Domač "Speculaas" namaz iz božanskih božičnih cimetovih piškotov.
Tale cimetov namaz je božanski! Tako na žlico, kot tudi v raznih sladicah. Dodate ga lahko k piškotom, brownijem ali pa v jutranje kaše. Odličen je tudi na kruhu!
Najboljši pa je v mojih Brownijih s "Speculaas" piškoti in namazom, recept najdete tukaj.
Ker pa ni na voljo v vseh trgovinah ga je bolje pripraviti kar doma. Za pripravo potrebujete le 4 sestavine!
Namaz je pripravljen iz mletih cimetovih "Speculaas" piškotov, bele čokolade, mascarpone sira in mleka. Belo čokolado dodamo za dodatno aromo, mascarpone sir za kremoznost, mleko pa vse malo razredči in poskrbi za mazljivo teksturo.
Ker je v namazu kar nekaj sestavin, ki na takšen ali drugačen način vsebujejo maščobe, se zna zgoditi, da se masa loči oz. postane po par minutah kuhanja grudasta. V tem primeru v maso dodajte malo vode in premešajte. Na nizkem ognju samo pogrejte nato pa odstranite. To bi moralo rešiti "problem". Vodo dodajajte v majhnih količinah in postopoma, da ne bo namaz preveč tekoč. Med hlajenjem se še malo strdi.
Namesto mascarpone sira lahko uporabite tudi sladko smetano ali smetano za stepanje, v tem primeru boste pa verjetno na koncu potrebovali manj ali kar nič vode, saj sta ti dve sestavini že v osnovi bolj tekoči.
Namaz je dovolj sladek že zaradi bele čokolade in cimetovih piškotov, zato ga nisem dodatno sladila. V kolikor pa želite pa lahko v maso dodate tudi sladkor ali sladilo po želji.
Preprost domač "Speculaas" namaz
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 5mins
Vrsta obroka Prelivi, kreme
Količina 1posodica
Sestavine
50gmascarpone sira
100gpolnomastnega mleka
80gbele čokolade
150gcimetovih "Speculaas" piškotov(link do izdelka zgoraj)
50gvode(po potrebi)
Postopek
V posodi blenderja zmeljite piškote, da nastane gladkemu pesku podobna zmes brez grudic.
V manjšem loncu zmešajte mascarpone sir, mleko in belo čokolado.
Na nizkem ognju segrevajte, da se čokolada stopi in vse sestavine povežejo v enotno zmes.
Nato dodajte mlete piškote in premešajte z metlico za stepanje.
Na srednje nizkem ognju vse skupaj segrevajte par minut, da nastane gladka krema. V kolikor je namaz/krema pregosta ali so grudice, dodajte še 50g vode in premešajte. Po potrebi dodajte več vode.
Ko dobite mazljiv namaz lonec odstavite, namaz predevajte v ločeno stekleno posodico in pustite, da se popolnoma ohladi.
KLJUČNE BESEDE biscoff namaz, lotus namaz, speculaas namaz, speculoos namaz
Namaz že večkrat pripravljen. Hiter za pripravo, vsebuje manj sladkorja kot original ampak še vedno okusen, če ne celo boljši. Priporočam vsem, ki obožujejo speculas.
Preprost domač “Speculaas” namaz
Domač "Speculaas" namaz iz božanskih božičnih cimetovih piškotov.
Tale cimetov namaz je božanski! Tako na žlico, kot tudi v raznih sladicah. Dodate ga lahko k piškotom, brownijem ali pa v jutranje kaše. Odličen je tudi na kruhu!
Najboljši pa je v mojih Brownijih s "Speculaas" piškoti in namazom, recept najdete tukaj.
Ker pa ni na voljo v vseh trgovinah ga je bolje pripraviti kar doma. Za pripravo potrebujete le 4 sestavine!
Namaz je pripravljen iz mletih cimetovih "Speculaas" piškotov, bele čokolade, mascarpone sira in mleka. Belo čokolado dodamo za dodatno aromo, mascarpone sir za kremoznost, mleko pa vse malo razredči in poskrbi za mazljivo teksturo.
Ker je v namazu kar nekaj sestavin, ki na takšen ali drugačen način vsebujejo maščobe, se zna zgoditi, da se masa loči oz. postane po par minutah kuhanja grudasta. V tem primeru v maso dodajte malo vode in premešajte. Na nizkem ognju samo pogrejte nato pa odstranite. To bi moralo rešiti "problem". Vodo dodajajte v majhnih količinah in postopoma, da ne bo namaz preveč tekoč. Med hlajenjem se še malo strdi.
Namesto mascarpone sira lahko uporabite tudi sladko smetano ali smetano za stepanje, v tem primeru boste pa verjetno na koncu potrebovali manj ali kar nič vode, saj sta ti dve sestavini že v osnovi bolj tekoči.
Namaz je dovolj sladek že zaradi bele čokolade in cimetovih piškotov, zato ga nisem dodatno sladila. V kolikor pa želite pa lahko v maso dodate tudi sladkor ali sladilo po želji.
Preprost domač "Speculaas" namaz
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še:
One reply to “Preprost domač “Speculaas” namaz”
Tjaša
Namaz že večkrat pripravljen. Hiter za pripravo, vsebuje manj sladkorja kot original ampak še vedno okusen, če ne celo boljši. Priporočam vsem, ki obožujejo speculas.