Recept za bučni kruh, tokrat iz mešanice ovsene in prosene moke. Potrebujete samo nekaj osnovnih sestavin za noro sočen bučni kruhek, s slastnim Cheesecake prelivom.
Kruhek je odličen kot sladica v toplih dneh, skupaj s skodelico kakava, ali kot slasten zajtrk v družbi vročega espressa.
V sodelovanju z Vila Natura sem za vas pripravila res preprost recept za bučni kruh z meni najljubšim Cheesecake prelivom na hitro. Za piko na I ga postrezite z bučnim pirejem in nasekljanimi praženimi lešniki. Kombinacija puhastega biskvita, kreme in hrustljavih lešnikov je top!
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za različne druge kruhe, tako klasične kot tudi veganske možnosti - najdete jih tukaj .
Bučni kruh z ovseno & proseno moko
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 55mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 1kruh
Sestavine
Bučni kruh
300gbučnega pireja
240grjavega sladkorja
125golivnega olja
4jajca
220gbio ovsene moke Vila Natura
90gbio prosene moke Vila Natura
20gtapiokine moke
1jedilna žlicapecilnega praška
¾čajne žličkesoda bikarbone
1čajna žličkasoli
2jedilni žlicicimeta ali pumpkin spice začimb
Preliv
200gkremnega sira
100gsladkorja v prahu
1čajna žličkacimeta
1jedilna žlicavaniljeve paste
1jedilna žlicalimoninega soka
Dodatno
nasekljani praženi lešniki
bučni pire sladkan s kokosovim sladkorjem in vaniljo
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj. Pekač premera 22x12 cm naoljite in obložite s papirjem za peko.
V večji posodi zmešajte vse za bučni kruh. Prelijte v pekač in pecite 55 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Pustite, da se ohladi nato pripravite preliv: zmešajte vse za preliv in poskusite, po želji dodatno sladite.
Bučni kruh z ovseno & proseno moko
Recept za bučni kruh, tokrat iz mešanice ovsene in prosene moke. Potrebujete samo nekaj osnovnih sestavin za noro sočen bučni kruhek, s slastnim Cheesecake prelivom.
Kruhek je odličen kot sladica v toplih dneh, skupaj s skodelico kakava, ali kot slasten zajtrk v družbi vročega espressa.
V sodelovanju z Vila Natura sem za vas pripravila res preprost recept za bučni kruh z meni najljubšim Cheesecake prelivom na hitro. Za piko na I ga postrezite z bučnim pirejem in nasekljanimi praženimi lešniki. Kombinacija puhastega biskvita, kreme in hrustljavih lešnikov je top!
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za različne druge kruhe, tako klasične kot tudi veganske možnosti - najdete jih tukaj .
Bučni kruh z ovseno & proseno moko
Nina ZorčičSestavine
Bučni kruh
Preliv
Dodatno
Postopek
Preberite še: