Tole je ena izmed najboljših hitrih in okusnih sladic brez peke!
Moje kremne in sočne kavne “Cappuccino” kocke, s hrustljavim čokoladnim dnom in slastno kavno cheesecake kremo.
Kavna različica cheesecake sladice, tokrat brez jajc in peke. Narejena v dveh posodah in enem pekaču – brez packanja, kompliciranja in brez posebnih sestavin.
Za vezivo sem uporabila krem fix mešanico, lahko pa namesto nje uporabite tudi želatino, pri pripravi pa sledite navodilom na embalaži.
Namesto kave lahko dodate tudi rum, lahko pa jo izpustite in dodate samo kakav. Namesto čokoladnih piškotov lahko uporabite tudi klasične, namesto stopljene čokolade pa lahko dodate tudi samo stopljeno maslo – sladica je noro preprosta in zelo prilagodljiva, tako da si jo lahko pripravite čisto po svojem okusu.
Pri pripravi mojih “Cappuccino” kock posebnosti ni, priporočam pa, da se držite navodil glede hlajenja, saj boste tako poskrbeli za lepe rezine.
Kremne kavne "Cappuccino" kocke
Nina Zorčič
Čas priprave 20mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 9kock
Sestavine
Dno
200gpiškotov po izbiri(klasični, brez glutena, brez sladkorja)
100gtemne čokolade(stopljena, ohlajena)
150gmasla(stopljeno, ohlajeno)
2čajni žličkikakava v prahu
Cheesecake krema
600gkremnega sira(ABC, Philadelphia)
150geritritola (zmletega v prah)(ali navadnega sladkorja v prahu)
2čajni žličk9vaniljeve arome
2vrečkikrem fix mešanice(ali želatine - dodajte skladno z navodili)
1jedilna žlicainstant kave(dodajte ločeno, lahko tudi izpustite)
2čajni žličkikakava v prahu(dodajte ločeno)
Postopek
Pripravite dno. Piškote zmeljite v blenderju, da nastane grobemu pesku podobna zmes. Dodajte kakav, stopljeno čokolado in stopljeno maslo ter premešajte. Masa mora biti dovolj kompaktna, da lahko z njo oblikujete dno. V kolikor je masa presuha in se ne drži skupaj, dodajte še kakšno jedilno žlico stopljenega masla in ponovno premešajte.
V rahlo naoljenem pekaču premera 18cm x18cm, obloženem s papirjem za peko, oblikujte dno. Površino izravnajte s pomočjo ravnega dna kozarca - maso pritisnite ob dno in izravnajte površino. Pekač postavite v zamrzovalnik za vsaj 10 minut, medtem pa pripravite kremo.
S pomočjo ročnega mešalnika zmešajte kremni sir, eritritol/sladkor in vanilijo. Dodajte krem fix mešanico in mešajte še kakšno minuto, da se zmes malo zgosti.
Približno 1/3 mase prelijte in razporedite čez piškotno dno, preostanek pustite v posodi. Postavite v zamrzovalnik za vsaj 15 minut oz. tako dolgo, da se krema malo strdi in omogoči nanos druge kreme.
Medtem pripravite drugo kremo. V preostanek mase dodajte kakav in instant kavo in premešajte. Po vrhu ohlajene kreme enakomerno razporedite še drugo kremo - kremo lahko premažete ali jo nanesete s pomočjo dekorirne vrečke in nastavkom za pipetiranje.
Okrasite s kakavovimi ali kavnimi zrni in postavite v hladilnik za vsaj 2-3 ure, nato pa postezite.
KLJUČNE BESEDE cheesecake, cheesecake brez peke, kapučino kocke, kavna sladica
Kremne kavne “Cappuccino” kocke
Pri pripravi mojih “Cappuccino” kock posebnosti ni, priporočam pa, da se držite navodil glede hlajenja, saj boste tako poskrbeli za lepe rezine.
Kremne kavne "Cappuccino" kocke
Nina ZorčičSestavine
Dno
Cheesecake krema
Postopek
Preberite še: