Še en recept za mafine - tokrat veliki sočni mafini z malinami, belo čokolado in hrustljavim drobljencem!
Tok okusni in res noro norooo sočni.
V sodelovanju s Palomo smo za vas pripravili recept za prave, velike, puhaste pekarniške mafine, ki so zelo sočni. Tako sočni, da se ob ugrizu kar stopijo v ustih. Z malinami in belo čokolado (to kombinacijo res obožujem!), lahko pa dodate dodatke po želji: maline, oreščke, temno čokolado itd.
Na blogu pa vas čaka še ogromno receptov za različne mafine - najdete jih tukaj .
Mafini z belo čokolado in malinami
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 12mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 7večjih mafinov
Sestavine
Biskvit
200gbele moke
1čajna žličkapecilnega praška
¼čajne žličkesoda bikarbone
¼čajne žličkesoli
60gbelega sladkorja
1srednje velikojajce
120gmleka + ½ čajne žličke kisa
55grastlinskega olja po izbiri (olivno, sončnično)
1čajna žličkavaniljeve arome
125gsvežih malin
100gnasekljane bele čokolade + dodatno za po vrhu
pestnasekljanih piškotov za hrustljav posip
Postopek
Pečico segrejte na 220 stopinj.
V večji posodi zmešajte vse sestavine za mafine (maline in nasekljano čokolado dodajte na koncu), da dobite gladko maso brez grudic, ne mešajte predolgo.
Maso enakomerno nadevajte v pekač za mafine, obložen z lističi za peko (iz mase pride 7 večjih mafinov).
Po vrhu po želji posujte z dodatno nasekljano belo čokolado in zdrobljenimi piškoti.
Pecite v segreti pečici 12 minut, nato znižajte na 190 stopinj in pecite še 3-5 minut oz. toliko časa, da zobotrebec, vstavljen v sredino mafina, na sebi nima surove mase.
Vzemite iz pečice in pustite, da se popolnoma ohladijo, ker so vroči še zelo mehki in krhki. Ohlajene vzemite iz pekača in uživajte.
KLJUČNE BESEDE mafini, mafini z malinami, mafini z malinami in belo čokolado, puhasti mafini, sadni mafini
Mafini z belo čokolado in malinami
Še en recept za mafine - tokrat veliki sočni mafini z malinami, belo čokolado in hrustljavim drobljencem!
Tok okusni in res noro norooo sočni.
V sodelovanju s Palomo smo za vas pripravili recept za prave, velike, puhaste pekarniške mafine, ki so zelo sočni. Tako sočni, da se ob ugrizu kar stopijo v ustih. Z malinami in belo čokolado (to kombinacijo res obožujem!), lahko pa dodate dodatke po želji: maline, oreščke, temno čokolado itd.
Na blogu pa vas čaka še ogromno receptov za različne mafine - najdete jih tukaj .
Mafini z belo čokolado in malinami
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Postopek
Preberite še: