Božanski hrustljavi pečeni krofi z nastrganimi jabolkami in hrustljavim cimetovim drobljencem.
Puhast cimetov biskvit z naribanimi jabolkami in noro hrustljav drobljenec - odlična kombinacija hrustljavega s puhastim, ki vedno sede!
Krofi so narejeni hitro in preprosto, v nekaj korakih. Potrebujete nekaj osnovnih sestavin, ki se vedno najdejo v shrambi in par svežih, sladkih jabolk, ki poskrbijo za sočnost in neverjetno aromo.
Recept je nastal v sodelovanju s Spar trgovcem, kjer sem lahko kupila vse sestavine na enem mestu. Uporabila sem vaniljevo pasto, ki je boljša od arome, saj doda bolkj naraven okus. Krofe sem sladla z rjavim sladkorjem, lahko pa uporabite tudi belega ali kokosovega.
Krofov ne pecite predolgo, saj bodo izgubili sočnost in bodo postali suhi, drobljivi.
Drugih posebnih zamenjav pri tem receptu nisem testiraala, zato jih tudi ne svetujem. Na blogu vas čaka pa že kar nekaj receptov za okusne krofe - vsi recepti so tukaj.
Pečeni krofi z jabolki in hrustljavim drobljencem
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 18mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 16krofov
Sestavine
Drobljenec
120gpšenične bele moke tip 500
60grjavega sladkorja
60gstopljenega masla
½čajne žličkecimeta
Krofi
360gnaribanih jabolk(3 manjše jabolke ali 2 večji)
115gstopljenega masla
200grjavega sladkorja
1jedilna žlicavaniljeve paste
1srednje velikojajce
270gpšenične bele moke tip 500
1čajna žličkacimeta
½čajne žličkepecilnega praška
½čajne žličkesoda bikarbone
ščepsoli
Postopek
Pečico segrejte na 185 stopinj.
Pripravite drobljenec. V manjši skledi zmešajte moko, rjavi sladkor. stopljeno maslo in cimet. Premešajte s pomočjo vilic, da dobite grahasto teskturo in postavite na stran.
Pripravite maso za krofe.
Jabolka operite, po želji olupite in naribajte. Postavite na stran.
V ločeni posodi zmešajte stopljeno maslo, rjavi sladkor, vaniljo in jajce. S pomočjo metlice za stepanje hitro mešajte dobro minuto, da postane zmes gladka, puhasta in svetlejša.
Dodajte jabolka in premešajte.
Dodajte moko, cimet, pecilni prašek, soda bikarbono in sol. S pomočjo silikonske lopatice premešajte samo toliko, da ni več sledu moke. Ne mešajte predolgo.
Maso prestavite v vrečko za dekoriranje ali v klasično vrečko za živila in odrežite rob, da boste lahko z njo lepše nadevali maso v pekač.
Pekač za krofe dobro namastite in v vsak modelček za krof nadevajte maso do 2/3 visoko. Vsak krof bogato posujte z drobljencem in postavite v pečico.
Pecite 16-20 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima več surovega testa. Ne pecite predolgo, saj bodo krofi drugače presuhi.
KLJUČNE BESEDE krofi, krofi z drobljencem, krofi z jabolki, pečeni krofi
Pečeni krofi z jabolki in hrustljavim drobljencem
Božanski hrustljavi pečeni krofi z nastrganimi jabolkami in hrustljavim cimetovim drobljencem.
Puhast cimetov biskvit z naribanimi jabolkami in noro hrustljav drobljenec - odlična kombinacija hrustljavega s puhastim, ki vedno sede!
Krofi so narejeni hitro in preprosto, v nekaj korakih. Potrebujete nekaj osnovnih sestavin, ki se vedno najdejo v shrambi in par svežih, sladkih jabolk, ki poskrbijo za sočnost in neverjetno aromo.
Recept je nastal v sodelovanju s Spar trgovcem, kjer sem lahko kupila vse sestavine na enem mestu. Uporabila sem vaniljevo pasto, ki je boljša od arome, saj doda bolkj naraven okus. Krofe sem sladla z rjavim sladkorjem, lahko pa uporabite tudi belega ali kokosovega.
Krofov ne pecite predolgo, saj bodo izgubili sočnost in bodo postali suhi, drobljivi.
Drugih posebnih zamenjav pri tem receptu nisem testiraala, zato jih tudi ne svetujem. Na blogu vas čaka pa že kar nekaj receptov za okusne krofe - vsi recepti so tukaj.
Pečeni krofi z jabolki in hrustljavim drobljencem
Nina ZorčičSestavine
Drobljenec
Krofi
Postopek
Preberite še: