Pred vami je recept za resnično najboljše skutne palačinke. Palačinke so res mehke in sočne, polne vaniljeve arome in odlične z različnimi dodatki!
Masa je pripravljena čisto preprosto - vse sestavine za palačinke zmešate v eni posodi, premešate in masa je pripravljena. Sledi še peka, ki najhitreje mine, če uporabljate več ponev hkrati.
Za pripravo sem uporabila mleko, jajca, moko, pecilni prašek, sladkor in najpomembnejši sestavini - skuta in vaniljev sladkor! Kombinacija teh dveh sestavin poskrbi za vrhunsko aromo in teksturo.
Za najboljši rezultat dodajte kvalitetno vaniljo - najraje uporabljam vaniljo v obliki paste ali arome.
Palačinke so odlične že brez dodatkov, lahko pa jim dodate čokoladne ali sadne namaze, grški jogurt ali med in sveže jagodičevje.
Palačinke bodo ostale najbolj mehke in puhaste, če jih boste po peki odlagali eno na drugo in jih pokrili s folijo za živila. Tako palačinke v sebi obdržijo več vlage.
Najboljše skutne palačinke
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 15mins
Vrsta obroka Zajtrk
Količina 10palačink
Sestavine
Palačinke
240gskute
75gmleka
4srednje velikajajca
1jedilna žlicavaniljeve arome
120gpšenične bele ali pirine gladke moke
1čajna žličkapecilnega praška
1zavojčekvaniljevega sladkorja
1jedilna žlicabelegaq ali rjavega sladkorja
Dodatki
jogurt, skyr
jagodičevje
nastrgan kokos
Postopek
V večji posodi zmešajte vse sestavine za palačinke in premešajte, da nastane gosta zmes. V masi bodo ostale grudice skute.
Maso pustite na strani, medtem pa segrejte ponev na srednjem ognju. Ponev rahlo naoljite, ostanek olja pa obrišite s papirnato brisačko.
Ko je ponev dovolj segreta odmerite približno 3 jedilne žlice mase na palačinko in pecite par minut, da se palačinka zapeče zlato rjavo.
Ponovite, dokler ne zmanjka mase, palačinke pa odlagajte eno na drugo in pokrijte s kosom alufolije, da se zmehčajo in ostanejo puhaste.
Dodajte dodatke po izbiri in postrezite še tople.
KLJUČNE BESEDE ameriške palačinke, palačinke, skutne palačinke
Najboljše skutne palačinke
Pred vami je recept za resnično najboljše skutne palačinke. Palačinke so res mehke in sočne, polne vaniljeve arome in odlične z različnimi dodatki!
Masa je pripravljena čisto preprosto - vse sestavine za palačinke zmešate v eni posodi, premešate in masa je pripravljena. Sledi še peka, ki najhitreje mine, če uporabljate več ponev hkrati.
Za pripravo sem uporabila mleko, jajca, moko, pecilni prašek, sladkor in najpomembnejši sestavini - skuta in vaniljev sladkor! Kombinacija teh dveh sestavin poskrbi za vrhunsko aromo in teksturo.
Za najboljši rezultat dodajte kvalitetno vaniljo - najraje uporabljam vaniljo v obliki paste ali arome.
Palačinke so odlične že brez dodatkov, lahko pa jim dodate čokoladne ali sadne namaze, grški jogurt ali med in sveže jagodičevje.
Palačinke bodo ostale najbolj mehke in puhaste, če jih boste po peki odlagali eno na drugo in jih pokrili s folijo za živila. Tako palačinke v sebi obdržijo več vlage.
Najboljše skutne palačinke
Nina ZorčičSestavine
Palačinke
Dodatki
Postopek
Preberite še: