Ovsena kaša malo drugače, z dodano posebno sestavino. Kurkumo! Kurkuma deluje antioksidantno in protivnetno, ima ogromno blagodejnih učinkov na telo, zato je odličen dodatek k jutranji ovseni kaši!
Kljub dodani kurkumi kaša ni grenka ali premočna. Dodamo ji še vaniljevo aromo in sladilo po izbiri, ki ublaži kurkumino aromo.
Povrh vsega pa prelijemo še domač vaniljev puding, kateremu smo dodali kurkumo za rumeno barvo. Za najbolj hiter domač vaniljev puding pa potrebujete, poleg kurkume, samo še konjak moko, mandljevo mleko, vaniljevo aromo in pasto ter sladilo, s katerim želite sladiti puding.
Ta kurkumina ovsena kaša je res odlična izbira za zimski zajtrk. Z dodatkom cimeta si pričarate pravo zimsko vzdušje, kuhinja pa že zjutraj zadiši po božiču.
Obstaja ogromno načinov priprave ovsene kaše, spodaj z vami delim moj najljubši način. Nekateri jo preprosto pogrejejo v mikrovalovni pečici, kar meni ne ustreza. Kaša je v tem primeru gumijasta in ni tako mehka, sočna. Med gretjem na štedilniku se ovseni kosmiči lepo zmehčajo, okusi pa res povežejo. Prav tako je lažje nadzirati konsistenco kaše in, po potrebi, dodati več vode/mleka.
Posebnih navodil za puding ni, sledite receptu in vsakič bo uspel gladek puding brez grudic. Pomembno je, da puding med kuhanjem redno mešate, saj s tem preprečite nastanek grudic. Prav tako pa puding med kuhanjem poskusite in po želji dodajte več sladila ali vaniljeve arome.
Z dodatki se lahko igrate, meni osebno pa zraven sedejo oreščki predhodno popraženi na ponvi (brez olja!) ter cimet. Za dodatno sladkobo pa lahko kašo na koncu pokapate še z javorjevim sirupom.
Kurkumina ovsena kaša z domačim vaniljevim pudingom in praženimi oreščki
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 15mins
Vrsta obroka Zajtrk
Količina 2porciji
Sestavine
Kurkumina ovsena kaša
90gdrobnih ovsenih kosmičev
180gnesladkanega mandljevega mleka
230gvode
2jedilni žlicieritritola ali drugega sladila po izbiri(sirup, med, sladkor itd.)
½čajne žličke vaniljeve arome
½čajne žličkekurkume
cimet
ščepsoli
Hiter vaniljev puding
250gnesladkanega mandljevega mleka
½čajne žličkekurkume
½čajne žličkekonjak moke
2jedilni žlicivaniljeve paste
1čajna žličkavaniljeve arome
3jedilne žliceeritritola(ali drugo sladilo po izbiri, količino prilagodite okusu)
Dodatki
nasekljani mešani oreščki
čokoladne kapljice
javorjev sirup
Postopek
V srednje velikem loncu zmešajte ovsene kosmiče, mandljevo mleko, sladilo, vaniljevo aromo, kurkumo, cimet in sol.
S pomočjo železne metlice za stepanje premešajte in kuhajte na srednjem ognju da se kosmiči zmehčajo in da dobite želeno konsistenco. Za bolj gosto in kremozno kašo jo kuhajte vsaj 5 minut. Če se vmes kaša preveč zgosti dodajte še malo vode.
Vmes v manjši ponvi popražite nasekljane oreščke (brez olja!), dokler se ne obarvajo. Odstavite in pustite.
Kuhano ovseno kašo poskusite in po želji dodajte več sladila. Pustite v posodi in medtem pripravite puding.
V manjšem loncu zmešajte mleko/napitek, konjak moko, vaniljevo pasto, vaniljevo aromo in eritritol.
S pomočjo metlice za stepanje vse skupaj premešajte in kuhajte na srednjem ognju do vretja. Nato ogenj malo znižajte in pustite rahlo vreti še par minut, dokler se puding ne zgosti.
V dve skledi nadevajte kašo, prelijte s pudingom in dodajte pražene oreščke. Posujte s čokoladnimi kapljicami in po želji prelijte z javorjevim sirupom.
KLJUČNE BESEDE kurkumina ovsena kaša, oats, ovsena kaša
Kurkumina ovsena kaša z domačim vaniljevim pudingom in praženimi oreščki
Ovsena kaša malo drugače, z dodano posebno sestavino. Kurkumo! Kurkuma deluje antioksidantno in protivnetno, ima ogromno blagodejnih učinkov na telo, zato je odličen dodatek k jutranji ovseni kaši!
Kljub dodani kurkumi kaša ni grenka ali premočna. Dodamo ji še vaniljevo aromo in sladilo po izbiri, ki ublaži kurkumino aromo.
Povrh vsega pa prelijemo še domač vaniljev puding, kateremu smo dodali kurkumo za rumeno barvo. Za najbolj hiter domač vaniljev puding pa potrebujete, poleg kurkume, samo še konjak moko, mandljevo mleko, vaniljevo aromo in pasto ter sladilo, s katerim želite sladiti puding.
Ta kurkumina ovsena kaša je res odlična izbira za zimski zajtrk. Z dodatkom cimeta si pričarate pravo zimsko vzdušje, kuhinja pa že zjutraj zadiši po božiču.
Obstaja ogromno načinov priprave ovsene kaše, spodaj z vami delim moj najljubši način. Nekateri jo preprosto pogrejejo v mikrovalovni pečici, kar meni ne ustreza. Kaša je v tem primeru gumijasta in ni tako mehka, sočna. Med gretjem na štedilniku se ovseni kosmiči lepo zmehčajo, okusi pa res povežejo. Prav tako je lažje nadzirati konsistenco kaše in, po potrebi, dodati več vode/mleka.
Posebnih navodil za puding ni, sledite receptu in vsakič bo uspel gladek puding brez grudic. Pomembno je, da puding med kuhanjem redno mešate, saj s tem preprečite nastanek grudic. Prav tako pa puding med kuhanjem poskusite in po želji dodajte več sladila ali vaniljeve arome.
Z dodatki se lahko igrate, meni osebno pa zraven sedejo oreščki predhodno popraženi na ponvi (brez olja!) ter cimet. Za dodatno sladkobo pa lahko kašo na koncu pokapate še z javorjevim sirupom.
Kurkumina ovsena kaša z domačim vaniljevim pudingom in praženimi oreščki
Nina ZorčičSestavine
Kurkumina ovsena kaša
Hiter vaniljev puding
Dodatki
Postopek
Preberite še: