Spodaj vas čaka recept za najboljši, najbolj kremast in najbolj gladek krompirjev pire, pripravljen čisto preprosto in brez ročnega mešalnika!
Spodaj vas čaka recept za najbolj kremast domač krompirjev recept - pripravljen iz krompirja, masla, mleka, kisle smetane in soli. Nastane odličen, božanski kremast pire, brez grudic in popolnoma rahel. Pireja ne pripravljajte z ročnim mešalnikom, saj bo lepljiv in težek.
Namesto tega raje uporabite drobno sito in silikonsko lopatico. Kuhan krompir s pomočjo lopatice pritisnite ob cedilo, da se krompir spasira - tako nastane res puhast, gladek pire brez grudic!
Količino mleka v pireju lahko spreminjate - za bolj redek krompirjev pire dodajte več mleka. Za začetek pa svetujem, da sledite receptu in uporabite točne količine, zapisane spodaj, saj, meni osebno, prinesejo najboljše rezultate, nastane pa najboljši pire krompir.
Pire krompir je odlična priloga k čuftom oz. mesnim kroglicam v paradižnikovi omaki, recept najdete tukaj ali k mojemu piščancu z masleno omako z limono in poprom, recept tukaj .
Najbolj kremast krompirjev pire
Nina Zorčič
Vrsta obroka Kosilo
Količina 4porcije
Sestavine
750gkrompirja
75gstopljenega masla
140gtoplega mleka
85gkisle smetane
1čajna žličkasoli
poper po okusu
Postopek
Krompir operite, olupite in narežite na enakomerne manjše kose, velike približno 2cm x 2cm.
Zavrite večjo količino osoljene vode. Dodajte krompir in kuhajte 15 minut oz. tako dolgo, da bo krompir mehek, ne bo pa še razkuhan.
Krompir odcedite in pustite v cedilu vsaj 10 minut, da para izpari.
Krompir prestavite v fino cedilo in s pomočjo silikonske lopatice krompir močno pritiskajte ob cedilo, da se vsi veliki kosi krompirja spasirajo. Na koncu dobro postrgajte še dno cedila, kjer se je nabral spasiran krompir in dobljen pire dobro premešajte. Dobiti bi morali gladko tekturo brez kakršnihkoli grudic.
V krompir dodajte stopljeno maslo in takoj dobro premešajte s pomočjo metlice za stepanje. Dobiti bi morali gladko maso brez grudic.
V maso dodajte še toplo mleko in kar med vlivanjem mešajte s pomočjo metlice za stepanje.
Dodajte še kislo smetano in premešajte. Začinite s soljo in poskusite.
KLJUČNE BESEDE kremast krompirjev pire, krompirjev pire, najbolj kremast pire, pire krompir
Najbolj gladek krompirjev pire
Spodaj vas čaka recept za najboljši, najbolj kremast in najbolj gladek krompirjev pire, pripravljen čisto preprosto in brez ročnega mešalnika!
Spodaj vas čaka recept za najbolj kremast domač krompirjev recept - pripravljen iz krompirja, masla, mleka, kisle smetane in soli. Nastane odličen, božanski kremast pire, brez grudic in popolnoma rahel. Pireja ne pripravljajte z ročnim mešalnikom, saj bo lepljiv in težek.
Namesto tega raje uporabite drobno sito in silikonsko lopatico. Kuhan krompir s pomočjo lopatice pritisnite ob cedilo, da se krompir spasira - tako nastane res puhast, gladek pire brez grudic!
Količino mleka v pireju lahko spreminjate - za bolj redek krompirjev pire dodajte več mleka. Za začetek pa svetujem, da sledite receptu in uporabite točne količine, zapisane spodaj, saj, meni osebno, prinesejo najboljše rezultate, nastane pa najboljši pire krompir.
Pire krompir je odlična priloga k čuftom oz. mesnim kroglicam v paradižnikovi omaki, recept najdete tukaj ali k mojemu piščancu z masleno omako z limono in poprom, recept tukaj .
Najbolj kremast krompirjev pire
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: