Zdrava kokosova tortica, ki ima okus kot prava Bounty čokoladica. Odlična kombinacija čokolade in kokosa, z najbolj kremno in sočno kokosovo sredico.
Božanska kokosova sladica, narejena zelo hitro in preprosto!
Bounty tortica je narejena brez umetnih sestavin, brez dodanega sladkorja in brez olj!
Za osnovo moje kokosove kreme sem uporabila rižev zdrob, saj skupaj z nastrganim kokosom, ustvari čudovito, kremo teksturo.
Vse skupaj pa je prelito s stopljeno temno čokolado brez sladkorja – preprosto božansko.
Pred rezanjem torto dobro ohladite, saj boste s tem poskrbeli za lepše rezine in bolj kompaktno kokosovo kremo.
Kokosova "Bounty" torta
Nina Zorčič
Vrsta obroka Sladica
Količina 8kosov
Sestavine
Dno oz. biskvit
150gnastrganega kokosa
40gmasla(stopljeno, ohlajeno)
50geritritola(ali sladilo po izbiri)
60g beljakov oz. 2 beljaka
Kokosova krema
115griževega zdroba oz. riževega grisa
200gkokosovega mleka iz pločevinke
100-200gvode(dodajajte postopoma, dokler ni zdrob kuhan in gost)
100geritritola(ali sladilo po izbiri)
150gnastrganega kokosa
Čokoladni preliv
150g70% temne čokolade brez sladkorja
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj.
V posodi zmešajte nastrgan kokos, stopljeno maslo, eritritol in beljake. Mešajte, dokler ne nastane enotna, vlažna zmes.
Zmes prenesite v rahlo naoljen pekač premera 18cm, obložen s papirjem za peko.
Oblikujte ravno dno. Pomagajte si z dnom kozarca - kozarec pritisnite ob dno, da zmes enakomerno razporedite.
Pecite 15 minut oz. tako dolgo, da se robovi obarvajo zlato rjavo.
Pustite v pekaču, dokler se biskvit ne ohladi.
Medtem pripravite kokosovo kremo. Zdrob oz. gris skupaj s kokosovim mlekom in vodo skuhajte na srednjem ognju. Kuhajte, dokler se zdrob ne zmehča in skuha. Mešanico stalno mešajte, da se masa ne prime na dno posode in da ne nastanejo grudice. Vodo dodajajte postopoma in po potrebi, ne dodajajte pa je preveč, saj zdrob ne sme bit preredek.
Ko se zdrob skuha, mu dodajte nastrgan kokos in sladkor oz. sladilo. Vse skupaj premešajte in poskusite, po želji dodajte več sladila. Po potrebi dodajajte majhne količine vode, da dobite gosto, sočno lepljivo zmes kokosa.
Kremo razporedite po ohlajenem biskvitu. Postavite v hladilnik za vsaj eno uro, da se ohladi in nato stopite temno čokolado.
Stopljeno čokolado prelijte čez ohlajeno kokosovo kremo in postavite v hladilnik za toliko časa, da se čokoladni preliv strdi.
KLJUČNE BESEDE bounty, kokosova torta, zdrava sladica
Kokosova “Bounty” torta
Pred rezanjem torto dobro ohladite, saj boste s tem poskrbeli za lepše rezine in bolj kompaktno kokosovo kremo.
Kokosova "Bounty" torta
Nina ZorčičSestavine
Dno oz. biskvit
Kokosova krema
Čokoladni preliv
Postopek
Preberite še: