Za vas sem končno pripravila najlažji recept za najboljše domače vlečeno testo in najboljši nadev z jabolki in skuto.
Za vas sem končno pripravila najlažji recept za najboljše domače vlečeno testo in najboljši nadev z jabolki in skuto.
Domače vlečeno testo je zelo preprosto za pripravo. Vse sestavine za testo zmešate, pregnetete (lahko tudi s kuhinjskim robotom) in pustite počivati.
Najpomembnejši del pri pripravi vlečenega testa je dejansko vlečenje testa, kjer testo razvlečete, da dobite tanko prožno testo.
Testo po vzhajanju prestavite na večji pomokan prt in ga razvaljajte. Potem ga z rokami previdno razvlečite, da dobite tanko, skoraj prosojno testo. Pri vlečenju začnite na sredini in se premikajte proti zunanjim robom. Tako poskrbite, da bo testo enakomerno razvlečeno po celotni površini. Biti mora tanko in gladko, ne smete pa ga raztrgati, saj bo drugače nadev stekel ven in uničil obliko.
Domače vlečeno testo je zelo preprosto za pripravo. Vse sestavine za testo zmešate, pregnetete (lahko tudi s kuhinjskim robotom) in pustite počivati.
Najpomembnejši del pri pripravi vlečenega testa je dejansko vlečenje testa, kjer testo razvlečete, da dobite tanko prožno testo.
Testo po vzhajanju prestavite na večji pomokan prt in ga razvaljajte. Potem ga z rokami previdno razvlečite, da dobite tanko, skoraj prosojno testo. Pri vlečenju začnite na sredini in se premikajte proti zunanjim robom. Tako poskrbite, da bo testo enakomerno razvlečeno po celotni površini. Biti mora tanko in gladko, ne smete pa ga raztrgati, saj bo drugače nadev stekel ven in uničil obliko.
Po želji lahko uporabite tudi kupljeno testo, vseeno pa svetujem, da ga pripravite sami. Postopek je preprost, testo pa bistveno boljše.
Razvlečeno testo nato na tanko premažite s pripravljenim nadevom. Z nadevom ne pretiravajte, saj boste drugače zavitek težje oblikovali in se vam lahko prej razdre.
Tokrat sem za nadev uporabila sladka rdeča jabolka in nepasirano skuto. Vse sestavine sem kupila v Spar trgovinah – gala jabolka so odlična za takšno sladico!
Pri nadevu se lahko igrate – dodate lahko rozine ali suho sadje in drobno nasekljane oreščke. Jaz sem oreške samo posula po vrhu, lahko pa jih dodate direktno v nadev.
Po želji lahko uporabite tudi kupljeno testo, vseeno pa svetujem, da ga pripravite sami. Postopek je preprost, testo pa bistveno boljše.
Razvlečeno testo nato na tanko premažite s pripravljenim nadevom. Z nadevom ne pretiravajte, saj boste drugače zavitek težje oblikovali in se vam lahko prej razdre.
Tokrat sem za nadev uporabila sladka rdeča jabolka in nepasirano skuto. Vse sestavine sem kupila v Spar trgovinah – gala jabolka so odlična za takšno sladico!
Pri nadevu se lahko igrate – dodate lahko rozine ali suho sadje in drobno nasekljane oreščke. Jaz sem oreške samo posula po vrhu, lahko pa jih dodate direktno v nadev.
Jabolčni zavitek s skuto in pekan orehi
Nina Zorčič
Čas priprave 25mins
Čas peke 45mins
Vrsta obroka Sladica
Sestavine
Vlečeno testo
250gnamenske moke Spar
3jedilne žlicerastlinskega olja Spar + 1 žlica za premaz
1zavojčekvaniljevega sladkorja Spar S Budget
ščepsoli
145mlmlačne vode
Nadev
5sladkih rdečih jabolk
65gmletih mandljev Spar
½čajne žličkecimeta
1jedilna žlicalimoninega soka
1zavojčekvaniljevega sladkorja Spar S Budget
65grjavega trsnega sladkorja Spar
200gnepasirane skute Spar
Dodatki
sladkor v prahu
nasekljani pekan oreščki
Postopek
V posodi kuhinjskega robota zmešajte moko, olje, sladkor, sol in mlačno vodo. Z nastavkom za gnetenje na srednji hitrosti gnetite testo vsaj 5 minut oz. tako dolgo, da nastane gladko, prožno testo.
Testo prestavite v naoljeno posodo in ga premažite z žlico olja.
Pokrijte s kuhinjsko krpo. Testo naj počiva 30-45 minut.
Medtem pripravite nadev. Jabolka operite, olupite in naribajte.
Naribana jabolka dodajte v posodo. Dodajte mlete mandlje, cimet, limonin sok, vaniljev sladkor, rjavi sladkor in skuto.
Premešajte in pustite stati.
Pečico segrejte na 180 stopinj.
Spočito testo položite na dovolj velik pomokan prt in ga na tanko razvaljajte. Testo nato z rokami enakomerno razvlečite. Najprej razvlečite oz. stanjšajte sredino, nato pa se postopoma širite proti robu. Testo razvlečite nežno in z majhnimi, počasnimi gibi, da se ne bi pretrgalo. Debele robove odrežite.
Razvlečeno testo premažite z nadevom in ga zvijte. Najprej prepognite robove, da preprečite uhajanje nadeva, nato pa testo s pomočjo prta zvijte v zavitek. Prt pod testom počasi privzdigujte, da se testo zvija kar samo. Pripravljen zavitek s prtom prenesite na pekač, obložen s papirjem za peko.
Zavitek premažite z oljem in postavite v pečico. Pecite 45 minut, nato pa pustite v pekaču, dokler se ne ohladi.
Posujte s sladkorjem v prahu in nasekljanimi oreščki ter postrezite.
Jabolčni zavitek s skuto in orehi
Za vas sem končno pripravila najlažji recept za najboljše domače vlečeno testo in najboljši nadev z jabolki in skuto.
Za vas sem končno pripravila najlažji recept za najboljše domače vlečeno testo in najboljši nadev z jabolki in skuto.
Domače vlečeno testo je zelo preprosto za pripravo. Vse sestavine za testo zmešate, pregnetete (lahko tudi s kuhinjskim robotom) in pustite počivati.
Najpomembnejši del pri pripravi vlečenega testa je dejansko vlečenje testa, kjer testo razvlečete, da dobite tanko prožno testo.
Testo po vzhajanju prestavite na večji pomokan prt in ga razvaljajte. Potem ga z rokami previdno razvlečite, da dobite tanko, skoraj prosojno testo. Pri vlečenju začnite na sredini in se premikajte proti zunanjim robom. Tako poskrbite, da bo testo enakomerno razvlečeno po celotni površini. Biti mora tanko in gladko, ne smete pa ga raztrgati, saj bo drugače nadev stekel ven in uničil obliko.
Domače vlečeno testo je zelo preprosto za pripravo. Vse sestavine za testo zmešate, pregnetete (lahko tudi s kuhinjskim robotom) in pustite počivati.
Najpomembnejši del pri pripravi vlečenega testa je dejansko vlečenje testa, kjer testo razvlečete, da dobite tanko prožno testo.
Testo po vzhajanju prestavite na večji pomokan prt in ga razvaljajte. Potem ga z rokami previdno razvlečite, da dobite tanko, skoraj prosojno testo. Pri vlečenju začnite na sredini in se premikajte proti zunanjim robom. Tako poskrbite, da bo testo enakomerno razvlečeno po celotni površini. Biti mora tanko in gladko, ne smete pa ga raztrgati, saj bo drugače nadev stekel ven in uničil obliko.
Po želji lahko uporabite tudi kupljeno testo, vseeno pa svetujem, da ga pripravite sami. Postopek je preprost, testo pa bistveno boljše.
Razvlečeno testo nato na tanko premažite s pripravljenim nadevom. Z nadevom ne pretiravajte, saj boste drugače zavitek težje oblikovali in se vam lahko prej razdre.
Tokrat sem za nadev uporabila sladka rdeča jabolka in nepasirano skuto. Vse sestavine sem kupila v Spar trgovinah – gala jabolka so odlična za takšno sladico!
Pri nadevu se lahko igrate – dodate lahko rozine ali suho sadje in drobno nasekljane oreščke. Jaz sem oreške samo posula po vrhu, lahko pa jih dodate direktno v nadev.
Po želji lahko uporabite tudi kupljeno testo, vseeno pa svetujem, da ga pripravite sami. Postopek je preprost, testo pa bistveno boljše.
Razvlečeno testo nato na tanko premažite s pripravljenim nadevom. Z nadevom ne pretiravajte, saj boste drugače zavitek težje oblikovali in se vam lahko prej razdre.
Tokrat sem za nadev uporabila sladka rdeča jabolka in nepasirano skuto. Vse sestavine sem kupila v Spar trgovinah – gala jabolka so odlična za takšno sladico!
Pri nadevu se lahko igrate – dodate lahko rozine ali suho sadje in drobno nasekljane oreščke. Jaz sem oreške samo posula po vrhu, lahko pa jih dodate direktno v nadev.
Jabolčni zavitek s skuto in pekan orehi
Nina ZorčičSestavine
Vlečeno testo
Nadev
Dodatki
Postopek
Preberite še: