Recept za te piškotke je preprost, uporabila pa sem res vrhunske sestavine od Mojacokolada.si, ki je pravi raj za čokoholike. Pri njih vedno naročim vse svoje čokolade, vanilijevo pasto, namaze in še bi lahko naštevala. Izdelki so kvalitetni in čokolade so.. top! Za te piškotke sem uporabila njihovo zlato čokolado, kjer gre za kombinacijo bele čokolade s karamelo. o moj bog! Ko se ti okusi združijo z mojimi jesenskimi piškoti, ustvarijo pravo fantazijo!
100gbučnega pireja(Pire buče dobite tako, da bučo(hokaido, jedilno, masleno) operete, očistite, razpolovite in narežete na kolobarje. Pecite v prej ogreti pečici na 180 stopinj cca.30 minut oz. dokler buča ni mehka, robovi rahlo karamelizirani in ne zapečeni)
V manjšem loncu stopite maslo in ga na srednji temperaturi grejte tako dolgo, da se na dnu naberejo rjavi kosi, pena postane zlato rjave barve in maslo dobi oreškast vonj. Prelijte v skledo in pustite, da se rahlo ohladi.
V ločeni posodi zmešajte moko, pecilni prašek, soda bikarbono, sol, cimet, muškatni orešček in ingver.
V veliki posodi z ročnim mešalnikom mešajte maslo in sladkorje tako dolgo, da dobite kremno zmes - cca 3, 4 minute. Dodajte bučkin pire in vanilijevo pasto. Zmešajte. Dodajte moko in premešajte samo toliko, da se večina sestavin poveže. Dodajte temno in zlato čokolado in premešajte v enotno zmes.
Z zajemalko za sladoled oblikujte 14 enako velikih kroglic in jih postavite na majhen pladenj, obložen s peki papirjem. Postavite v hladilnik za 30 minut.
Ko so ohlajeni, segrejte pečico na 175 stopinj, postavite piškote vsaj 2 cm narazen, saj se med peko razlezejo in jih pecite 12 minut. Nato jih pustite na pekaču še 5 minut oz. tako dolgo, da se malo strdijo in jih lahko previdno prestavite na rešetko za hlajenje.
Pumpkin Spice piškoti
Pumpkin Spice piškoti
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: