Najboljše veganske kokosove kocke, za katere nikoli ne bi uganili, da so veganske in slajene z datlji in datljevim/javorjevim sirupom!
Tako izredno okusne pa so zaradi popečenega kokosa, ki doda sladici neverjetno aromo in okus.
Najboljše veganske kokosove kocke, za katere nikoli ne bi uganili, da so veganske in slajene samo z datlji in javorjevim sirupom!
Najboljše so ravno zaradi popečenega kokosa, ki doda sladici neverjetno aromo in okus!
Dno je sestavljeno iz kokosove in mandljeve moke in le hitro zapečeno, da obdrži svojo prhko obliko. Nad dnom pa so sanjske, NEVERJETNO SOČNE plasti, polne kokosa.
Vse ostale plasti so narejene brez peke, potrebujejo le nekaj hlajenja, tako da je sladica pripravljena res hitro in preprosto.
Prav tako lahko sladice prilagodite sestavinam, ki jih imate na zalogi: namesto mandljeve moke lahko uporabite tudi mlete mandlje ali lešnike. Namesto javorjevega sirupa lahko uporabite tudi datljev. Svetujem mehke medjool datlje ali datljevo pasto (zmleti datlji).
Dno je sestavljeno iz kokosove in mandljeve moke in le hitro zapečeno, da obdrži svojo prhko obliko. Nad dnom pa so sanjske plasti polne kokosa! Vse ostale plasti so narejene brez peke, potrebujejo le malo hlajenja.
Na blogu vas čaka že ogromno drugih receptov za veganske sladice. Vse recepte najdete tukaj.
Večino sestavin sem naročila pri eko-skrnicl.si, kjer najraje naročam datlje, kakav v prahu, kokosov sladkor in razne moke! Prav tako sem pri njih že velikokrat eksperimentirala z novimi izdelki – iz čičerike sem ustvarila božanske piškote (recept tukaj) in iz grahovih proteinov noro puhaste mafine (recept tukaj)!
Veganske kokosove kocke
Nina Zorčič
Čas priprave 25mins
Čas peke 11mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 16kock
Sestavine
Dno
65gkokosovega olja(stopljeno)
40gdatljevega ali javorjevega sirupa
120gbio mandljeve moke Eko Škrnicl(ali mletih mandljev ali lešnikov)
180gizkoščičenih medjool datljev ali datljeve paste
80-100gvode(oz. več po potrebi)
40gdatljeveg ali javorjevega sirupa(ali 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja)
1čajna žličkavaniljeve arome
ščepsoli
Kokosova plast
120ggrobo nastrganega kokosa
100-300mlkokosovega mleka iz pločevinke(dodajajte postopoma in po potrebi)
Čokoladna plast
100gtemne čokolade(stopljena, po potrebi veganska in/ali brez sladkorja)
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj.
Datlje namočite v vreli vodi in pustite 10 minut.
V ločeni posodi zmešajte mandljevo moko, kokosovo moko in sol. Dodajte izbrani sirup in stopljeno kokosovo olje. Premešajte, da dobite enotno zmes.
Zmes nadevajte v pekač, premera 18x18cm, obložen s papirjem za peko in s pomočjo ravnega dna kozarca izravnajte maso, da dobite ravno dno. Pecite 10-11 minut oz. tako dolgo, da so robovi zlato rjavo obarvani, sredica pa je tudi že obarvana nežno rjavo.
Pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi, pečice pa ne ugasnite, saj boste popekli še kokos.
Na velik pekač razporedite 245g nastrganega kokosa (za datljevo in kokosovo plast) in pecite 5-10 minut. Vmes kokos stalno nadzorujte, saj se popeče oz. obarva zelo hitro. Po petih minutah ga lahko previdno premešate, nato pa pečete še kakšno minuto oz. tako dolgo, da je ves kokos zlato rjavo obarvan.
Ko je pečen ga odstavite iz pečice in pustite, da se malo ohladi.
Namočene datlje odcedite in dobro ožemite. Datlje prestavite v posodo za blender ali sekljalnik. Dodajte mandljevo maslo, 125g pečenega kokosa, vaniljo, 40g vode, sladkor in sol. Vse skupaj mešajte oz. pasirajte tako dolgo, da dobite gladko kremno zmes. V kolikor je zmes presuha po potrebi dodajte še vode. Vodo dodajajte počasi in postopoma, saj zmes ne sme biti pretekoča, ampak ravno prav gladka, da je mazljiva oz. obvladljiva.
Zmes premažite po ohlajenem biskvitu. Postavite v hladilnik za 10 minut, nato pa pripravite kokosovo plast.
Ostanek pečenega kokosa, skupaj s kokosovim mlekom zmešajte v sekljalniku, da dobite gladko zmes. Mleko dodajajte postopoma, dokler ne dobite goste kreme oz. namaza.
Kokosovo kremo razporedite po ohlajeni datljevi plasti. Kremo s pomočjo ravnega dna kozarca ali silikonske lopatice enakomerno zgladite, saj boste čez polili še stopljeno temno čokolado.
Temno čokolado stopite v mikrovalovni pečici ali na vodni kopeli in polijte po kokosovi plasti. Če želite, lahko s čokolado prekrijete celotne kocke, lahko pa samo toliko, kot je vidno na fotografijah.
Vse skupaj postavite v hladilnik za vsaj 3 ure oz. tako dolgo, da se kreme strdijo, saj boste tako lažje narezali kocke.
KLJUČNE BESEDE datljeva sladica, domača karamela, veganska sladica
Veganske kokosove kocke
Najboljše veganske kokosove kocke, za katere nikoli ne bi uganili, da so veganske in slajene z datlji in datljevim/javorjevim sirupom!
Tako izredno okusne pa so zaradi popečenega kokosa, ki doda sladici neverjetno aromo in okus.
Najboljše veganske kokosove kocke, za katere nikoli ne bi uganili, da so veganske in slajene samo z datlji in javorjevim sirupom!
Najboljše so ravno zaradi popečenega kokosa, ki doda sladici neverjetno aromo in okus!
Dno je sestavljeno iz kokosove in mandljeve moke in le hitro zapečeno, da obdrži svojo prhko obliko. Nad dnom pa so sanjske, NEVERJETNO SOČNE plasti, polne kokosa.
Vse ostale plasti so narejene brez peke, potrebujejo le nekaj hlajenja, tako da je sladica pripravljena res hitro in preprosto.
Prav tako lahko sladice prilagodite sestavinam, ki jih imate na zalogi: namesto mandljeve moke lahko uporabite tudi mlete mandlje ali lešnike. Namesto javorjevega sirupa lahko uporabite tudi datljev. Svetujem mehke medjool datlje ali datljevo pasto (zmleti datlji).
Dno je sestavljeno iz kokosove in mandljeve moke in le hitro zapečeno, da obdrži svojo prhko obliko. Nad dnom pa so sanjske plasti polne kokosa! Vse ostale plasti so narejene brez peke, potrebujejo le malo hlajenja.
Na blogu vas čaka že ogromno drugih receptov za veganske sladice. Vse recepte najdete tukaj.
Večino sestavin sem naročila pri eko-skrnicl.si, kjer najraje naročam datlje, kakav v prahu, kokosov sladkor in razne moke! Prav tako sem pri njih že velikokrat eksperimentirala z novimi izdelki – iz čičerike sem ustvarila božanske piškote (recept tukaj) in iz grahovih proteinov noro puhaste mafine (recept tukaj)!
Veganske kokosove kocke
Nina ZorčičSestavine
Dno
Datljeva plast
Kokosova plast
Čokoladna plast
Postopek
Preberite še: