malo čokoladnih kapljic, ki pa jih lahko po želji tudi izpustite.
Ker sem kašo delala v zimskem času sem kombinirala hruško, cimet in čokolado – božanska kombinacija za praznični zimski čas.
Okuse lahko seveda prilagodite svojemu okusu. Hruške zamenjate z banano, čokoladne beljakovine z vaniljevimi, granolo z navadnimi ovsenimi kosmiči in čokolado lahko izpustite ali ji dodate nasekljane oreščke. Domišlija tukaj nima omejitev.
Čokoladna proteinska pečena ovsena kaša s hruškami in temno čokolado
Nina ZorčičSestavine
Pečena ovsena kaša
Dodatki
Postopek
Preberite še: