Popečen kruhek z domačo tofujevo skuto in sladkimi pečenimi breskvami.
Božanski zajtrk ali malica, hitro pripravljeno in nasitno. Tofujeva skuta poskrbi za višji delež beljakovin, sladke breskve pa dodajo tisti osvežilen, sladek element.
V sodelovanju z Eko Škrnicl sem za vas pripravila idejo za uravnoteženo malico, z visokim deležem beljakovin, a brez dodajanja beljakovin v prahu. prav tako brez mleka, mlečnih izdelkov ali jajc.
S sestavinami se lahko malo poigrate. Dodate lahko tudi drugo sadje, čokoladne kapljice ali masla oreščkov. Karkoli imate na zalogi. Odlične so tudi sladke pokuhane borovnice, mmmm.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za različne beljakovinske prigrizke, tako klasične kot tudi veganske možnosti - najdete jih tukaj .
Popečen kruhek s tofujevo skuto in pečenimi breskvami
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 5mins
Vrsta obroka Zajtrk
Količina 2porciji
Sestavine
popečen kruh + olivno olje
Popečene breskve
1breskev, narezana na krhlje
1jedilna žlicakokosovega sladkorja
kanček vode
Tofujeva skuta
200gtofuja
250gsojinega jogurta s kokosom (Alpro)
1jedilna žlicaveganskih vaniljevih beljakovin ali 1 čajna žlička vaniljeve arome
1jedilna žlicalimoninega soka
+ dodatno sladilo/sladkor po okusu
Dodatki
nasekljani praženi lešniki
maline
Postopek
Kruh popecite na olivnem olju.
V isto ponev dodajte krhlje breskev, sladkor in nekaj žlic vode. Premešajte in kuhajte, dokler se breskve ne zmehčajo, po potrebi dodajte še vode.
V ločeni posodi zmešajte vse za tofujevo skuto - tofu nadrobite kar z rokami, na čim manjše koščke. Premešajte in po okusu dodajte sladkor.
Po popečenem kruhku premažite skuto, dodajte breskve, pokapajte s sokom, ki je ostal v ponvi in posujte z nadrobljenimi lešniki. Po želji dodajte še maline.
KLJUČNE BESEDE beljakovinski cheesecake, beljakovinski zajtrk, cheesecake french toast, french toast, popečeni kruhki, veganski french toast, veganski zajtrk
Popečen kruhek s tofujevo skuto in pečenimi breskvami
Popečen kruhek z domačo tofujevo skuto in sladkimi pečenimi breskvami.
Božanski zajtrk ali malica, hitro pripravljeno in nasitno. Tofujeva skuta poskrbi za višji delež beljakovin, sladke breskve pa dodajo tisti osvežilen, sladek element.
V sodelovanju z Eko Škrnicl sem za vas pripravila idejo za uravnoteženo malico, z visokim deležem beljakovin, a brez dodajanja beljakovin v prahu. prav tako brez mleka, mlečnih izdelkov ali jajc.
S sestavinami se lahko malo poigrate. Dodate lahko tudi drugo sadje, čokoladne kapljice ali masla oreščkov. Karkoli imate na zalogi. Odlične so tudi sladke pokuhane borovnice, mmmm.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za različne beljakovinske prigrizke, tako klasične kot tudi veganske možnosti - najdete jih tukaj .
Popečen kruhek s tofujevo skuto in pečenimi breskvami
Nina ZorčičSestavine
Popečene breskve
Tofujeva skuta
Dodatki
Postopek
Preberite še: