Najboljši, najbolj sočni ovseni piškoti z brusnicami in belo čokolado!
Mehki, sočni, polni ovsenih kosmičev, brusnic in stopljene bele čokolade – božanska kombinacija.
Priprava pa noro preprosta – vse zmešate v eni posodi, oblikujete piškote in spečete. TOP!
Moji okusni piškoti z brusnicami in belo čokolado so narejeni noro preprosto in hitro.
Ovseni kosmiči, dodajo element hrustljavosti, brusnice poskrbijo za sočnost, v kombinaciji s stopljeno belo čokolado pa nastane res božanska kombinacija.
Piškotom lahko dodate dodatke po izboru, sama pa najraje izberem belo čokolado in brusnice, saj se s kokosovim sladkorjem odlično dopolnjujejo.
Nasvet za res okusne piškote: suhe brusnice pred uporabo pokuhajte v par jedilnih žlicah vode, da se popolnoma zmehčajo in napijejo vode. Piškoti so tako bolj okusni in sočni, brusnice pa bolj mehke in okusne.
Piškoti so pripravljeni hitro, potrebujejo pa nekaj hlajenja, da jih lahko potem lažje oblikujemo v kroglice oz. piškote.
Masi sem dodala ovsene kosmiče, brusnice in belo čokolado. Namesto brusnic lahko dodate rozine ali nasekljane suhe slive, namesto bele čokolade pa lahko dodate čokolado po izbiri.
Drugih zamenjav v receptu ne svetujem, saj jih nisem testirala.
Sočni piškoti z brusnicami in belo čokolado
Nina Zorčič
Čas priprave 40mins
Čas peke 15mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 16piškotov
Sestavine
125gpšenične bele moke tip 500
½čajne žličkesode bikarbone
½čajne žličkecimeta
ščepsoli
115gmasla(sobna temperatura)
65gkokosovega sladkorja
40gbelega sladkorja
1srednje velikojajce(sobna temperatura)
1čajna žličkavaniljeve arome
130gcelih ali drobnih ovsenih kosmičev
75gpokuhanih suhih brusnic(opcijsko: brusnice pred uporabo pokuhajte v par jedinih žlicah vode, da so mehke in sočne)
75gnasekljane bele čokolade ali belih čokoladnih kapljic
Postopek
V večji posodi s pomočjo ročnega mešalnika zmešajte maslo in oba sladkorja, dokler ne nastane kremna zmes - približno 5 minut. Dodajte jajca in vanilijo ter mešajte še dodatni 2 minuti.
Dodajte suhe sestavine in premešajte samo toliko, da se vse poveže - po tem, ko ste dodali moko ne mešajte predolgo.
Dodajte ovsene kosmiče, brusnice in belo čokolado ter premešajte s silikonsko lopatico, da se vsi dodatki enakomerno razporedijo po masi.
Posodo z maso tesno prekrijte z alufolijo in postavite v hladilnik za 20 minut.
Vmes segrejte pečico na 175 stopinj.
Iz mase oblikujte 16 kroglic (pomagate si lahko z zajemalko za sladoled ali jedilno žlico) in jih položite na pekač vsaj 2 cm narazen. Z dlanjo vsako kroglico rahlo pritisnite ob dno, da bo višina oblikovanega piškota približno 1 cm.
Postavite v pečico in pecite 12 minut minut oz. tako dolgo, da se robovi obarvajo zlato rjavo. Če se piškoti med peko preveč razlezejo jih še vroče oblikujte s pomočjo kozarca: nad piškot dodajte kozarec in ga z nežnimii krožnimi gibi okoli piškoti oblikujte v lepši krog.
Pečene piškote pustite na pekaču še kakšno minuto, nato pa prestavite na rešetko za hlajenje in pustite, da se ohladijo.
KLJUČNE BESEDE brusnice, cimetove rolice, cimetovi piškoti, piškoti, praznični piškoti
Sočni piškoti z brusnicami in belo čokolado
Sočni piškoti z brusnicami in belo čokolado
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: