Ideja za valentinovo sladico, ki vedno uspe - sočni Red Velvet browniji z božansko Cheesecake kremo z belo čokolado.
Preprosta priprava in sladica, ki vedno uspe - odlična kombinacija, ki vam omogoči brezksrbno uživanje.
Browniji so pripravljeni po klasičnem postopku, dodamo pa jim rdeče barvilo in domačo, hitro Cheesecake kremo s stopljeno belo čokolado. Krema poskrbi za bolj okusne brownije, za vizualno privlačno sladico in lepo poudari okus čokoladnih brownijev.
Browniji so pripravljeni zelo preprosto in v eni posodi. Najpomembnejši korak pri pripravi je stepanje jajc s sladkorjem. Stepamu ju vsaj 3 minute s pomočjo ročnega mešalnika na višji hitrosti. Po 3 minutah dobimo gladko, puhasto kremo. Ta korak je pomemben, saj se tukaj sladkor raztopi in poveže z jajci, kar poskrbi za tanko hrustlavo skorjo in neverjetno sočno notranjost. tega koraka NE preskočite oz. ne krajšajte.
Masi nato dodamo barvilo, saj se na začetku najlepše vmeša v maso in enakomerno razporedi. Nato dodamo vse ostale sestavine in premešamo, da nastane gosta brownie masa. Na koncu, če se vam zdi masa premalo rdeča, lahko dodate še malo barvila in na hitro premešajte, ne mešajte predolgo, saj to vpliva na teksturo končnih Brownijev.
Količino barve prilagodite - če boste uporabili koncentrirano barvo, ki je na voljo v specializiranih trgovinah, je boste verjetno potrebovali manj. V kolikor pa kupujete barve, ki so dostopne pri klasičnih trgovcih, pa dodajte vsaj 2 jedilni žlici za res izrazito rdečo barvo.
Cheesecake krema je pripravljena neverjetno preprosto, vse sestavine samo zmešate in razporedite po masi. Za najlepšo in najbolj sočno sredico se lotimo zlaganja mase v plasteh. Najprej Brownie plast, nato Cheesecake krema, spet Brownie plast in na vrhu še preostanek Chesecake kreme. Tako dobimo te lepe vrtince in sladko Cheesecake presenečenje znotraj vsakega ugriza.
Posebnih zamenjav ne svetujem, imam pa na blogu že ogromno receptov za takšne in drugačne Brownije. Vsi recepti so tukaj.
Red Velvet browniji s Cheesecake kremo z belo čokolado
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 25mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 6kock
Sestavine
Brownie
150gzmehčanega masla sobne temperature
220gklasičnega sladkorja
2jedilni žlicitekočega rdečega barvila(v kolikor boste uporabili profesionalno barvilo iz specializiranih trgovin ga boste verjetno alhko dodali manj za intenzivno rdečo)
1jedilna žlicavaniljeve paste ali arome
4srednje velikajajca(sobne temperature)
30gkakava
120gpšenične bele moke tip 500
1čajna žličkalimoninega soka ali kisa
Cheesecake krema z belo čokolado
250gkremnega sira Spar S Budget
60gbelega sladkorja
1jedilna žlicavaniljeve paste ali arome
1srednje velikrumenjak
100gstopljene bele čokolade + dodatno za preliv (opcijsko)
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj.
V večji posodi s pomočjo ročnega mešalnika stepajte maslo in sladkor vsaj 3 minute, da nastane gladka, puhasta zmes. Tega koraka ne krajšajte.
Dodajte rdeče barvilo in vaniljevo pasto ter premešajte.
Dodajte jajca in premešajte, da nastane enotna masa.
Dodajte še kakav in moko ter premešajte samo toliko, da ni več sledu moke.
Na koncu dodajte še limonin sok in premešajte na hitro, ne mešajte predolgo.
V pekač premera 22 cm prelijte 3/4 mase, ostalo prihranite za kasneje.
V manjši, ločeni posodi zmešajte kremni sir, sladkor, vaniljevo pasto in rumenjak. Premešajte s pomočjo metlice za stepanje, da nastane enotna, gladka zmes. Dodajte še stopljeno, rahlo ohlajeno, belo čokolado in premešajte, da nastane gladka, tekoča krema.
3/4 Cheesecake kreme pokapajte po brownie masi v pekaču in s pomočjo zobotrebca ali palčke (za ražnjiče) premešajte, da se masi malo povežeta, ampak ne premešata popolnoma.
Po vrhu dodajte še preostanek brownie mase in s pomočjo žlice enakomerno razmažite po celi površini. Po vrhu pokapajte še manjše porcije Cheesecake kreme (uporabite vso kremo), in s pomočjo zobotrebca naredite lep vrtinčast vzorec.
Postavite v segreto pečico in pecite 25 minut oz. toliko časa, da je brownie na robu pečen, sredica pa se ob nežnem tresljaju čisto rahlo zatrese. Tako browniji niso preveč zapečeni in ohranijo sočno sredico.
Pečene brownije vzemite iz pečice in pustite v pekaču še vsaj 15 minut, da se ohladijo in malo strdijo, nato jih prestavite na rešetko za hlajenje ali postrezite kar takoj. Za lepše rezanje pa morajo biti browniji popolnoma ohlajeni.
Po želji lahko brownije še dodatno prelijete s stopljeno belo čokolado.
KLJUČNE BESEDE brownies, browniji, browniji z belo čokolado, red velvet browniji, sočni browniji
Red Velvet browniji s Cheesecake kremo z belo čokolado
Ideja za valentinovo sladico, ki vedno uspe - sočni Red Velvet browniji z božansko Cheesecake kremo z belo čokolado.
Preprosta priprava in sladica, ki vedno uspe - odlična kombinacija, ki vam omogoči brezksrbno uživanje.
Browniji so pripravljeni po klasičnem postopku, dodamo pa jim rdeče barvilo in domačo, hitro Cheesecake kremo s stopljeno belo čokolado. Krema poskrbi za bolj okusne brownije, za vizualno privlačno sladico in lepo poudari okus čokoladnih brownijev.
Browniji so pripravljeni zelo preprosto in v eni posodi. Najpomembnejši korak pri pripravi je stepanje jajc s sladkorjem. Stepamu ju vsaj 3 minute s pomočjo ročnega mešalnika na višji hitrosti. Po 3 minutah dobimo gladko, puhasto kremo. Ta korak je pomemben, saj se tukaj sladkor raztopi in poveže z jajci, kar poskrbi za tanko hrustlavo skorjo in neverjetno sočno notranjost. tega koraka NE preskočite oz. ne krajšajte.
Masi nato dodamo barvilo, saj se na začetku najlepše vmeša v maso in enakomerno razporedi. Nato dodamo vse ostale sestavine in premešamo, da nastane gosta brownie masa. Na koncu, če se vam zdi masa premalo rdeča, lahko dodate še malo barvila in na hitro premešajte, ne mešajte predolgo, saj to vpliva na teksturo končnih Brownijev.
Količino barve prilagodite - če boste uporabili koncentrirano barvo, ki je na voljo v specializiranih trgovinah, je boste verjetno potrebovali manj. V kolikor pa kupujete barve, ki so dostopne pri klasičnih trgovcih, pa dodajte vsaj 2 jedilni žlici za res izrazito rdečo barvo.
Cheesecake krema je pripravljena neverjetno preprosto, vse sestavine samo zmešate in razporedite po masi. Za najlepšo in najbolj sočno sredico se lotimo zlaganja mase v plasteh. Najprej Brownie plast, nato Cheesecake krema, spet Brownie plast in na vrhu še preostanek Chesecake kreme. Tako dobimo te lepe vrtince in sladko Cheesecake presenečenje znotraj vsakega ugriza.
Posebnih zamenjav ne svetujem, imam pa na blogu že ogromno receptov za takšne in drugačne Brownije. Vsi recepti so tukaj.
Red Velvet browniji s Cheesecake kremo z belo čokolado
Nina ZorčičSestavine
Brownie
Cheesecake krema z belo čokolado
Postopek
Preberite še: