Noro okusni, hrustljavi proteinski ovseni vaflji z ovseno moko so končno tukaj!
Zunaj hrustljavi, znotraj mehki in puhasti, noro okusni in zelo nasitni!
Hrustljavi proteinski ovseni vaflji so pripravljeni brez olja, moke, sladkorja, mlečnih izdelkov ali jajc!
Božanski proteinski vaflji so povrh vsega še veganski in brez glutena (pozorni bodite, da uporabite ovsene kosmiče oz. ovseno moko brez glutena).
Vaflji so narejeni čisto preprosto in v eni posodi. Pripravite si jih lahko za zajtrk ali malico, v kolikor pa si jih boste pripravili v naprej – za zajtrk ali malico za naslednji dan pa jih zaprite v neprodušno zaprti posodi in shranite v hladilniku.
Vaflji so odlični s sladkimi in slanimi dodatki – če bi želeli vaflje uživati s slanimi dodatki potem izberite nesladkane proteine ali proteine brez okusa.
Odločila sem se tudi, da bom z vami delila skrivnost hrustljavih vafljev!
Po peki, namesto da jih še vroče zlagate na kup, jih raje odlagajte na rešetko za hlajenje. Tako se vaflji ohladijo in ostanejo hrustljavi!
V kolikor imate pa raje mehke, puhaste vaflje, potem pa jih zlagajte na kup, da ohranite vlažnost in sočnost!
Tako, svoje skrivnosti sem delila, sedaj pa komaj čakam, da si pripravite svoje in v njih uživajte že za zajtrk.
Proteinski ovseni vaflji
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 10mins
Vrsta obroka Zajtrk
Količina 8vafljev
Sestavine
Vaflji
110govsene moke(navadne ali brez glutena - uporabite lahko tudi zmlete ovsene kosmiče)
30gveganskih proteinov v prahu(okus vanilija ali brez okusa)
½jedilne žlicepecilnega praška(4g)
ščepcimeta
ščepsoli
50gnesladkane jabolčne čežane
190gvode(mogoče boste potrebovali malo več/manj, odvisno od vrste proteinov)
Dodatki
jagodičevje
javorjev sirup
jogurt
Postopek
Pekač za vaflje segrejte, medtem pa pripravite maso.
V večji posodi zmešajte ovseno moko, proteine, sol, pecilni prašek in cimet.
Dodajte jabolčno čežano in polovico vode ter premešajte. Postopoma dodajajte več vode in mešajte, dokler ne dobite gladke mase. Masa mora biti bolj gosta od tiste za palačinke in manj gosta od tiste za mafine.
Pekač za vaflje dobro namastite z oljem - najlažje je z oljem v spreju.
Na en vafelj odmerite nekje 2-3 jedilne žlice mase (ali več, v kolikor imate večji pekač) in pecite vsaj 6 minut brez odpiranja, drugače se bo zgornji del ločil od spodnjega in se bo vafelj razpadel.
Pečene vaflje odlagajte na rešetko za hlajenje (če želite hrustljave vaflje, pustite, da se na rešetki popolnoma ohladijo) ali direktno na krožnik (v kolikor jih zlagate enega na drugega, zaradi vlage vaflji ne bodo hrustljavi, bodo pa mehki in puhasti).
Dodajte posipe, prelive in dodatke po želji ter postrezite!
Proteinski ovseni vaflji
Proteinski ovseni vaflji
Nina ZorčičSestavine
Vaflji
Dodatki
Postopek
Preberite še: