Zunaj hrustljavi, notri mehki, polni okusne gladke kreme – to so moji noro okusni “Red Velvet” razpokančki polnjeni s slastno Cheeesecake kremo!
Znotraj sočni, polni okusne, hitro pripravljene Cheesecake kreme, zunaj pa hrustljavi in prekriti s sladkorjem v prahu.
Piškoti so pripravljeni zelo preprosto, za najlepša obliko pa je potrebno malo hlajenja.
Pomemben korak pri hrustljavih piškotih je mešanje masla s sladkorjem. Priporočam, da mešate vsaj 5-7 minut, dokler se maslo ne napihne in zmes postane bleda.
Ko je masa pripravljena vam svetujem, da oblikujete kroglice in jih postavite v hladilnik za vsaj 30-45 minut, da se strdijo. Tako dobite lepšo obliko, piškoti pa se manj razlezejo.
Recept je zelo preprost, priprava piškotov pa prav tako.
Uporabljene so čisto klasične sestavine, ki so povsod dostopne. Za rdečo barvo sem dodala Dr. Oetker rdeče barvilo – tekoče, lahko pa uporabite tudi kakšno naravno barvilo, količino pa prilagajajte sproti.
Še ena posebnost oz. nasvet za peko: piškote NUJNO najprej povaljajte v navadnem sladkorju v zrncih in šele nato v sladkorju v prahu.
Na tak način bistveno zmanjšate možnosti, da bi se sladkor v prahu med peko stopil.
Red Velvet Razpokančki s Cheesecake kremo
Nina Zorčič
Čas priprave 1hr10mins
Čas peke 10mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 12piškotov
Sestavine
Cheesecake krema
60gkremnega sira(ABC, Philadelphia)
35gsladkorja v prahu
½čajne žličkevaniljeve arome
½čajne žličkelimoninega soka
Testo
55gmasla(sobna temperatura)
75grjavega sladkorja
55gbelega sladkorja
1srednje velikojajce(sobna temperatura)
1čajna žličkavaniljeve arome
1jedilna žlicardečega barvila(jaz sem uporabila Dr. Oetker, po želji lahko barvilo tudi izpustite)
135gpšenične bele moke tip 500
15gkakava v prahu
¼čajne žličkepecilnega praška
ščepsoli
Posip
50gkristalnega belega sladkorja
80gsladkorja v prahu
Postopek
Najprej pripravite kremo. Vse sestavine za Cheesecake kremo zmešajte, da nastane gladka, enotna krema. Poskusite in po želji dodajte več sladkorja.
Na manjši krožnik ali pekač, obložen s papirjem za peko, pokapajte Cheesecake kremo s čajno žličko, v razmaku 2 cm, tako, da pripravite 12 majhnih porcij nadeva, za vsak piškot eno. Pladenj ali krožnik postavite v zamrzovalnik za vsaj 3 ure, da se zmes strdi. Tako bo nadev lažje vstaviti v testo za piškote.
Ko je nadev ohlajen, segrejte pečico na 175 stopinj.
V večji posodi s pomočjo ročnega mešalnika ali kuhinjskega robota kremno zmešajte maslo in oba sladkorja, dokler ne dobite enotne gladke, blede in puhaste zmesi - približno 5-7 minut. Ta korak je pomemben, zato ga ne preskočite.
Nato dodajte jajce in dobro premešajte.
V posodo dodajte še vaniljo in barvilo ter premešajte. V kolikor uporabljate drugo barvilo in barva po mešanju ni izrazita, lahko dodate še malo več barvila.
Na koncu dodajte še moko, kakav, pecilni prašek in sol.
Vse skupaj s pomočjo ročnega mešalnika ali kuhinjskega robota premešajte samo toliko, da ni več sledu moke.
Oblikujte piškote. Z zajemalko za sladoled ali kar z rokami odmerite 30g pripravljene mase za piškote in oblikujte kroglico. V sredini kroglice s prstom naredite manjšo luknjo oz. žepek in vanj vstavite eno čajno žličko zamrznjene Cheesecake kreme. Luknjico oz. žepek nato poponoma prekrijte z maso in oblikujte lepo kroglico. Na vsak piškot odmerite le 30g mase.
Oblikovane kroglice položite na pekač, obložen s papirjem za peko in postavite v hladilnik za 40 minut, da se kroglice strdijo - tako bodo med peko obdržale lepšo obliko.
Ko je masa ohlajena v dve manjši posodi oz. skodelici dodajte kristalni sladkor in sladkor v prahu - za posip, večji pekač pa obložite s papirjem za peko.
Oblikovano kroglico najprej povaljajte v kristalni sladkor, nato pa še v sladkor v prahu. Tako poskrbite, da se sladkor med peko ne stopi. Kroglica naj bo bogato prekrita s sladkorjem v prahu.
Oblikovane in prekrite kroglice odlagajte na pekač vsaj 3-4cm narazen, saj se piškoti med peko razlezejo. Svetujem, da na enem pekaču pečete največ 7 piškotov hkrati.
Pekač postavite v pečico in pecite 10 minut, nato pustite na pekaču tako dolgo, da se piškoti malo strdijo in jih lahko prestavite na rešetko za hlajenje.
KLJUČNE BESEDE piškoti, razpokančki, red velvet piškoti
Red Velvet Razpokančki s Cheesecake kremo
Zunaj hrustljavi, notri mehki, polni okusne gladke kreme – to so moji noro okusni “Red Velvet” razpokančki polnjeni s slastno Cheeesecake kremo!
Red Velvet Razpokančki s Cheesecake kremo
Nina ZorčičSestavine
Cheesecake krema
Testo
Posip
Postopek
Preberite še: