Kaj je boljšega od testenin s kremno sirovo omako in česnom? Verjetno samo to, da so moje testenine pripravljene skupaj z omako, v samo eni ponvi. Odlično kosilo imate pripravljeno v manj kot pol ure, brez packanja večih posod!
Božanska kombinacija masla, trdega sira in posebne sestavine, ki poskrbi za lepo teksturo kremaste omake.
Za ta recept sem testenine kuhala skupaj z omako. Tako so se testenine med kuhanjem napojile z omako, škrob iz testenin pa je poskrbel za gosto omako, ki se lepo oprime testenin.
Riban trd sir dodamo v omako na koncu, po tem pa kuhamo samo toliko časa, da se sir raztopi, omaka pa postane še bolj gosta in kremozna.
V tem receptu sem uporabila trd sir Princ od Pomurskih mlekarn. Sir ima res odlično aromo, po okusu je podoben parmezanu, ima pa malo drugačno noto. Topi se na enak način kot parmezan, zato je odličen za takšno vrsto omake. Priporočam pa tudi, da dodate nekaj ribanega sira po vrhu kuhanih testenin. Sira ni nikoli preveč, kajne?
Skrivna sestavina, ki v tem receptu poskrbi za kremoznost pa je dejansko samo klasično mleko. Namesto smetane ali mascarpon sira sem, poleg jušne osnove, dodala kar mleko in rezultat je vrhunski. Resnično svetujem, da poskusite!
Testenine z najbolj kremasto sirovo omako s česnom
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 25mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 3porcije
Sestavine
2jedilni žlicimasla
4strokičesna
250mljušne osnove(ali 250 ml vode in 1 jedilna žlica Vegeta začimbne mešanice)
250mlmleka
250gfettuccine testenin
200gribanega Princ sira + dodatno za posip
sol, poper(po okusu)
Postopek
V večji ponvi na srednjem ognju stopite maslo.
Na stopljeno maslo dodajte nasekljan česen in pražite par minut, da česen sprosti aromo. Dodajte jušno osnovo, mleko in surove testenine. Rahlo premešajte in pokrijte.
Na srednjem ognju kuhajte 18-20 minut, da se testenine zmehčajo. Vmes premešajte, po potrebi pa dodajte več mleka.
Ko so testenine kuhane dodajte še nariban sir in premešajte samo toliko, da se sir raztopi. Po potrebi, če se testenine preveč zgostijo, dodajte več mleka.
Nadevajte v krožnike in posujte z ribanim sirom.
KLJUČNE BESEDE testenine, testenine s sirovo omako
Testenine z najbolj kremasto sirovo omako s česnom
Kaj je boljšega od testenin s kremno sirovo omako in česnom? Verjetno samo to, da so moje testenine pripravljene skupaj z omako, v samo eni ponvi. Odlično kosilo imate pripravljeno v manj kot pol ure, brez packanja večih posod!
Božanska kombinacija masla, trdega sira in posebne sestavine, ki poskrbi za lepo teksturo kremaste omake.
Za ta recept sem testenine kuhala skupaj z omako. Tako so se testenine med kuhanjem napojile z omako, škrob iz testenin pa je poskrbel za gosto omako, ki se lepo oprime testenin.
Riban trd sir dodamo v omako na koncu, po tem pa kuhamo samo toliko časa, da se sir raztopi, omaka pa postane še bolj gosta in kremozna.
V tem receptu sem uporabila trd sir Princ od Pomurskih mlekarn. Sir ima res odlično aromo, po okusu je podoben parmezanu, ima pa malo drugačno noto. Topi se na enak način kot parmezan, zato je odličen za takšno vrsto omake. Priporočam pa tudi, da dodate nekaj ribanega sira po vrhu kuhanih testenin. Sira ni nikoli preveč, kajne?
Skrivna sestavina, ki v tem receptu poskrbi za kremoznost pa je dejansko samo klasično mleko. Namesto smetane ali mascarpon sira sem, poleg jušne osnove, dodala kar mleko in rezultat je vrhunski. Resnično svetujem, da poskusite!
Testenine z najbolj kremasto sirovo omako s česnom
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: