Pečen krompir s hrustljavo skorjo in mehko notranjostjo? Sočen in noro okusen, zraven pa še sveža burrata - božanska kombinacija.
Za dodano sočnost in arome krompirju dodamo česen, olivno olje, limonin sok in bogato mešanico svežih zelišč. Če svežih nimate, lahko uporabite tudi posušena, bo pa okus manj intenziven.
Za to prilogo sem krompir pustila kar z olupkom, saj je tak krompir po peki še bolj hrustljav in poln okusa. Po želji pa lahko krompir tudi olupite. Uporabite pa lahko tudi mlad krompir ali drug krompir po želji, v tem primeru prilagodite čas peke.
Piko na i pa dodata zeliščna polivka in burrata, kraljica med siri. Ko se mehka stracciatella v notranjosti prelije po začinjenem pečenem krompirju, NJAM!
Za najboljši rezultat svetujem kar sveža zelišča, saj dodajo več arome in okusa kakor posušena. Svoja zelišča trenutno hranim v LightGarden notranjem vrtičku, ki je opremljen z LED tehnologijo. Le-ta imitira spekter sončne svetlobe, kar pospešuje rast, pridelek, spodbudi cvetenje in nastanek plodov.
Zakaj je to super? Ker lahko zaradi vgrajene LED tehnologije rastline gojite v prostorih z malo ali nič svetlobe, skozi celo leto, sveža zelišča pa imate tako vedno na dosegu rok.
Z zelišči se lahko igrate in izberete svoje najljubše oz. tisto, kar imate na zalogi. Zraven krompirja sedeta odlično tudi timijan in rožmarin.
Pečen krompir z limonino zeliščno polivko in burrato
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 40mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 2porciji
Sestavine
Krompir
4-5srednje velikihkrompirjev
2jedilni žliciolivnega olja
2strokačesna(drobno nasekljan)
sol, poper
3jedilne žlicelimoninega soka
Limonina zeliščna polivka
4jedilne žliceolivnega olja
pestsvežega drobnjaka(nasekljan)
parlistov sveže bazilike(nasekljana)
parlistov svežega origana(nasekljan)
nastrgana bio limonina lupinica
sol, poper po okusu
Dodatki
burrata
sveža zelišča
Postopek
Pečico segrejte na 235 stopinj.
Krompir operite in narežite na večje krhlje (najprej na polovico, potem pa vsako polovico na tri dele).
V večjem pekaču zmešajte krompirjeve krhlje, olivno olje, nasekljan česen, sol in poper. Uporabite dovolj velik pekač, da imajo lahko vsi krhlji krompirja dovolj prostora, med seboj naj se ne prekrivajo preveč. Proporočam keramičen ali železni pekač, ker se v njih krompir najlepše hrustljavo zapeče.
Postavite v segreto pečico in pecite 25 minut. Nato premešajte in zalijte z limoninim sokom. Postavite nazaj v pečico in pecite še 15-20 minut oz. tako dolgo, da se krompir skuha in po robovih rjavo zapeče. Čas peke je odvisen od debeline krhljev, zato ga prilagodite.
Medtem pripravite polivko. Vse sestavine za polivko zmešajte.
Pečen krompir vzemite iz pečice in pokapajte z zeliščno polivko.
Na krompir dodajte svežo burrato in nekaj listov svežih začimb ter postrezite.
KLJUČNE BESEDE pečen krompir, pečen krompir v pečici, pečen krompir z burrato, pečen krompir z zelišči
Pečen krompir z limonino zeliščno polivko in burrato
Pečen krompir s hrustljavo skorjo in mehko notranjostjo? Sočen in noro okusen, zraven pa še sveža burrata - božanska kombinacija.
Za dodano sočnost in arome krompirju dodamo česen, olivno olje, limonin sok in bogato mešanico svežih zelišč. Če svežih nimate, lahko uporabite tudi posušena, bo pa okus manj intenziven.
Za to prilogo sem krompir pustila kar z olupkom, saj je tak krompir po peki še bolj hrustljav in poln okusa. Po želji pa lahko krompir tudi olupite. Uporabite pa lahko tudi mlad krompir ali drug krompir po želji, v tem primeru prilagodite čas peke.
Piko na i pa dodata zeliščna polivka in burrata, kraljica med siri. Ko se mehka stracciatella v notranjosti prelije po začinjenem pečenem krompirju, NJAM!
Za najboljši rezultat svetujem kar sveža zelišča, saj dodajo več arome in okusa kakor posušena. Svoja zelišča trenutno hranim v LightGarden notranjem vrtičku, ki je opremljen z LED tehnologijo. Le-ta imitira spekter sončne svetlobe, kar pospešuje rast, pridelek, spodbudi cvetenje in nastanek plodov.
Zakaj je to super? Ker lahko zaradi vgrajene LED tehnologije rastline gojite v prostorih z malo ali nič svetlobe, skozi celo leto, sveža zelišča pa imate tako vedno na dosegu rok.
Z zelišči se lahko igrate in izberete svoje najljubše oz. tisto, kar imate na zalogi. Zraven krompirja sedeta odlično tudi timijan in rožmarin.
Pečen krompir z limonino zeliščno polivko in burrato
Nina ZorčičSestavine
Krompir
Limonina zeliščna polivka
Dodatki
Postopek
Preberite še: