Tokrat pa ideja za kosilo – testenine z vegansko lečino omako, ki spominja na “bolognese”!
Tokrat pa ideja za kosilo – testenine z vegansko lečino omako, ki spominja na “bolognese”!
Omako sem naredila iz samih klasičnih sestavin, katere imamo stalno na zalogi. Klasični zelenjavi za bolognese omako (čebula, korenje, česen) sem dodala še ameriške pekan orehe in bio rdečo lečo od eko-skrnicl.si.
Zaradi nore kombinacije pekan orehov in rdeče leče sta tekstura in okus noro podobna klasični, mesni različici “bolognese” omake.
Omako sem naredila iz samih klasičnih sestavin, katere imamo stalno na zalogi. Klasični zelenjavi za bolognese omako (čebula, korenje, česen) sem dodala še ameriške pekan orehe in bio rdečo lečo od eko-skrnicl.si.
Zaradi nore kombinacije pekan orehov in rdeče leče sta tekstura in okus noro podobna klasični, mesni različici “bolognese” omake.
Omaka je zelo preprosta za pripravo, dodate pa jo lahko k svojim najljubšim testeninam.
Jaz sem omako na začetku prelila z vinom, ki doda malo okusne arome, lahko pa ta korak preskočite in dodate samo paradižnikovo mezgo ter vodo ali zelenjavno jušno osnovo.
Pomembno je, da omako kuhate dlje časa na nizkem ognju, da se orehi v miru zmehčajo in razrahljajo, omaka pa počasi zgosti.
Omaka je zelo preprosta za pripravo, dodate pa jo lahko k svojim najljubšim testeninam.
Jaz sem omako na začetku prelila z vinom, ki doda malo okusne arome, lahko pa ta korak preskočite in dodate samo paradižnikovo mezgo ter vodo ali zelenjavno jušno osnovo.
Pomembno je, da omako kuhate dlje časa na nizkem ognju, da se orehi v miru zmehčajo in razrahljajo, omaka pa počasi zgosti.
Lečo sperite in kuhajte v večjem loncu vode na srednjem ognju, dokler se ne zmehča (nekje 15-25 minut). Odstavite in odcedite.
V sekljalniku ali blenderju sesekljajte čebulo, korenje, česen in orehe. Meljite, dokler ne nastane zrnata zmes.
V večjo ponev dodajte olje in segrevajte na srednjem ognju. Na segreto olje dodajte sesekljano mešanico zelenjave in orehov ter odcejeno kuhano lečo in premešajte. Pražite 5 minut in vmes kdaj premešajte.
Dodajte vino (opcijsko) in premešajte. Pražite toliko časa, da vino popolnoma izpari.
Dodajte paradižnikovo mezgo, koncentrat, vodo (ali jušno osnovo) in začimbe. Premešajte in zmanjšajte ogenj. Pokrijte in kuhajte na nizkem do srednjem ognju nekje 30-40 minut, da se okusi povežejo, orehi zmehčajo in omaka zgosti. Omako vsake toliko premešajte in po potrebi dodajte še vode ali začimb.
Na koncu skuhajte testenine po navodilih proizvajalca in prelijte s toplo lečino “bolognese” omako. Po vrhu kapnite kakšno žlico veganske smetane ali kokosovega jogurta in postrezite.
KLJUČNE BESEDE bolognese, kosilo, testenine, vegansko kosilo
Testenine z vegansko lečino “bolognese” omako
Tokrat pa ideja za kosilo – testenine z vegansko lečino omako, ki spominja na “bolognese”!
Tokrat pa ideja za kosilo – testenine z vegansko lečino omako, ki spominja na “bolognese”!
Omako sem naredila iz samih klasičnih sestavin, katere imamo stalno na zalogi. Klasični zelenjavi za bolognese omako (čebula, korenje, česen) sem dodala še ameriške pekan orehe in bio rdečo lečo od eko-skrnicl.si.
Zaradi nore kombinacije pekan orehov in rdeče leče sta tekstura in okus noro podobna klasični, mesni različici “bolognese” omake.
Omako sem naredila iz samih klasičnih sestavin, katere imamo stalno na zalogi. Klasični zelenjavi za bolognese omako (čebula, korenje, česen) sem dodala še ameriške pekan orehe in bio rdečo lečo od eko-skrnicl.si.
Zaradi nore kombinacije pekan orehov in rdeče leče sta tekstura in okus noro podobna klasični, mesni različici “bolognese” omake.
Omaka je zelo preprosta za pripravo, dodate pa jo lahko k svojim najljubšim testeninam.
Jaz sem omako na začetku prelila z vinom, ki doda malo okusne arome, lahko pa ta korak preskočite in dodate samo paradižnikovo mezgo ter vodo ali zelenjavno jušno osnovo.
Pomembno je, da omako kuhate dlje časa na nizkem ognju, da se orehi v miru zmehčajo in razrahljajo, omaka pa počasi zgosti.
Omaka je zelo preprosta za pripravo, dodate pa jo lahko k svojim najljubšim testeninam.
Jaz sem omako na začetku prelila z vinom, ki doda malo okusne arome, lahko pa ta korak preskočite in dodate samo paradižnikovo mezgo ter vodo ali zelenjavno jušno osnovo.
Pomembno je, da omako kuhate dlje časa na nizkem ognju, da se orehi v miru zmehčajo in razrahljajo, omaka pa počasi zgosti.
Testenine z vegansko lečino “bolognese” omako
Nina ZorčičSestavine
Omaka
Testenine
Postopek
Preberite še: