Slasten beljakovinski Cheesecake za 1 osebo (ali 2 mini porciji), pripravljen hitro – v blenderju in iz samo 4 sestavin! In tokrat brez beljakovin v prahu.
Na dno lahko dodate še piškote – svetujem limonine, ker se odlično dopolnijo s Cheesecake kremo, v sredico pa lahko dodate še žlico marmelade brez sladkorja. NJAMI!
Za piko na i pa dodajte še sveže ali liofilizirano sadje – slednje dobite pri Gymbeam. Spodaj delim linke do izdelkov in razkrijem kodo za popust.
Pred vami je ideja za najboljši zajtrk na svetu! Enostavna in hitra, noro kremna ovsena kaša z dodanimi beljakovinami.
Za vas imam dva načina priprave, en z beljakovinami v prahu in en z beljaki, tako da imate na voljo tudi vegansko različico. V obeh primerih je priprava noro preprosta, potrebujete samo 3 sestavine, nastane pa noro okusna, kremna kaša, ki vas bo zasvojila!
Polna beljakovin in brez dodanih sladkorjev, olj ali moke.
Za Cheesecake kremo potrebujete zrnati sir, gost beljakovinsko bogat jogurt, jajce in javorjev sirup. Tega dobite na spletni strani Gymbeam, s kodo NINAZ5 pa imate tudi popust!
Za pripravo tako gladke, kremne kaše potrebujete res fino mlete ovsene kosmiče oz. ovseno moko. Najbolj fina ovsena moka, kar sem jih poskusila je od Myprotein – instant ovseni kosmiči oz. Instant Oats. Tako gladka, da je zmleta praktično v prah.
Svoje lahko naročite pri Myprotein, s kodo NINAMYP pa imate na skoraj vse izdelke 38% popust!
Kašo lahko alternativno pripravite tudi s klasičnimi ovsenimi kosmiči, ki jih zmeljete v prah s pomočjo blenderja. Tekstura bo manj gladka, okus pa še vedno vrhunski.
Poleg Instant Oats ovsenih kosmičev sem v kašo dodala še izvor proteinov. Za vas imam dve možnosti: beljake iz tetrapaka ali veganske sojine proteine z okusom vanilje. Beljaki so na voljo v trgovinah Spar, proteini pa na strani Myprotein.
Beljake lahko uporabite tudi sveže, s tistimi v prahu pa nisem imela tako dobrih rezultatov: kaša je bila zelo okusna, so se pa hitro naredile grudice in ni bila tako kremna.
Kaša je prav tako pripravljena brez dodanih sladkorjev, ker tudi izbrani proteini ne vsebujejo dodanih sladkorjev. V kolikor ste bolj sladkosnedi vam svetujem, da kaši dodate kakšne FlavDrops kapljice, na voljo pri Myprotein, ki ne vsebujejo dodanih sladkorjev, dovolj pa je že par kapljic, ki dodajo vrhunsko aromo celi skledi kaše. Moje najljubše do okus vanilja, toffee, maslen piškotek, lešnik.
Za namastitev pekača in ponve pa najraje uporabljam olje v spreju, saj tako lažje nadzorujem količino olja in ga ne dodam preveč. Dostopni so tukaj, uporabite pa lahko kodo NINAZ5.
Najboljša stvar pri takšni kaši? Dodate ji lahko svoje najljubše dodatke!
Jaz najraje dodajam sveže borovnice ali maline, temno čokolado (vsaj 85%), arašidovo maslo. Najboljše je od Myprotein, saj je 100% naravno, brez dodanih sladkorjev, olj ali soli. Na voljo imate smooth ali crunchy, oba sta vrhunska.
Katera kaša je boljša?
Če imate na zalogi svoje najljubše beljakovine potem vam svetujem pripravo kar z beljakovinami. Če primerjamo z beljaki: kaša s proteini bo pripravljena hitreje, saj kuhate samo toliko časa, da se kaša zgosti, medtem ko pri beljakih kuhate tako dolgo, da se beljaki popolnoma skuhajo in zgostijo. Prav tako ima kaša zaradi beljakovin že dodan okus in ne potrebujete posebnih arom/sladil. Pri kaši z beljakovinami je tudi manj možnosti, da bi vam nastale grudice, zato je v tem primeru tekstura malce bolj kremna.
Kaša z beljaki je v osnovi manj kalorična in brez dodanih arom. Meni je odlična točno takšna, dodam ji samo malo temne čokolade in arašidovega masla, lahko pa jo sladkate tudi z FlavDrops kapljicami, ki so zgoraj opremljene z linkom. Tukaj lažje nadzirate sladkost kaše in kalorični vnos.
Okus je pri obeh vrhunski, enako je s teksturo. Vsem svetujem, da poskusijo obe in se sami odločijo, katera jim bolje sede. Ko se ene naveličate, lahko vedno pripravite drugo.
Beljakovinski Cheesecake za enega (brez beljakovin v prahu)
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 30mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 1porcija
Sestavine
Cheesecake krema
250gzrnatega sira "Cottage Cheese"
65gskyr, quark ali high protein gostega jogurta
1srednje velikojajce
2jedilni žlicijavorjevega sirupa
Dodatki
kokosovo olje v spreju za namastitev
piškoti za dno, lahko pa jih tudi izpustite(priporočam limonine, uporabite pa piškote po želji: lahko tudi brez sladkorja, brez glutena itd.)
liofilizirane maline ali višnje Gymbeam ali sveže sadje(cele + zdrobljene za posip)
V posodi blenderja zmešajte vse za Cheesecake kremo. Blendajte, dokler en dobite gladke kreme. Po želji dodajte več sladila.
Mini pekač (moj je premera 12 cm) ali 2 mini posodice za sufle naoljite z oljem v spreju. Na dno pekača dodajte piškote, tako da prekrijete celo dno. Piškote dobro pritisnite ob dno.
V en pekač ali 2 mini pekača prelijte pripravljeno Cheesecake kremo. Posujte z liofiliziranim ali svežim sadjem, v sredico pekača pa dodajte še 1 čajno žlico marmelade.
Postavite v segreto pečico in pecite 15-20 minut v kolikor imate maso v 2 pekačih ali 30 minut, v kolikor imate 1 malo večji pekač. Cheesecake je pečen, ko se, ob rahlem tresljaju, masa na sredini še malo zatrese, rob pa je pečen.
Cheesecake vzemite iz pečice in pustite na pultu, dokler se ne ohladi na sobno temperaturo. Po želji ga lahko prestavite tudi v hladilnik.
Ohlajenega postrezite z jogurtom, zmešanim z beljakovinami in nadrobljenim liofiliziranim sadjem.
KLJUČNE BESEDE beljakovinski cheesecake, cheesecake, cheesecake krema, cheesecake s skuto, cheesecake za 1 osebo, fit cheesecake, mini cheesecake, new york cheesecake, protienska cheesecake krema, zdrav cheesecake
Beljakovinski Cheesecake za enega (brez beljakovin v prahu)
Slasten beljakovinski Cheesecake za 1 osebo (ali 2 mini porciji), pripravljen hitro – v blenderju in iz samo 4 sestavin! In tokrat brez beljakovin v prahu.
Na dno lahko dodate še piškote – svetujem limonine, ker se odlično dopolnijo s Cheesecake kremo, v sredico pa lahko dodate še žlico marmelade brez sladkorja. NJAMI!
Za piko na i pa dodajte še sveže ali liofilizirano sadje – slednje dobite pri Gymbeam. Spodaj delim linke do izdelkov in razkrijem kodo za popust.
Pred vami je ideja za najboljši zajtrk na svetu! Enostavna in hitra, noro kremna ovsena kaša z dodanimi beljakovinami.
Za vas imam dva načina priprave, en z beljakovinami v prahu in en z beljaki, tako da imate na voljo tudi vegansko različico. V obeh primerih je priprava noro preprosta, potrebujete samo 3 sestavine, nastane pa noro okusna, kremna kaša, ki vas bo zasvojila!
Polna beljakovin in brez dodanih sladkorjev, olj ali moke.
Za Cheesecake kremo potrebujete zrnati sir, gost beljakovinsko bogat jogurt, jajce in javorjev sirup. Tega dobite na spletni strani Gymbeam, s kodo NINAZ5 pa imate tudi popust!
Za malo svežine in dodane vitamine lahko dodate sveže ali liofiilizirano sadje. Za sladice in kaše imam vedno na zalogi liofilizirano sadje, saj zdrži dlje časa kakor sveže. K Cheesecaske-u odlično sedejo maline ali višnje. Na spletu pa ponujajo tudi liofiliziran ananas, mango, borovnice, ribez itd. Na vse Gymbeam izdelke velja koda NINAZ5!
Za pripravo tako gladke, kremne kaše potrebujete res fino mlete ovsene kosmiče oz. ovseno moko. Najbolj fina ovsena moka, kar sem jih poskusila je od Myprotein – instant ovseni kosmiči oz. Instant Oats. Tako gladka, da je zmleta praktično v prah.
Instant Oats so noro vsestranski! So odlična izbira za pripravo bolj zdravih sladic brez moke. Z njimi sem pripravila že hrustljave ovsene vaflje, fit ovsene rolice, proteinske ovsene vaflje, ovsene “Cookie Dough” kroglice, itd.
Svoje lahko naročite pri Myprotein, s kodo NINAMYP pa imate na skoraj vse izdelke 38% popust!
Kašo lahko alternativno pripravite tudi s klasičnimi ovsenimi kosmiči, ki jih zmeljete v prah s pomočjo blenderja. Tekstura bo manj gladka, okus pa še vedno vrhunski.
Poleg Instant Oats ovsenih kosmičev sem v kašo dodala še izvor proteinov. Za vas imam dve možnosti: beljake iz tetrapaka ali veganske sojine proteine z okusom vanilje. Beljaki so na voljo v trgovinah Spar, proteini pa na strani Myprotein.
Beljake lahko uporabite tudi sveže, s tistimi v prahu pa nisem imela tako dobrih rezultatov: kaša je bila zelo okusna, so se pa hitro naredile grudice in ni bila tako kremna.
Kaša je prav tako pripravljena brez dodanih sladkorjev, ker tudi izbrani proteini ne vsebujejo dodanih sladkorjev. V kolikor ste bolj sladkosnedi vam svetujem, da kaši dodate kakšne FlavDrops kapljice, na voljo pri Myprotein, ki ne vsebujejo dodanih sladkorjev, dovolj pa je že par kapljic, ki dodajo vrhunsko aromo celi skledi kaše. Moje najljubše do okus vanilja, toffee, maslen piškotek, lešnik.
Za namastitev pekača in ponve pa najraje uporabljam olje v spreju, saj tako lažje nadzorujem količino olja in ga ne dodam preveč. Dostopni so tukaj, uporabite pa lahko kodo NINAZ5.
Najboljša stvar pri takšni kaši? Dodate ji lahko svoje najljubše dodatke!
Jaz najraje dodajam sveže borovnice ali maline, temno čokolado (vsaj 85%), arašidovo maslo. Najboljše je od Myprotein, saj je 100% naravno, brez dodanih sladkorjev, olj ali soli. Na voljo imate smooth ali crunchy, oba sta vrhunska.
Katera kaša je boljša?
Če imate na zalogi svoje najljubše beljakovine potem vam svetujem pripravo kar z beljakovinami. Če primerjamo z beljaki: kaša s proteini bo pripravljena hitreje, saj kuhate samo toliko časa, da se kaša zgosti, medtem ko pri beljakih kuhate tako dolgo, da se beljaki popolnoma skuhajo in zgostijo. Prav tako ima kaša zaradi beljakovin že dodan okus in ne potrebujete posebnih arom/sladil. Pri kaši z beljakovinami je tudi manj možnosti, da bi vam nastale grudice, zato je v tem primeru tekstura malce bolj kremna.
Kaša z beljaki je v osnovi manj kalorična in brez dodanih arom. Meni je odlična točno takšna, dodam ji samo malo temne čokolade in arašidovega masla, lahko pa jo sladkate tudi z FlavDrops kapljicami, ki so zgoraj opremljene z linkom. Tukaj lažje nadzirate sladkost kaše in kalorični vnos.
Okus je pri obeh vrhunski, enako je s teksturo. Vsem svetujem, da poskusijo obe in se sami odločijo, katera jim bolje sede. Ko se ene naveličate, lahko vedno pripravite drugo.
Beljakovinski Cheesecake za enega (brez beljakovin v prahu)
Nina ZorčičSestavine
Cheesecake krema
Dodatki
Postopek
Preberite še: