Najboljši kavni Cheesecake na svetu, narejen popolnoma brez peke, neverjetno kremast in tako zelo okusen - enostavno morate ga poskusiti!
Glavna zvezda recepta je sočna, kremna kavna sredica. V njej se skriva instant kava - za take recepte vedno svetujem instant kavo, ker je pripravljena hitro in preprosto, polna okusa, prav tako pa ne pušča usedlin. Zelo enostavno tudi prilagajate intenzivnost kave - enostavno dodate več zrnc. Tokrat sem uporabila barcaffe Classic instant kavo - doda bogato kavno aromo in res popestri celotno sladico. Kava se skriva v piškotnem dnu, v kremi in v čokoladno lešnikovem ganachu.
Cheesecake je pripravljen iz treh plasti, peka ni potrebna, le nekaj hlajenja. Cheesecake je prav tako pripravljen brez gostil in želatine - dodala sem samo kremni sir in stepeno smetano. Po hlajenju dobimo res rahel in kremast Cheesecake, ki nima konkurence!
Za dno sem uporabila Oreo piškote - temen kakav je božanski v kombinaciji s kavno aromo. Ker pa imajo Oreo piškoti že nekaj kreme, potrebujemo za dno tudi manj masla.
V sredici se skrivajo kremni sir - svetujem kvaliteten kremni sir ( ABC, Philadelphia, S Budget), smetana za stepanje (pred stepanjem naj bo res dobro ohlajena) in instant kava. Jaz sem jo dodala kar v zrnih, saj se med mešanjem res lepo raztopi. Kave ne topite predhodno v vodi, saj bo odvečna voda v masi preprečila, da bi se krema lepo utrdila.
Na blogu vas čaka že kar nekaj receptov za Cheesecake - klasičen "New York" style, Oreo, z mangom, veganski, tofujev, brez peke itd. Vsi recepti za Cheesecake sladice so tukaj.
Najbolj kremast kavni Cheesecake
Nina Zorčič
Čas priprave 35mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 8kosov
Sestavine
Dno
220gcelih Oreo piškotov
85gstopljenega masla
1jedilna žlicazrnc instant kave Barcaffe Classic
Kavna Cheesecake krema
500gkremnega sira
160gsladkorja v prahu
1zavojčekvaniljevega sladkorja
20ginstant kave Barcaffe Classic
1jedilna žlicavaniljeve paste
250mlsmetane za stepanje
1jedilna žlicalimoninega soka
Čokoladno lešnikov ganache
45mlsmetane za stepanje
130gbele čokolade
½čajne žličkezrnc instant kave Barcaffe Classic
2jedilni žlicilešnikovega namaza
Dekoracija
stepena smetana ali mascarpone zmešan s sladkorjem
zrnca instant kave
Postopek
S pomočjo kuhinjskega blenderja zmeljite cele piškote, da dobite pesku podobno zmes. Vmešajte kavo in stopljeno maslo.
S piškotno maso obložite pekač premera 18cm, po dnu ter po robovih. Oblikujte čimbolj tanek rob.
Postavite v hladilnik.
V večji posodi zmešajte kremni sir, sladkor v prahu, vaniljev sladkor, instant kavo, vaniljevo pasto in smetano za stepanje. S pomočjo ročnega mešalnika vse skupaj zmešajte, da dobite gladko, rahlo, puhasto kremo. V kremo vlijte še limonin sok in ponovno premešajte.
Kremo nadevajte po ohlajenem dnu in razporedite površino. Postavite v hladilnik za vsaj 2 uri.
Pripravite ganache. V skodelici zmešajte smetano za stepanje in belo čokolado. Segrevajte v mikrovalovni pečici ali na vodni kopeli toliko časa, da se čokolada stopi. Dodajte instant kavo v zrnih in lešnikov namaz ter premešajte. Pustite par minut, da se ohladi, nato premešajte in prelijte po ohlajenem Cheesecake-u (prelijte šele, ko je krema že malo strjena).
Postavite v hladilnik za vsaj 4 ure ali najbolje kar čez noč. Naslednji dan okrasite s stepeno smetano ali z mascarponejem (zmešanim s sladkorjem) ter posujte s kavnimi zrni.
KLJUČNE BESEDE cheesecake, cheesecake brez peke, kavni cheesecake, tiramisu cheesecake
Najbolj kremast kavni Cheesecake
Najboljši kavni Cheesecake na svetu, narejen popolnoma brez peke, neverjetno kremast in tako zelo okusen - enostavno morate ga poskusiti!
Glavna zvezda recepta je sočna, kremna kavna sredica. V njej se skriva instant kava - za take recepte vedno svetujem instant kavo, ker je pripravljena hitro in preprosto, polna okusa, prav tako pa ne pušča usedlin. Zelo enostavno tudi prilagajate intenzivnost kave - enostavno dodate več zrnc. Tokrat sem uporabila barcaffe Classic instant kavo - doda bogato kavno aromo in res popestri celotno sladico. Kava se skriva v piškotnem dnu, v kremi in v čokoladno lešnikovem ganachu.
Cheesecake je pripravljen iz treh plasti, peka ni potrebna, le nekaj hlajenja. Cheesecake je prav tako pripravljen brez gostil in želatine - dodala sem samo kremni sir in stepeno smetano. Po hlajenju dobimo res rahel in kremast Cheesecake, ki nima konkurence!
Za dno sem uporabila Oreo piškote - temen kakav je božanski v kombinaciji s kavno aromo. Ker pa imajo Oreo piškoti že nekaj kreme, potrebujemo za dno tudi manj masla.
V sredici se skrivajo kremni sir - svetujem kvaliteten kremni sir ( ABC, Philadelphia, S Budget), smetana za stepanje (pred stepanjem naj bo res dobro ohlajena) in instant kava. Jaz sem jo dodala kar v zrnih, saj se med mešanjem res lepo raztopi. Kave ne topite predhodno v vodi, saj bo odvečna voda v masi preprečila, da bi se krema lepo utrdila.
Na blogu vas čaka že kar nekaj receptov za Cheesecake - klasičen "New York" style, Oreo, z mangom, veganski, tofujev, brez peke itd. Vsi recepti za Cheesecake sladice so tukaj.
Najbolj kremast kavni Cheesecake
Nina ZorčičSestavine
Dno
Kavna Cheesecake krema
Čokoladno lešnikov ganache
Dekoracija
Postopek
Preberite še: