Bučne ultra “Cheesy” testenine so pripravljene v manj kot pol ure in čisto preprosto!
Potrebujete le nekaj osnovnih sestavin, tri naribane sire, mascarpone in jedilno bučo po izbiri.
V receptu sem uporabila čedar, parmezan in mozzarello (uporabite pa lahko tudi gaudo, livado itd.). Ne svetujem sveže mozarelle ker je preveč tekoča za to omako.
Prav tako vedno svetujem, da parmezan kupite v kosu in ga naribate sami, saj imate tako na voljo večjo izbiro bolj kvalitetnih in okusnih sirov. Pri takšni omaki je sir najpomembnejši, zato je vreden par dodatnih minut namenjenih ribanju.
Pri testeninah je najbolje izbrati takšne v obliki tulca, ker tako zajamejo več omake. Uporabite lahko mini polžke, ki so po navadi najbolj popularni ali pa “gnocchi” obliko, ki tudi lepo zajame omako.
Prav tako svetujem, da testenine vedno skuhate do “al dente” stanja, torej da so na ugriz še malenkost trde, saj se tako lažje izognete mehkim, razkuhanim testeninam. Testenine se namreč dodatno kuhajo še v omaki.
Bučne ultra “Cheesy” testenine so pripravljene v manj kot pol ure in čisto preprosto!
Potrebujete le nekaj osnovnih sestavin, tri naribane sire, mascarpone in jedilno bučo po izbiri.
V receptu sem uporabila čedar, parmezan in mozzarello (uporabite pa lahko tudi gaudo, livado itd.). Ne svetujem sveže mozarelle ker je preveč tekoča za to omako.
Prav tako vedno svetujem, da parmezan kupite v kosu in ga naribate sami, saj imate tako na voljo večjo izbiro bolj kvalitetnih in okusnih sirov. Pri takšni omaki je sir najpomembnejši, zato je vreden par dodatnih minut namenjenih ribanju.
Pri testeninah je najbolje izbrati takšne v obliki tulca, ker tako zajamejo več omake. Uporabite lahko mini polžke, ki so po navadi najbolj popularni ali pa “gnocchi” obliko, ki tudi lepo zajame omako.
Prav tako svetujem, da testenine vedno skuhate do “al dente” stanja, torej da so na ugriz še malenkost trde, saj se tako lažje izognete mehkim, razkuhanim testeninam. Testenine se namreč dodatno kuhajo še v omaki.
V tej najbolj kremni bučni sirovi omaki se skrivajo najboljši siri, sladka buča in aromatične začimbe.
Posebnih zamenjav ne bi svetovala, ker so že v osnovi uporabljene same osnovne sestavine, lahko pa ste kreativni pri izbiri sirov.
Priprava je noro preprosta, najbolj okusno kosilo pa boste imeli pripravljeno v manj kot 30 minutah!
V tej najbolj kremni bučni sirovi omaki se skrivajo najboljši siri, sladka buča in aromatične začimbe.
Posebnih zamenjav ne bi svetovala, ker so že v osnovi uporabljene same osnovne sestavine, lahko pa ste kreativni pri izbiri sirov.
Priprava je noro preprosta, najbolj okusno kosilo pa boste imeli pripravljeno v manj kot 30 minutah!
Bučne Mac & Cheese testenine
Nina Zorčič
Čas priprave 20mins
Čas peke 35mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 4porcije
Sestavine
Testenine
250ggnocchi, polžkov ali drugih testenin po izboru (najboljše so takšne v obliki tulca, ker zajamejo več omake)(najboljše so takšne v obliki tulca, ker zajamejo več omake)
ščepsoli
Omaka
1maslena buča
25gsurovega masla Spar
20gpšenične bele moke tip 500 Spar
¼čajne žličkemuškatnega oreščka
¼čajne žličkečesna v prahu(opcijsko ampak priporočljivo)
½čajne žličkesoli
230gpolnomastnega mleka Spar
60gmascarpone sira Spar S Budget
200gpremium čedarja Spar(nariban)
50gpremium parmezana Spar(nariban)
50gmozzarelle ali gaude(naribane - ne sveža)
Popečene drobtine s parmezanom
1jedilna žlicamasla
4jedilne žlicekrušnih drobtin
2jedilni žliciribanega parmezana
ščepčesna v prahu
1jedilna žlicasončničnih semen ali pinjol
Postopek
Pripravite bučo. Pečico segrejte na 190 stopinj. Bučo operite, odrežite konce in razpolovite. Z jedilno žlico izdolbite semena. Bučo razrežite na manjše kocke.
Večji pekač obložite s papirjem za peko in nanj razporedite kocke buče. Rahlo posujte s soljo in postavite v pečico za 30 minut.
Pečeno bučo pustite na pekaču, dokler se ne ohladi, nato pa jo v mešalniku oz. blenderju spasirajte v gladko kremo. Po potrebi, za lažje pasiranje, dodajte 1-2 jedilni žlici vode. Pustite na strani.
Pripravite testenine skladno z navodili na embalaži. V večjem loncu zavrite večjo količino vode. Dodajte ščep soli. Ko voda zavre, dodajte testenine in kuhajte po času, priporočenem na embalaži. Jaz jih najraje skuham "al dente" torej, da so na ugriz še malenkost trdi. Tako preprečim, da bi se mi kasneje testenine razkuhale. Kuhane testenine odcedite in pustite na strani.
Pripravite omako. V skodelici zmešajte moko, sol, česen v prahu in muškatni orešek.
V večjem loncu na srednjem ognju stopite maslo. Ko je maslo stopljeno, dodajte mešanico suhih sestavin.
Premešajte in kuhajte kakšno minuto.
Dodajte pasirano bučo, mleko in mascarpone ter s pomočjo železne metlice za stepanje dobro premešajte, da se vse poveže v enotno, gladko, tekočo zmes.
Na srednjem ognju, ob rednem mešanju, kuhajte približno 3-5 minut oz. tako dolgo, da se zmes zgosti v gosto pasto, ne pustite pa, da tekočina zavre.
Ko se zmes zgosti, malenkost zmanjšajte ogenj in dodajte nariban čedar, nariban parmezan in naribano mozzarello (ne sveže).
Mešajte, dokler se sir popolnoma ne raztopi in vse poveže v enotno, gosto, kremno zmes.
Dodajte kuhane testenine in premešajte. Po okusu dodajte več soli/česna ali začimb po izboru.
Pripravite popečene drobtine. V manjši ponvi na srednjem ognju segrejte maslo. Dodajte drobtine, parmezan, česen v prahu in sončnična semena ali pinjole.. Premešajte in pražite, da se drobtine zlato zapečejo.
Testenine posujte s popečenimi drobtinmi in postrezite.
Bučne Mac & Cheese testenine
Najbolj okusne in kremaste testenine v božanski sirovi omaki z dodatkom sladke, pečene buče.
V kolikor nad bučo niste navdušeni lahko pripravite te Mac&Cheese testenine, ki so brez buče.
Najbolj okusne in kremaste testenine v božanski sirovi omaki z dodatkom sladke, pečene buče.
V kolikor nad bučo niste navdušeni lahko pripravite te Mac&Cheese testenine, ki so brez buče.
Bučne ultra “Cheesy” testenine so pripravljene v manj kot pol ure in čisto preprosto!
Potrebujete le nekaj osnovnih sestavin, tri naribane sire, mascarpone in jedilno bučo po izbiri.
V receptu sem uporabila čedar, parmezan in mozzarello (uporabite pa lahko tudi gaudo, livado itd.). Ne svetujem sveže mozarelle ker je preveč tekoča za to omako.
Prav tako vedno svetujem, da parmezan kupite v kosu in ga naribate sami, saj imate tako na voljo večjo izbiro bolj kvalitetnih in okusnih sirov. Pri takšni omaki je sir najpomembnejši, zato je vreden par dodatnih minut namenjenih ribanju.
Pri testeninah je najbolje izbrati takšne v obliki tulca, ker tako zajamejo več omake. Uporabite lahko mini polžke, ki so po navadi najbolj popularni ali pa “gnocchi” obliko, ki tudi lepo zajame omako.
Prav tako svetujem, da testenine vedno skuhate do “al dente” stanja, torej da so na ugriz še malenkost trde, saj se tako lažje izognete mehkim, razkuhanim testeninam. Testenine se namreč dodatno kuhajo še v omaki.
Bučne ultra “Cheesy” testenine so pripravljene v manj kot pol ure in čisto preprosto!
Potrebujete le nekaj osnovnih sestavin, tri naribane sire, mascarpone in jedilno bučo po izbiri.
V receptu sem uporabila čedar, parmezan in mozzarello (uporabite pa lahko tudi gaudo, livado itd.). Ne svetujem sveže mozarelle ker je preveč tekoča za to omako.
Prav tako vedno svetujem, da parmezan kupite v kosu in ga naribate sami, saj imate tako na voljo večjo izbiro bolj kvalitetnih in okusnih sirov. Pri takšni omaki je sir najpomembnejši, zato je vreden par dodatnih minut namenjenih ribanju.
Pri testeninah je najbolje izbrati takšne v obliki tulca, ker tako zajamejo več omake. Uporabite lahko mini polžke, ki so po navadi najbolj popularni ali pa “gnocchi” obliko, ki tudi lepo zajame omako.
Prav tako svetujem, da testenine vedno skuhate do “al dente” stanja, torej da so na ugriz še malenkost trde, saj se tako lažje izognete mehkim, razkuhanim testeninam. Testenine se namreč dodatno kuhajo še v omaki.
V tej najbolj kremni bučni sirovi omaki se skrivajo najboljši siri, sladka buča in aromatične začimbe.
Posebnih zamenjav ne bi svetovala, ker so že v osnovi uporabljene same osnovne sestavine, lahko pa ste kreativni pri izbiri sirov.
Priprava je noro preprosta, najbolj okusno kosilo pa boste imeli pripravljeno v manj kot 30 minutah!
V tej najbolj kremni bučni sirovi omaki se skrivajo najboljši siri, sladka buča in aromatične začimbe.
Posebnih zamenjav ne bi svetovala, ker so že v osnovi uporabljene same osnovne sestavine, lahko pa ste kreativni pri izbiri sirov.
Priprava je noro preprosta, najbolj okusno kosilo pa boste imeli pripravljeno v manj kot 30 minutah!
Bučne Mac & Cheese testenine
Nina ZorčičSestavine
Testenine
Omaka
Popečene drobtine s parmezanom
Postopek
Preberite še: