Sočni Red Velvet Cupcakes kolački z gozdnimi sadeži in noro kremno “frosting” kremo z mascarpone sirom in belo čokolado!
Božanska kombinacija vrhunskih okusov!
Moji Red Velvet kolački so noro preprosti za pripravo, uporabljene pa so same klasične sestavine, ki so povsod dostopne, najverjetneje pa jih že imate doma!
Vse skupaj je narejeno hitro, preprosto in še veliko posode ne umažete.
Pri pripravi pa sem uporabila Delimano kuhinjski robot Pro – z metlico za mešanje mi je pomagal pripraviti biskvit in frosting, tako da se sama nisem kaj dosti matrala. Nanj pa sem pritrdila še steklen kozarec za blendanje, da sem gozdne sadeže spremenila v okusno, sočno, gladko kremo. Top, kajne? Nič se ne utrudiš pa še umazane posode je malo.
Po želji lahko biskvit in kreme mešate tudi ročno – z železno metlico za stepanje ali s pomočjo kuhinjskega robota.
Red Velvet Cupcakes kolački z gozdnimi sadeži in mascarpone kremo z belo čokolado
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 22mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 12cupcakes kolačkov
Sestavine
Biskvit
105gpšenične bele moke tip 500
10gkakava v prahu
1/4čajne žličkesoda bikarbone
1/3čajne žličkepecilnega praška
ščepsoli
33golivnega olja(sončnično ni ustrezno, ker pusti neprijetno aromo)
100gbelega sladkorja
1srednje velikojajce
120gmleka
20gtekočega jogurta
½čajne žličkekisa
½čajne žličkevaniljeve arome
1jedilna žlicardečega barvila za peko
Sadni nadev
300gbrusnic, gozdnih sadežev itd.lahko izberete jagodičevje po izbiri, sveže ali zamrznjeno)
40gsladkorja(oz. več po okusu, odvisno je tudi od sladkobe izbranega sadja)
2-4jedilne žlicevode(oz. več po potebi)
Mascarpone krema z belo čokolado
500gmascarpone sira(sobna temperatura)
240gbele čokolade(stopljena)
1čajna žličkavaniljeve arome
½krem fix mešanice(uporabite samo, če je masa preveč redka)
Postopek
Pečico segrejte na 155 stopinj.
V posodo kuhinjskega robota (ali v navadno posodo) dodajte olje, sladkor in jajce.
Na kuhinjski robot nastavite metlico za mešajte in na drugi hitrosti mešajte tako dolgo, da se vse sestavine povežejo v enotno zmes. V kolikor kuhinjskega robota nimate lahko mešate z železno metlico za stepanje.
Dodajte jogurt, mleko, kis in vaniljo ter premešajte. Na koncu v zmes dodajte še barvilo in mešajte na drugi hitrosti tako dolgo, da se barvilo enakomerno razporedi.
V posodo presejte moko, kakav, sodo bikarbono, sol in pecilni prašek. Pomembno je, da zmes presejete, saj se lahko drugače naredijo grudice moke, kakav pa se ne razporedi enakomerno.
Vse skupaj mešajte na drugi hitrosti, dokler ne nastane enotna, gladka zmes.
Zmes enakomerno razdelite v pekač za mafine, obložen z lističi za peko, do 2/3 visoko in pecite 22 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Pečene cupcake-e pustite v pekaču še 3 minute, nato pa jih prestavite na rešetko za hlajenje.
Iz ohlajenih cupcake-ov s pomočjo čajne žličke izdolbite luknjo na sredini, kamor boste nadevali sadni nadev.
Pripravite nadev.
Vse sestavine za sadni nadev zmešajte in v manjšem loncu kuhajte na srednji hitrosti. Kuhajte tako dolgo, da se jagodičevje zmehča in spusti sokove. Sadno mešanico previdno poskusite in po potrebi dodajte še sladkorja ali vode.
Sadno mešanico prestavite v steklen kozarec za blendanje, kozarec namestite na vrh kuhinjskega robota in zblendajte do gladkega. Zmes mora biti dovolj tekoča, da boste lahko lepo nadevali kremo v cupcakes-e, ne sme pa biti preredka. Po potrebi dodajte še kakšno žličko vode. Po želji lahko sadje spasirate tudi z vilico.
V vsak izdolben kolaček nadevajte 1-2 čajni žlički sadnega nadeva - toliko, da napolnite luknjo. Pustite na strani in pripravite mascarpone kremo.
Mascarpone sir vzemite iz hladilnika in pustite vsaj 15-30 minut, da se segreje na sobno temperaturo. Če bo mascarpone sir mrzel, bodo ob stiku s stopljeno čokolado nastale grudice, s kremo pa ne boste mogli lepo okrasiti Cupcakes kolačkov, ker se bodo strjeni kosi zataknili ob nastanek za okraševanje.
Na nizkem ognju v manjšem loncu ali v mikrovalovni pečici stopite belo čokolado. Pustite, da se malo ohladi.
V posodi kuhinjskega robota zmešajte mascarpone sir, stopljeno čokolado in vaniljevo aromo. Z metlico za mešanje mešajte na drugi ali tretji hitrosti tako dolgo, da nastane enotna zmes, čokolada pa je popolnoma vmešana v mascarpone. Po potrebi s silikonsko lopatico postrgajte robove in ponovno na hitro premešajte. Po želji lahko kremo premešate tudi z ročnim mešalnikom ali železno metlico za stepanje.
Zmes prestavite v vrečko za okraševanje. Najlažje je, če nastavite kozarec, v kozarec vrečko skupaj z nastavkom za okraševanje, vrh vrečke ovijete okoli kozarca in nato nadevate kremo.
S kremo okrasite kolačke, dodajte sadje in postrezite takoj ali pa jih hranite v hladilniku, v neprodušno zaprti posodi.
Red Velvet Cupcakes z gozdnimi sadeži in mascarpone kremo z belo čokolado
Red Velvet Cupcakes kolački z gozdnimi sadeži in mascarpone kremo z belo čokolado
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Sadni nadev
Mascarpone krema z belo čokolado
Postopek
Preberite še: