Za vas imam čisto preproste piškote, narejene v eni posodi, brez hlajenja in brez kompliciranja!
Moji mandljevi veganski piškoti z arašidovim maslom in namazom iz temne čokolade vas bodo očarali!
Za pripravo potrebujete 5 minut, za valjanje in oblikovanje piškotov dodatnih 5 minut, potem pa ostalo delo namesto vas opravi pečica. V manj kot 30 minutah lahko uživate v božanskih, domačih, hrustljavih piškotih z najboljšo kombinacijo namazov!
Pripravljeni brez moke in jajc, namesto tega sem uporabila mandljevo moko od Eko Škrnicl in jabolčno čežano, ki skupaj z arašidovim maslom tvori vezivo za kompaktne, hrustljave piškote.
Ker sem piškote pripravljala v valentinovem času, sem jih izrezala v obliki srčkov. Vi pa lahko piškote poljubno izrežete.
Za pripravo potrebujete le nekaj sestavin: jabolčno čežano, arašidovo maslo, javorjev sirup, vaniljevo aromo, mandljevo moko, škrob in pecilni prašek. Piškote lahko premažete z marmelado ali pa kombinacijo arašidovega masla s temno čokolado, ki je meni božanska!
Piškoti so po peki še zelo mehki, zato svetujem, da jih pustite na pekaču, dokler se ne strdijo. Nato jih prestavite na rešetko za hlajenje (ali pustite na pekaču, v kolikor je nimate), dokler se piškoti popolnoma ne ohladijo in strdijo. Šele takrat jih premažite z izbranim namazom.
Naj vas čas peke ne skrbi - piškote pečemo manj, saj se po peki še dodatno strdijo, ostanejo pa bolj sočni, kakor če bi jih pekli do zlato rjavih robov. V kolikor boste piškote pekli predolgo, bodo drug dan pretrdi.
Piškote lahko hranite v posodi za piškote ali v neprodušno zaprti posodi. Dlje kot bodo premazani piškoti zaprti v neprodušni posodi, bolj mehki bodo.- zaradi vlage iz namaza. V kolikor želite ohraniti hrustljave piškote jih hranite nenamazane/brez namaza in jih premažite vsak dan sproti.
Hitri veganski piškoti z arašidovim maslom in temno čokolado
naravno arašidovo maslo(brez olj, sladkorja, soli - ali maslo indijskih oreščkov)
namaz iz temne čokolade
marmelada
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj.
V večji posodi z metlico za stepanje zmešajte jabolčno čežano, arašidovo maslo, javorjev sirup, vaniljevo pasto in kokosov sladkor. Premešajte, da nastane enotna masa.
Dodajte mandljevo moko, koruzni škrob in pecilni prašek ter zmešajte, da nastane kompaktna masa, ki se ne lepi na roke. Po potrebi dodajte še kakšno jedilno žlico mandljeve moke.
Maso na rahlo posujte z mandljevo moko (da dodatno preprečite lepljenje mase na papir za peko) in jo med dvema papirjema za peko razvaljajte, da nastane testo debeline 0,7 cm.
Iz mase izrežite piškote poljubne oblike in jih položite na velik pekač, vsaj 1 cm narazen.
Pecite v segreti pečici 6-8 minut nato pustite na pekaču še vsaj 5 minut, da se piškoti strdijo. Piškoti bodo po peku bledi in malo puhasti, ter zelo mehi. piškotov ne premikajte, dokler se ne strdijo.
Piškote po 5 minutah prestavite na rešetko za hlajenje in pustite, da se popolnoma ohladijo (v kolikor rešetke nimate jih pustite na pekaču, dokler se popolnoma ne ohladijo).
Nato specite še preostanek mase.
Polovico ohlajenega piškota premažite z arašidovim maslom, polovico pa z namazom iz temne čokolade ali pa uporabite marmelado/drug namaz po izbiri. Na vrh premazanega dodajte še en piškot, najbolje tistega z izrezano sredico.
Piškote hranite v neprodušno zaprti posodi.
KLJUČNE BESEDE hrustljavi piškoti, linški piškoti, mandljevi piškoti, piškoti s čokolado, piškoti z arašidovim maslom, valentinovi piškoti, veganski piškoti
Hitri veganski piškoti z arašidovim maslom in temno čokolado
Za vas imam čisto preproste piškote, narejene v eni posodi, brez hlajenja in brez kompliciranja!
Moji mandljevi veganski piškoti z arašidovim maslom in namazom iz temne čokolade vas bodo očarali!
Za pripravo potrebujete 5 minut, za valjanje in oblikovanje piškotov dodatnih 5 minut, potem pa ostalo delo namesto vas opravi pečica. V manj kot 30 minutah lahko uživate v božanskih, domačih, hrustljavih piškotih z najboljšo kombinacijo namazov!
Pripravljeni brez moke in jajc, namesto tega sem uporabila mandljevo moko od Eko Škrnicl in jabolčno čežano, ki skupaj z arašidovim maslom tvori vezivo za kompaktne, hrustljave piškote.
Ker sem piškote pripravljala v valentinovem času, sem jih izrezala v obliki srčkov. Vi pa lahko piškote poljubno izrežete.
Za pripravo potrebujete le nekaj sestavin: jabolčno čežano, arašidovo maslo, javorjev sirup, vaniljevo aromo, mandljevo moko, škrob in pecilni prašek. Piškote lahko premažete z marmelado ali pa kombinacijo arašidovega masla s temno čokolado, ki je meni božanska!
Piškoti so po peki še zelo mehki, zato svetujem, da jih pustite na pekaču, dokler se ne strdijo. Nato jih prestavite na rešetko za hlajenje (ali pustite na pekaču, v kolikor je nimate), dokler se piškoti popolnoma ne ohladijo in strdijo. Šele takrat jih premažite z izbranim namazom.
Naj vas čas peke ne skrbi - piškote pečemo manj, saj se po peki še dodatno strdijo, ostanejo pa bolj sočni, kakor če bi jih pekli do zlato rjavih robov. V kolikor boste piškote pekli predolgo, bodo drug dan pretrdi.
Piškote lahko hranite v posodi za piškote ali v neprodušno zaprti posodi. Dlje kot bodo premazani piškoti zaprti v neprodušni posodi, bolj mehki bodo.- zaradi vlage iz namaza. V kolikor želite ohraniti hrustljave piškote jih hranite nenamazane/brez namaza in jih premažite vsak dan sproti.
Hitri veganski piškoti z arašidovim maslom in temno čokolado
Nina ZorčičSestavine
Piškoti
Dodatki
Postopek
Preberite še: