Božanska Cezarjeva solata! Zakaj božanska? Ker vsebuje odlične domače krutone z italjanskimi začimbami in olivnim oljem. Noro hrustljav piščanec s kosmiči in sezamom - pečen v airfryerju, brez odvečnih olj! In odlična jogurtova omaka s parmezanom in česnom - VRHUNSKO!
Klasična Cezarjeva solata pripravljena na moj način, z manjšimi spremembami, ki celoten recept bistveno izboljšajo.
Domači krutoni so neprimerljivo boljši od kupljenih. Prav tako pa so pripravljeni noro hitro in res ni razloga, da si jih ne bi pripravili.
Namesto klasičnega paniranega piščanca sem pripravila piščanec s skorjico iz koruznih kosmičev in sezama. Božansko! Fileje sem nato popekla kar v airfryerju, lahko pa jih pečete tudi v pečici. Ker sama nikoli ne cvrem jedi v olju, se mi zdi to odlična alternativa za okusne jedi, pripravljene brez velike količine olja.
Nekaj nasvetov - uporabite kosmiče brez dodanega sladkorja. Ne izpustite sezama, lahko pa ga nadomestite z mešanico semen od Malinca.si.
Za najboljše krutone svetujem kak kruh s semeni ali samo sezamom na skorji, ker res doda tisto piko na i. Z omako pa se lahko igrate, dodate lahko tudi svež česen ali druge sveže začimbe.
Božanska Cezarjeva solata s pečenim piščancem iz Airfryerja
400gmini filejev(ali klasičnih filejev - prilagodite čas peke)
sol, poper(za fileje)
120gkoruznih kosmičev(brez dodanega sladkorja)
1jedilna žlicasezama(ali mešanice semen od Malinca)
½čajne žličkesladke paprike v prahu
¼čajne žličkečesna v prahu
sol, poper(za kosmiče)
2srednje velikijajci
1dclmleka
2jedilni žliciolivnega olja(opcijsko)
Dodatki
3trdo kuhana jajca
koščki parmezana
glava zelene solate
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj.
Pripravite krutone. Kruh narežite na rezine, nato pa na manjše kocke premera približno 1 cm x 1 cm.
V manjši posodi zmešajte kruh, začimbe in olje. Premešajte, da se sestavine enakomerno porazdelijo.
Večji pekač obložite s papirjem za peko. Nanj razporedite krutone in jih rahlo pokapajte z olivnim oljem.
Postavite v segreto pečico in pecite 10 minut. Nato krutone premešajte, da se zapečejo z obeh strani in pecite še nadaljnih 5-10 minut oz. tako dolgo, da so krutoni zlato rjavi, se pa še ne žgejo.
Odstranite iz pečice in pustite, da se ohladijo.
Nato pripravite jogurtovo omako. Vse sestavine zmešajte in poskusite.
Pripravite piščančje fileje. Fileje začinite s soljo in poprom in pustite na strani.
V posodo blenderja (ali v klasično vrečko za zamrzovanje) dodajte kosmiče, sezam in začimbe. Vse skupaj zmeljite, da nastane grobemu pesku podobna zmes. V kolikor boste kosmiče drobili v vrečki - vrečko prepognite, da kosmiči ne uhajajo. Z valjarjem ali kozarcem pritisnite na kosmiče, da se zdrobijo.
Pripravite dva globoka krožnika. V en krožnik dodajte zdrobljene kosmiče, v drugem krožniku pa s pomočjo železne metlice za stepanje zmešajte dve jajci in mleko.
Fileje najprej pomočite v mešanico jajc in mleka, nato pa še v kosmiče. Odlagajte na večji krožnik.
Fileje lahko spečete v pečici ali pa v airfryerju. V airfryerju so pečeni panirani zrezki bolj hrustljavi, kakor iz pečice, zato svetujem airfryer.
V airfryer položite mini piščančje fileje tako, da se med sabo ne prekrivajo. V manjšem airfryerju lahko pečete 4-5 mini filejev ali 2-3 klasične fileje. Po želji lahko za izboljšan okus in še boljšo hrustljavost fileje pokapate z jedilno žlico olivnega olja. Piščanca pecite 10 minut na 200 stopinj. Nato fileje obrnite in pecite še dodatnih 10 minut. V kolikor boste uporabili večje fileje prilagodite čas peke. Po 20 minutah peke preverite stanje in po potrebi pecite še dodatnih 5 minut.
Pečen piščanec vzemite iz airfryerja in počakajte, da se malo ohladi, nato ga narežite na tanjše rezine ali koščke.
Medtem v manjšem loncu skuhajte jajca, kuhajte jih tako dolgo, da dobite želeno teksturo (za trdo kuhano jajce kuhajte jajca vsaj 8 minut, bolj mehko sredico jih kuhajte par minut manj).
Sestavite solato. Zeleno solato operite, narežite in odcedite. V skledi zmešajte solato, narezana kuhana jajca, krutone, piščanec in koščke parmezana. Bogato oblijte s prelivom in postrezite.
KLJUČNE BESEDE cezarjeva solata, solata, solata s piščancem
Božanska Cezarjeva solata s pečenim piščancem iz Airfryerja
Božanska Cezarjeva solata! Zakaj božanska? Ker vsebuje odlične domače krutone z italjanskimi začimbami in olivnim oljem. Noro hrustljav piščanec s kosmiči in sezamom - pečen v airfryerju, brez odvečnih olj! In odlična jogurtova omaka s parmezanom in česnom - VRHUNSKO!
Klasična Cezarjeva solata pripravljena na moj način, z manjšimi spremembami, ki celoten recept bistveno izboljšajo.
Domači krutoni so neprimerljivo boljši od kupljenih. Prav tako pa so pripravljeni noro hitro in res ni razloga, da si jih ne bi pripravili.
Namesto klasičnega paniranega piščanca sem pripravila piščanec s skorjico iz koruznih kosmičev in sezama. Božansko! Fileje sem nato popekla kar v airfryerju, lahko pa jih pečete tudi v pečici. Ker sama nikoli ne cvrem jedi v olju, se mi zdi to odlična alternativa za okusne jedi, pripravljene brez velike količine olja.
Nekaj nasvetov - uporabite kosmiče brez dodanega sladkorja. Ne izpustite sezama, lahko pa ga nadomestite z mešanico semen od Malinca.si.
Za najboljše krutone svetujem kak kruh s semeni ali samo sezamom na skorji, ker res doda tisto piko na i. Z omako pa se lahko igrate, dodate lahko tudi svež česen ali druge sveže začimbe.
Božanska Cezarjeva solata s pečenim piščancem iz Airfryerja
Nina ZorčičSestavine
Krutoni
Jogurtova omaka
Pečen piščanec s koruznimi kosmiči
Dodatki
Postopek
Preberite še: