Ideja za slastno kosilo, pripravljeno preprosto, a tako noro okusno, da se ga ne boste naveličali!
Polnjen sladki krompir z zelenjavo in čičeriko, s slastno arašidovo polivko, ki bi jo lahko jedli kar na žlico! Po želji lahko dodate poleg tudi kak piščančji file ali popečen tofu za dodatne beljakovine, jed pa je več kot odlična že samostojna.
Priprava je preprosta, čas pa se malo podajlša, saj se krompir peče v pečici skoraj uro. V tem času pa lahko v miru pripravite vso zelenjavo in hitro arašidovo polivko iz blenderja.
Izgleda božansko, kajne?
Za nadev lahko dodate poljubno zelenjavo, ki jo imate na zalogi. Odlično sede tudi paprika, brokoli, cvetača, špinača, mlada čebula itd. Uporabite tisto, kar imate na zalogi.
Po vrhu sem posula še semena, ker imam rada kakšen hrustljav dodatek na jedeh. Uporabite lahko semena po izbiri ali nasekljane oreščke.
Omako poskusite potem pa po želji dodatno začinite. Za bolj redko oz. blago omako dodajte več vode ali žličko jogurta.
Na blogu vas čaka še ogromno drugih idej za kosila. Vse najdete tukaj.
Polnjen sladki krompir z arašidovo polivko
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 1hr15mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 2porciji
Sestavine
2sladka krompirja
Arašidova polivka
100gnaravnega arašidovega masla
2jedilni žlicisojine omake
2jedilni žlicimedu ali javorjevega sirupa
1jedilna žlicasezamovega ali olivnega olja
3jedilne žlicelimoninega soka
½čajne žličkečilijeve omake ali srirache
1večji strokčesna
¼čajne žličkeingverja v prahu
3jedilne žlicegrškega jogurta (ali veganski nadomestek)
2jedilni žlicivode(po potrebi več)
Zelenjavni nadev
1jedilna žlicaolivnega olja
1mlada čebula ali por
¼bučke
1korenček
2strokačesna
pestvložene čičerike
pestvloženega graha
začimbe: sladka paprika, sol, poper po okusu
Dodatki
nariban sir
nasekljana mlada čebula
avokado
bučna in sezamova semena
krhlji limete
Postopek
Pečico segrejte na 200 stopinj.
Na pekač položite oprana sladka krompirja in ju po celi površini prepikajte z vilicami.
Postavite v segreto pečico in pecite 45-60 minut oz. toliko časa, da je popolnoma mehek in skuhan in ga lahko prebodete z vilicami.
Pripravite omako. Vse sestavine za omako zmešajte v blenderju, da dobite gladko omako. Poskusite in po želji dodatno začinite ali dodajte več vode za bolj redko polivko.
Nato v večji ponvi na srednjem ognju popražite nasekljano zelenjavo, skupaj z začimbami.
Krompir vzemite iz pečice in razpolovite. Pustite, da se malo ohladi, nato izdolbite mehko sredico krompirja in jo vmešajte k zelenjavi. Premešajte in poskusite, po želji dodatno začinite.
Zelenjavo s krompirjem nadevajte nazaj v lupino (porabite ves nadev). Posujte s sirom in postavite v pečico za 10-15 minut.
Vzemite iz pečice in pokapajte z omako. Dodajte nasekljano čebulo, narezan avokado in posujte z bučnimi ter sezamovimi semeni.
Polnjen sladki krompir z arašidovo polivko
Ideja za slastno kosilo, pripravljeno preprosto, a tako noro okusno, da se ga ne boste naveličali!
Polnjen sladki krompir z zelenjavo in čičeriko, s slastno arašidovo polivko, ki bi jo lahko jedli kar na žlico! Po želji lahko dodate poleg tudi kak piščančji file ali popečen tofu za dodatne beljakovine, jed pa je več kot odlična že samostojna.
Priprava je preprosta, čas pa se malo podajlša, saj se krompir peče v pečici skoraj uro. V tem času pa lahko v miru pripravite vso zelenjavo in hitro arašidovo polivko iz blenderja.
Izgleda božansko, kajne?
Za nadev lahko dodate poljubno zelenjavo, ki jo imate na zalogi. Odlično sede tudi paprika, brokoli, cvetača, špinača, mlada čebula itd. Uporabite tisto, kar imate na zalogi.
Po vrhu sem posula še semena, ker imam rada kakšen hrustljav dodatek na jedeh. Uporabite lahko semena po izbiri ali nasekljane oreščke.
Omako poskusite potem pa po želji dodatno začinite. Za bolj redko oz. blago omako dodajte več vode ali žličko jogurta.
Na blogu vas čaka še ogromno drugih idej za kosila. Vse najdete tukaj.
Polnjen sladki krompir z arašidovo polivko
Nina ZorčičSestavine
Arašidova polivka
Zelenjavni nadev
Dodatki
Postopek
Preberite še: