Če ste siti bananinega kruha, potem je tale bučni kolač za vas! Pripravljen v eni posodi, hitro in preprosto. Rezultat? Mehek in puhast bučni kolač s cimetom in hrustljavim drobljencem.
Najboljši še topel, za slasten zajtrk ali malico. V kombinaciji s skodelico čaja ali kakava vas bo pogrel in lepo nasitil..
Po vrhu kolača sem posula še malo čokoladnih kapljic, vi pa jih lahko dodate tudi v maso in poskrbite za sladko čokoladno sredico.
Za pripravo sem uporabila čisto klasične sestavine, edina posebnost je bučni pire - kar je dejansko samo spasirana buča. Priprava: bučo operite, olupite in narežite na krhlje enake debeline (približno 2 cm). Razporedite po papirju za peko, pokapajte z olivnim oljem in pecite v segreti pečici na 190 stopinj vsaj 20 minut oz. toliko časa, da se buča zmehča, ne začne pa se žgati. Če se začne žgati ima lahko potem grenak priokus. Pečeno bučo potem spasirajte v gladek pire brez grudic in uporabite za pripravo tega bučnega kolača.
V kolikor kje v trgovini najdete bučni pire (sestavina naj bo samo buča, brez dodatkov olj, sladkorja, soli ali drugih dodatkov) lahko uporabite tudi tistega. V kolikor pa imate raje bananine ali jabolčne kolače pa skočite na tale link in poglejte vse moje recepte za sladke kruhe in kolače!
Po vrhu sem nadrobila še drobljenec in po peki dodala nekaj čokoladnih kapljic. Ta dva dodatka sta nujna, saj res izpopolnita okus kolača!
Bučni kolač s hrustljavim drobljencem
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 55mins
Vrsta obroka Sladica, Zajtrk
Količina 10kosov
Sestavine
Bučni kolač
270gbučnega pireja(spasirana buča)
220gkokosovega sladkorja Eko Škrnicl
120gmandljevega jogurta
115gstopljenega masla(recept deluje s klasičnim in veganskim maslom)
1jedilna žlicavaniljeve paste
1jedilna žlicajabolčnega kisa
250gpšenične bele moke tip 500
1jedilna žlicacimeta
1 ½čajne žličkepecilnega praška
1čajna žličkasoda bikarbone
Drobljenec
100gpšenične bele moke tip 500
50gkokosovega sladkorja Eko Škrnicl
1čajna žličkacimeta
80gstopljenega masla(recept deluje s klasičnim in veganskim maslom)
Posip
čokoladne kapljice
Postopek
Pripravite drobljenec.
V manjši posodi zmešajte moko, sladkor, cimet in stopljeno maslo. S pomočjo vilic premešajte, da dobite grahasto teksturo z grudicami.
Postavite na stran in pripravite testo za kruh.
Pečico segrejte na 175 stopinj.
Podolgovat pekač premera 22 cm rahlo namastite in obložite s papirjem za peko.
V večji posodi zmešajte bučni pire, kokosov sladkor, mandljev jogurt, stopljeno vegansko maslo, vaniljevo pasto in jabolčni kis. Z metlico za stepanje vse skupaj dobro premešajte, da nastane enotna zmes.
Dodajte moko, cimet, pecilni prašek in soda bikarbono. Premešajte samo toliko, da ni več sledu moke.
Zmes prelijte v pripravljen pekač in bogato posujte z drobljencem in čokoladnimi kapljicami.
Postavite v pečico in pecite 55-60 minut. V kolikor po 30 minutah peke opazite, da se drobljenec prehitro barva rjavo, lahko pekač prekrijete z alufolijo.
Pečen kruh po peki pustite v pekaču še vsaj 10 minut, nato pa ga preložite na rešetko za hlajenje. Pustite, da se popolnoma ohladi oz. vsaj do sobne temperature, nato postrezite.
Bučni kolač s hrustljavim drobljencem
Če ste siti bananinega kruha, potem je tale bučni kolač za vas! Pripravljen v eni posodi, hitro in preprosto. Rezultat? Mehek in puhast bučni kolač s cimetom in hrustljavim drobljencem.
Najboljši še topel, za slasten zajtrk ali malico. V kombinaciji s skodelico čaja ali kakava vas bo pogrel in lepo nasitil..
Po vrhu kolača sem posula še malo čokoladnih kapljic, vi pa jih lahko dodate tudi v maso in poskrbite za sladko čokoladno sredico.
Za pripravo sem uporabila čisto klasične sestavine, edina posebnost je bučni pire - kar je dejansko samo spasirana buča. Priprava: bučo operite, olupite in narežite na krhlje enake debeline (približno 2 cm). Razporedite po papirju za peko, pokapajte z olivnim oljem in pecite v segreti pečici na 190 stopinj vsaj 20 minut oz. toliko časa, da se buča zmehča, ne začne pa se žgati. Če se začne žgati ima lahko potem grenak priokus. Pečeno bučo potem spasirajte v gladek pire brez grudic in uporabite za pripravo tega bučnega kolača.
V kolikor kje v trgovini najdete bučni pire (sestavina naj bo samo buča, brez dodatkov olj, sladkorja, soli ali drugih dodatkov) lahko uporabite tudi tistega. V kolikor pa imate raje bananine ali jabolčne kolače pa skočite na tale link in poglejte vse moje recepte za sladke kruhe in kolače!
Po vrhu sem nadrobila še drobljenec in po peki dodala nekaj čokoladnih kapljic. Ta dva dodatka sta nujna, saj res izpopolnita okus kolača!
Bučni kolač s hrustljavim drobljencem
Nina ZorčičSestavine
Bučni kolač
Drobljenec
Posip
Postopek
Preberite še: