Piščanec malo drugače - s svežo limono, maslom in poprom. V kombinaciji z najbolj kremastim krompirjevim pirejem nastane prava božanska pojedina.
Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Spar. Za vas smo kreirali odlične recepte za celo družino, znesek uporabljenih sestavin pa ne preseže 10 eur!
Uporabili smo odlične in cenovno dostopne Spar S budget izdelke. Kljub temu, da so izdelki noro ugodni, je kvaliteta vrhunska, pripravljene jedi pa bodo očarale vse za mizo!
Celoten recept spodaj, video recept pa vas čaka na Instagram profilu @ninazorcic.
Spodaj vas čaka recept za najbolj kremast domač krompirjev recept - pripravljen iz krompirja, masla, mleka, kisle smetane in soli. Nastane odličen, božanski kremast pire, brez grudic in popolnoma rahel. Pireja ne pripravljajte z ročnim mešalnikom, saj bo lepljiv in težek.
Namesto tega raje uporabite drobno sito in silikonsko lopatico. Kuhan krompir s pomočjo lopatice pritisnite ob cedilo, da se krompir spasira - tako nastane res puhast, gladek pire brez grudic!
Količino mleka v pireju lahko spreminjate - za bolj redek krompirjev pire dodajte več mleka. Za začetek pa svetujem, da sledite receptu in uporabite točne količine, zapisane spodaj, saj, meni osebno, prinesejo najboljše rezultate, nastane pa najboljši pire krompir.
Piščanec je tokrat pripravljen z maslom, svežo limono in poprom. Kombinacija praženega masla in sveže limone je vrhunska. Pozorni bodite samo na to, da ne dodate preveč limoninega soka, saj je lahko omaka potem grenko kisla. V kolikor se vam to zgodi, dodajte malo sladkorja, da nevtralizirate kislost.
Piščanec z limono, poprom in najboljšim krompirjevim pirejem
Nina Zorčič
Čas priprave 20mins
Čas peke 40mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 4porcije
Sestavine
Začimbna mešanica
1čajna žličkatimijana
1čajna žličkapopra
1čajna žličkasoli
Piščanec z limono in poprom
500gpiščančjih filejev
1jedilna žlicamoke
1jedilna žlicaolivnega olja
45gmasla
1strokčesna
1čajna žličkanastrgane limonine lupine
250mlvode
½zelenjavne kocke
1čajna žličkalimoninega soka
rezine1limone
Krompirjev pire
750gkrompirja
75gstopljenega masla
140gtoplega mleka
85gkisle smetane
1čajna žličkasoli
poper po okusu
Postopek
Timijan, poper in sol zmešajte v manjši skodelici.
S pripravljeno začimbno mešanico posujte piščanca z obeh strani in začimbe dobro vtrite v meso. Piščanca posujte še z moko in jo dobro vtrite.
Na večji ponvi na srednje močnem ognju segrejte olivno olje. Dodajte piščančje fileje in jih par minut pražite z obeh strani, da se rjavo zapečejo, nato odstranite s ponve.
V ponev dodajte maslo, nasekljan česen, limonino lupinico, vodo, polovico zelenjavne kocke in limonin sok. Premešajte in kuhajte do nežnega vretja.
V omako vrnite piščančje fileje in jih s pomočjo žlice polijte z omako. V ponec dodajte še nekaj rezin limone in vse skupaj pokrijte s pokrovko. Kuhajte približno 10 minut oz. tako dolgo, da se omaka zgosti. Vmes redno polivajte piščanca z omako, da ostane sočen in vpije čimveč okusov.
Odstavite in pripravite krompirjev pire.
Krompir operite, olupite in narežite na enakomerne manjše kose, velike približno 2cm x 2cm.
Zavrite večjo količino osoljene vode. Dodajte krompir in kuhajte 15 minut oz. tako dolgo, da bo krompir mehek, ne bo pa še razkuhan.
Krompir odcedite in pustite v cedilu vsaj 10 minut, da para izpari.
Krompir prestavite v fino cedilo in s pomočjo silikonske lopatice krompir močno pritiskajte ob cedilo, da se vsi veliki kosi krompirja spasirajo. Na koncu dobro postrgajte še dno cedila, kjer se je nabral spasiran krompir in dobljen pire dobro premešajte. Dobiti bi morali gladko tekturo brez kakršnihkoli grudic.
V krompir dodajte stopljeno maslo in takoj dobro premešajte s pomočjo metlice za stepanje. Dobiti bi morali gladko maso brez grudic.
V maso dodajte še toplo mleko in kar med vlivanjem mešajte s pomočjo metlice za stepanje.
Dodajte še kislo smetano in premešajte. Začinite s soljo in poskusite.
Postrezite skupaj s filejem piščanca in limonino omako.
KLJUČNE BESEDE kremast krompirjev pire, krompirjev pire, najboljši krompirjev pire, piščanec z limono
Piščanec z limono, poprom in najboljšim krompirjevim pirejem
Piščanec malo drugače - s svežo limono, maslom in poprom. V kombinaciji z najbolj kremastim krompirjevim pirejem nastane prava božanska pojedina.
Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Spar. Za vas smo kreirali odlične recepte za celo družino, znesek uporabljenih sestavin pa ne preseže 10 eur!
Uporabili smo odlične in cenovno dostopne Spar S budget izdelke. Kljub temu, da so izdelki noro ugodni, je kvaliteta vrhunska, pripravljene jedi pa bodo očarale vse za mizo!
Celoten recept spodaj, video recept pa vas čaka na Instagram profilu @ninazorcic.
Spodaj vas čaka recept za najbolj kremast domač krompirjev recept - pripravljen iz krompirja, masla, mleka, kisle smetane in soli. Nastane odličen, božanski kremast pire, brez grudic in popolnoma rahel. Pireja ne pripravljajte z ročnim mešalnikom, saj bo lepljiv in težek.
Namesto tega raje uporabite drobno sito in silikonsko lopatico. Kuhan krompir s pomočjo lopatice pritisnite ob cedilo, da se krompir spasira - tako nastane res puhast, gladek pire brez grudic!
Količino mleka v pireju lahko spreminjate - za bolj redek krompirjev pire dodajte več mleka. Za začetek pa svetujem, da sledite receptu in uporabite točne količine, zapisane spodaj, saj, meni osebno, prinesejo najboljše rezultate, nastane pa najboljši pire krompir.
Piščanec je tokrat pripravljen z maslom, svežo limono in poprom. Kombinacija praženega masla in sveže limone je vrhunska. Pozorni bodite samo na to, da ne dodate preveč limoninega soka, saj je lahko omaka potem grenko kisla. V kolikor se vam to zgodi, dodajte malo sladkorja, da nevtralizirate kislost.
Piščanec z limono, poprom in najboljšim krompirjevim pirejem
Nina ZorčičSestavine
Začimbna mešanica
Piščanec z limono in poprom
Krompirjev pire
Postopek
Preberite še: