Ideja za res okusno, hitro pripravljeno kosilo: špageti v domači paradižnikovi omaki in hrustljavo zapečenim tofujem.
Takšen tofu, mariniran v posebni mešanici začimb, je do zdaj navdušil čisto vse, in verjamem, da bo tudi vas!
V sodelovanju z Eko Škrnicl smo pripravili idejo za kosilo, ki je pravi "comfort food". Najboljši okusi in teksture. okusna domača paradižnikova omaka in slasten, noro hrustljav tofu - brez cvrtja! Popečete ga na kančku olivnega olja.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za različne kosila - najdete jih tukaj .
Špageti v paradižnikovi omaki s hrustljavim tofujem
krušne drobtine ali zmlet prej popečen kruh, premazan z olivnim oljem
sezam
Dodatno
špageti
sveža bazilika
Postopek
V ponvi na segretem olju popražite čebulo in česen. Dodajte nasekljane redkvice in paradižnikov koncentrat. Pražite par minut, nato zalijte s pelati in passato. Dodajte začimbe, sladkor in baziliko. Premešajte in kuhajte 15 minut oz. toliko časa, da se omaka zgosti, okusi pa povežejo.
Vmes skuhajte špagete po navodilih na embalaži do “al dente” stanja, da so na ugriz še malo trdi. Preden jih odcedite prihranite 1 skodelico vode, v kateri so se kuhale. Špagete dodajte v ponev k omaki in zalijte z vodo testenin. Premešajte in kuhajte par minut, da se omaka zgosti in oprime špagetov.
Kocko tofuja prerežite na polovico, da dobite dva pravokotnika. V večji posodi zmešajte olje, vodo in začimbe. Dodajte tofu in ga premažite z vseh strani z marinado. Pustite marinirati 30 minut ali uporabite takoj.
V ločeni posodi zmešajte krušne drobtine in sezam. Tofu še enkrat z vseh strani pomočite v marinado in ga povaljajte v drobitnah. Tofu popecite na ponvi, na segretem olju. Par minut na vsaki strani, da se zlato zapeče.
Tofu postrezite s špageti in dodajte svežo baziliko.
KLJUČNE BESEDE domača paradižnikova omaka, hrustljav tofu, mesne kroglice s špageti, špageto, testenine v paradižnikovi omaki
Špageti v paradižnikovi omaki s hrustljavim tofujem
Ideja za res okusno, hitro pripravljeno kosilo: špageti v domači paradižnikovi omaki in hrustljavo zapečenim tofujem.
Takšen tofu, mariniran v posebni mešanici začimb, je do zdaj navdušil čisto vse, in verjamem, da bo tudi vas!
V sodelovanju z Eko Škrnicl smo pripravili idejo za kosilo, ki je pravi "comfort food". Najboljši okusi in teksture. okusna domača paradižnikova omaka in slasten, noro hrustljav tofu - brez cvrtja! Popečete ga na kančku olivnega olja.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za različne kosila - najdete jih tukaj .
Špageti v paradižnikovi omaki s hrustljavim tofujem
Nina ZorčičSestavine
Paradižnikova omaka
Hrustljav tofu
Dodatno
Postopek
Preberite še: