Božansko, kremasto kosilo, v katerem lahko uživate v manj kot 30 minutah! Beljakovinsko bogata bolognese ponev vas bo navdušila, ne glede na to ali jo boste pripravili na veganski ali mesni način.
Bolognese ponev lahko pripravite z zelenjavnim "veggie Hack" drobljencem (na voljo v DM trgovinah) ali sojinim drobljencem, lahko pa namesto tega uporabite tudi mleto goveje meso. Pomembna sestavina moje ponve so tudi brezglutenske testenine iz rdeče leče znamke Gluteno. Testenine so odličnega okusa, hitro kuhane in zato odlične za tole ponev. Dlje kot jih kuhate bolj bodo mehke in bolj kremasta bo ponvica.
Po želji lahko seveda uporabite tudi klasične testenine, v tem primeru jih kuhajte dlje.
Testenine so nežnega okusa, zato primerne za različne omake in načine priprave. V ponudbi imajo tudi testenine iz čičerike, ovsa, graha in ajde.
Priprava je enostavna in vse je kuhano v eni sami ponvi! Popražite zelenjavo in jo začinite. Zalijte s paradižnikovimi pelati in kuhajte, dokler ne dobite goste kreme. Dodajte testenine, zalijte s tekočino in kuhajte, dokler se testenine ne zmehčajo. Za res waw efekt pa po vrhu dodamo še svež peteršilj ali baziliko, mozzarello in parmezan.
Spodaj v receptu vas čakajo tudi možne zamenjave in prilagoditve, da recepr pripravite popolnoma vegansko in brezglutensko.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za beljakovinsko bogata in izjemno okusna kosila - najdete jih tukaj .
Beljakovinska bolognese ponev (na klasičen in veganski način)
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 35mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 4porcije
Sestavine
Bolognese ponev
2jedilni žliciolivnega olja
1rdeča čebula(narezana na kolute)
1strokčesna(drobno nasekljan)
½stebla zelene(narezana na majhne koščke)
2korenčka(narezana na majhne kocke)
3jedilne žliceparadižnikovega koncentrata v tubi
1zvrhana čajna žličkabazilike
sol, poper po okusu
1jedilna žlicajavorjevega sirupa
80g8veggie hack drobljenca (na voljo v DM-u) ali sojinega drobljenca ali 500g govedine
1konzervanasekljanih pelatov(400g)
500mlvode + več po potrebi
1-2jedilni žliciBBQ omake(po okusu)
250gtestenin iz rdeče leče Gluteno(ali klasične testenine - podaljšajte čas kuhanja)
200gparadižnikove passate
dodatno voda po potrebi
Dodatki
nasekljan svež petešilj(ali bazilika)
natrgana sveža mozzarella(ali veganska alternativa ali izpustite)
svež nariban parmezan ali kvasni kosmiči
Postopek
Na večji ponvi segrejte olivno olje. Dodajte čebulo in česen ter pražite par minut, da postekleni.
Dodajte zeleno in korenček, premešajte in pražite par minut.
Dodajte paradižnikov koncentrat, začimbe, javorjev sirup, drobljenec/govedino (če boste dodali govedino jo naprej prepražite, dokler ne porjavi, nato dodajte pelate in vodo), pelate in vodo. Premešajte in na srednjem ognju ob rednem mešanju kuhajte vsaj 15 minut toliko časa, da se omaka zgosti.
Dodajtte BBQ omako, testenine, passato in premešajte. Po potrebi dodatno zalijte z vodo, da so testenine prekrite z omako. Med rednim mešanjem kuhate na srednjem ognju 5-10 minut oz. toliko časa, da se testenine zmehčajo. Dlje kot boste kuhali, bolj mehke bodo testenine in bolj kremasta bo omaka. Poskusite in dodatno začinite.
Odstavite z ognja in dodajte peteršilj, mozzarello in parmezan ali kvasne kosmiče. Postrezite takoj, ohlajene ostanke pa hranite v neprodušno zaprti posodi v hladilniku.
Beljakovinska bolognese ponev (na klasičen in veganski način)
Božansko, kremasto kosilo, v katerem lahko uživate v manj kot 30 minutah! Beljakovinsko bogata bolognese ponev vas bo navdušila, ne glede na to ali jo boste pripravili na veganski ali mesni način.
Bolognese ponev lahko pripravite z zelenjavnim "veggie Hack" drobljencem (na voljo v DM trgovinah) ali sojinim drobljencem, lahko pa namesto tega uporabite tudi mleto goveje meso. Pomembna sestavina moje ponve so tudi brezglutenske testenine iz rdeče leče znamke Gluteno. Testenine so odličnega okusa, hitro kuhane in zato odlične za tole ponev. Dlje kot jih kuhate bolj bodo mehke in bolj kremasta bo ponvica.
Po želji lahko seveda uporabite tudi klasične testenine, v tem primeru jih kuhajte dlje.
Testenine so nežnega okusa, zato primerne za različne omake in načine priprave. V ponudbi imajo tudi testenine iz čičerike, ovsa, graha in ajde.
Priprava je enostavna in vse je kuhano v eni sami ponvi! Popražite zelenjavo in jo začinite. Zalijte s paradižnikovimi pelati in kuhajte, dokler ne dobite goste kreme. Dodajte testenine, zalijte s tekočino in kuhajte, dokler se testenine ne zmehčajo. Za res waw efekt pa po vrhu dodamo še svež peteršilj ali baziliko, mozzarello in parmezan.
Spodaj v receptu vas čakajo tudi možne zamenjave in prilagoditve, da recepr pripravite popolnoma vegansko in brezglutensko.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za beljakovinsko bogata in izjemno okusna kosila - najdete jih tukaj .
Beljakovinska bolognese ponev (na klasičen in veganski način)
Nina ZorčičSestavine
Bolognese ponev
Dodatki
Postopek
Preberite še: