Za vse ljubitelje Cheesecake-a - za vas imam še en, čisto nov recept, kjer namesto kremnega sira uporabimo skuto. Kljub temu pa cheesecake ni suh ali drobljiv ampak noro kremast in slasten. Pa še poln beljakovin!
Cheesecake je pripravljen tudi brez sladkorja, testiran pa tudi s sladkorjem in preverjeno deluje v obeh različicah.
Moj skutni Cheesecake je noro kremast in pripravljen čisto preprosto - tokrat sem vse sestavine za dno & cheesecake zmešala kar v blenderju! Za pripravo tako potrebujete le blender oz. mešalnik, pekač, premera 18 cm in 15 minut svojega časa.
Cheesecake je odličen tudi brez sladkorja. Skutni Cheesecake sem sladila z eritritolom od Malinca - koda NINAZOR prinese 10% popust. Cheesecake pa sem testirala tudi s klasičnim sladkorjem in recept v obeh primerih preverjeno deluje.
Ker je sam po sebi res okusen, z odlično vaniljevo aromo, posebnih dodatkov nisem dodajala, vi pa se lahko z njimi poigrate. Za vse ostale Cheesecake recepte (s karamelo, skyr beljakovinski cheesecake, klasičen "NY Style" itd.) pa obiščite to povezavo.
Skutni Cheesecake brez sladkorja
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 1hr5mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 8kosov
Sestavine
Dno
240gmaslenih piškotov po izbiri(brez sladkorja, brez glutena itd.)
90gmasla(stopljeno, dodajte več/manj glede na izbrane piškote, nekateri potrebujejo več masla, nekateri manj)
Cheesecake
345gskute
120gmleka
125geritritola(ali sladkorja)
3jedilne žlicepšenične bele ali pirine bele moke
2srednje velikijajci
2čajni žličkivaniljeve arome
2jedilni žlicilimoninega soka
Dodatki
sladkor v prahu
ribez
Postopek
Pečico segrejte na 165 stopinj.
Pekač premera 18 cm obložite s papirjem za peko.
Pripravite dno. V sekljalniku ali blenderju meljite piškote, dokler ne nastane grobemu pesku podobna zmes. Dodajte stopljeno maslo in premešajte. Dobiti bi morali teksturo podobno vlažnemu, lepljivemu pesku. V kolikor zmes ni dovolj kompaktna dodajte še kakšno jedilno žlico stopljenega masla in premešajte.
V pekaču oblikujte dno ter robove. Pri tem si lahko pomagate z ravnim dnom kozarca, da zmes enakomerno porazdelite.
V veliki posodi z ročnim mešalnikom ali v posodi blenderja zmešajte skuto, mleko, sladkor/sladilo, moko, jajca, vaniljo in limonin sok. Mešajte oz. pasirajte toliko časa, da nastane enotna zmes. Nekaj grudic bo prisotnih zaradi skute.
Zmes prelijte po oblikovanem dnu in postavite v pečico. Pecite 60-65 minut. Cheesecake bo takrat ob robovih pečen, na sredini pa še vedno mehek in masa se bo, ob zelo rahlem tresljaju, malo zatresla.
Pečen Cheesecake pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi, nato postrezite s sladkorjem v prahu in svežim jagodičevjem ali dodatki po izbiri.
KLJUČNE BESEDE beljakovinski cheesecake, cheesecake, cheesecake s skuto, fit cheesecake, new york cheesecake
Skutni Cheesecake brez sladkorja
Za vse ljubitelje Cheesecake-a - za vas imam še en, čisto nov recept, kjer namesto kremnega sira uporabimo skuto. Kljub temu pa cheesecake ni suh ali drobljiv ampak noro kremast in slasten. Pa še poln beljakovin!
Cheesecake je pripravljen tudi brez sladkorja, testiran pa tudi s sladkorjem in preverjeno deluje v obeh različicah.
Moj skutni Cheesecake je noro kremast in pripravljen čisto preprosto - tokrat sem vse sestavine za dno & cheesecake zmešala kar v blenderju! Za pripravo tako potrebujete le blender oz. mešalnik, pekač, premera 18 cm in 15 minut svojega časa.
Cheesecake je odličen tudi brez sladkorja. Skutni Cheesecake sem sladila z eritritolom od Malinca - koda NINAZOR prinese 10% popust. Cheesecake pa sem testirala tudi s klasičnim sladkorjem in recept v obeh primerih preverjeno deluje.
Ker je sam po sebi res okusen, z odlično vaniljevo aromo, posebnih dodatkov nisem dodajala, vi pa se lahko z njimi poigrate. Za vse ostale Cheesecake recepte (s karamelo, skyr beljakovinski cheesecake, klasičen "NY Style" itd.) pa obiščite to povezavo.
Skutni Cheesecake brez sladkorja
Nina ZorčičSestavine
Dno
Cheesecake
Dodatki
Postopek
Preberite še: