Prava čokoladna bomba! Sladica, katero niti nisem znala poimenovat. S pomočjo mojih sledilcev je nastalo ime pečen čokoladni "brownie" puding. Ker točno na to spominja. Priprava in okus brownijev, tekstura pudinga, ker pa vse skupaj še zapečemo spominja tudi na sufle, v xxl verziji.
Odličen za pogostitev in obiske, saj je pripravljeno hitro in preprosto, iz klasičnih sestavin. Okus pa VRHUNSKI!
Sladica je vrhunska, najboljše pri njej pa je to, da je pripravljena preprosto, uspe pa čisto vedno! Sladico zapečemo samo toliko, da se spremeni tekstura in da se jajca ter moka toplotno obdelajo.
Okus in tekstura spominjata na sufle, s kepico vašega najljubšega recepta pa boste ustvarili pravo poezijo. Posebnih nasvetov za pripravo nimam, svetujem pa da sladice ne pečete predolgo, saj želite obdržati čim več tekoče sredice. Prav tako pa za najboljše rezultate uporabite temno čokolado z vsaj 70% kakava, saj jedilna čokolada ne prinese najboljših rezultatov. Prav tako ne priporočam menjave mandljeve moke za kokosovo, saj je tekstura potem podobna zdrobu, ne sufleju.
Piko na i dodajo še čokoladne kapljice, ki jih ne smete izpustiti.
Pečen čokoladni "brownie" puding
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 15mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 8porcij
Sestavine
Čokoladni puding
160gtemne čokolade, vsaj 70%
170gmasla
6srednje velikihjajc
130gsladkorja ali sladila po izbiri
85gpšenične bele moke tip 500
55gmandljeve moke
100gmini čokoladnih kapljic
Dodatki
sladoled
Postopek
Pečico segrejte na 200 stopinj.
Na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici stopite čokolado in maslo, nato odstavite na stran, da se malo ohladi.
V ločeni posodi z ročnim mešalnikom stepajte jajca in sladkor, da nastane bleda in puhasta zmes - približno 7-10 minut.
V stepena jajca dodajte čokolado zmes in premešajte, da nastane enotna, čokoladna zmes.
Dodajte še moko in mandljevo moko ter premešajte. Dodajte še čokoladne kapljice in premešajte samo toliko, da se kapljice razporedijo po masi.
Prelijte v pekač, premera 20 cm, in postavite v pečico. Pecite 15 do 17 minut oz. tako dolgo, da je vrh pečen, sredica pa še tekoča.
Vzemite iz pečice, pustite par minut, da se malo ohladi in postrezite s kepico sladoleda.
KLJUČNE BESEDE brownie, brownie kolač, čokoladna sladica, čokoladni puding
Pečen čokoladni “brownie” puding
Prava čokoladna bomba! Sladica, katero niti nisem znala poimenovat. S pomočjo mojih sledilcev je nastalo ime pečen čokoladni "brownie" puding. Ker točno na to spominja. Priprava in okus brownijev, tekstura pudinga, ker pa vse skupaj še zapečemo spominja tudi na sufle, v xxl verziji.
Odličen za pogostitev in obiske, saj je pripravljeno hitro in preprosto, iz klasičnih sestavin. Okus pa VRHUNSKI!
Sladica je vrhunska, najboljše pri njej pa je to, da je pripravljena preprosto, uspe pa čisto vedno! Sladico zapečemo samo toliko, da se spremeni tekstura in da se jajca ter moka toplotno obdelajo.
Okus in tekstura spominjata na sufle, s kepico vašega najljubšega recepta pa boste ustvarili pravo poezijo. Posebnih nasvetov za pripravo nimam, svetujem pa da sladice ne pečete predolgo, saj želite obdržati čim več tekoče sredice. Prav tako pa za najboljše rezultate uporabite temno čokolado z vsaj 70% kakava, saj jedilna čokolada ne prinese najboljših rezultatov. Prav tako ne priporočam menjave mandljeve moke za kokosovo, saj je tekstura potem podobna zdrobu, ne sufleju.
Piko na i dodajo še čokoladne kapljice, ki jih ne smete izpustiti.
Pečen čokoladni "brownie" puding
Nina ZorčičSestavine
Čokoladni puding
Dodatki
Postopek
Preberite še: