Najbolj preproste in okusne, veganske “Cookie Dough” kocke z arašidovim maslom, vegansko temno čokolado in najboljšo “čokoladno” datljevo kakavovo kremo
Najbolj preproste in okusne, veganske “Cookie Dough” kocke z arašidovim maslom, vegansko temno čokolado in najboljšo “čokoladno” datljevo kakavovo kremo
Moje “Cookie Dough” kocke so narejene brez peke, brez mlečnih izdelkov in brez kompliciranja! Pripravljene v dobrih 5 minutah, v dveh posodah in enem pekaču.
Kocke potrebujejo približno 30-45 minut hlajenja, potem pa so pripravljene za uživanje!
Moje “Cookie Dough” kocke so narejene brez peke, brez mlečnih izdelkov in brez kompliciranja! Pripravljene v dobrih 5 minutah, v dveh posodah in enem pekaču.
Kocke potrebujejo približno 30-45 minut hlajenja, potem pa so pripravljene za uživanje!
Veganske “Cookie Dough” kocke so pripravljene hitro in zelo preprosto. “Cookie Dough” plast je sestavljena iz arašidovega masla, mandljeve moke, javorjevega sirupa in vanilje. Preproste sestavine, ki skupaj tvorijo vrhunsko “cookie dough” plast.
Po vrhu pa premažemo še hitro, kakavovo datljevo kremo s praženimi orehi, ki spominja na čokoladno kremo.
Veganske “Cookie Dough” kocke so pripravljene hitro in zelo preprosto. “Cookie Dough” plast je sestavljena iz arašidovega masla, mandljeve moke, javorjevega sirupa in vanilje. Preproste sestavine, ki skupaj tvorijo vrhunsko “cookie dough” plast.
Po vrhu pa premažemo še hitro, kakavovo datljevo kremo s praženimi orehi, ki spominja na čokoladno kremo.
Kot vedno, pa z vami zopet delim nekaj možnih zamenjav.
V receptu za “Cookie Dough” plast uporabim naravno, 100% arašidovo maslo. Maslo ni zamenljivo z arašidovimi masli z dodanimi olji in sladkorji, ker je tekstura masla popolnoma drugačna, kar pa vpliva na teksturo testa.
Masla z dodatki ne svetujem iz dveh razlogov: dodatki vključujejo razna olja, sladkorje in druge dodatke, zaradi katerih sladica na koncu ne bi bila brez glutena in sladkorja. Prav tako pa spremeni teksturo testa zaradi česar je masa bolj mehka in se ne strdi enako.
Lahko pa namesto naravmega arašidovega masla uporabite mandljevo, indijsko itd. Ustrezna so vsa naravna masla oreščkov brez dodatkov.
V receptu prav tako uporaim mešanico mandljeve in riževe moke, lahko pa namesto tega uporabite samo mandljevo.
Sladica je slajena z javorjevim sirupom, lahko pa namesto tega uporabite poljubni sirup brez sladkorja ali med (v tem primeru sladica ne bo veganska).
Vrh “Cookie Dough” plasti sestavlja gladka kakavova datljeva krema, ki jo redčimo z rastlinskim riževim napitkom Plana Plus. Napitek dodajajte postopoma, dokler ne dobite prave teksture. Namesto riževega napitka lahko dodate rastlinski napitek po izbiri – odličen je tudi ovseni napitek Plana Plus, ki je zaradi rožičeve moke še malo bolj sladek in gost.
Kot vedno, pa z vami zopet delim nekaj možnih zamenjav.
V receptu za “Cookie Dough” plast uporabim naravno, 100% arašidovo maslo. Maslo ni zamenljivo z arašidovimi masli z dodanimi olji in sladkorji, ker je tekstura masla popolnoma drugačna, kar pa vpliva na teksturo testa.
Masla z dodatki ne svetujem iz dveh razlogov: dodatki vključujejo razna olja, sladkorje in druge dodatke, zaradi katerih sladica na koncu ne bi bila brez glutena in sladkorja. Prav tako pa spremeni teksturo testa zaradi česar je masa bolj mehka in se ne strdi enako.
Lahko pa namesto naravmega arašidovega masla uporabite mandljevo, indijsko itd. Ustrezna so vsa naravna masla oreščkov brez dodatkov.
V receptu prav tako uporaim mešanico mandljeve in riževe moke, lahko pa namesto tega uporabite samo mandljevo.
Sladica je slajena z javorjevim sirupom, lahko pa namesto tega uporabite poljubni sirup brez sladkorja ali med (v tem primeru sladica ne bo veganska).
Vrh “Cookie Dough” plasti sestavlja gladka kakavova datljeva krema, ki jo redčimo z rastlinskim riževim napitkom Plana Plus. Napitek dodajajte postopoma, dokler ne dobite prave teksture. Namesto riževega napitka lahko dodate rastlinski napitek po izbiri – odličen je tudi ovseni napitek Plana Plus, ki je zaradi rožičeve moke še malo bolj sladek in gost.
75gPlana Plus rastlinskega riževega napitka(+ dodatno po potrebi)
2čajni žličkivaniljeve arome
Postopek
Pripravite Cookie Dough plast. V večji skledi zmešajte arašidovo maslo, olje, javorjev sirup,, vaniljevo aromo in sol. Mešajte, dokler ne nastane gladka zmes.
Dodajte mandljevo in riževo moko ter dobro premešajte, da nastane enotna zmes. Zmes bo zelo gosta in kompaktna.
Dodajte veganske čokoladne kapljice ali nasekljano čokolado in premešajte. Poskusite in po želji dodajte več javorjevega sirupa.
Pekač premera 18cm x 18cm rahlo naoljite in obložite s papirjem za peko - če je pekač naoljen drži papir za peko pri miru, medtem ko gladite takšne goste, kompaktne mase.
V pekač nadevajte Cookie Dough testo oz. zmes in ga s pomočjo žlice ali ravnega dna kozarca zgladite.
Postavite v zamrzovalnik, medtem pa pripravite kakavovo plast.
V večji skledi namočite datlje v 3 dcl vrele vode in pustite stati vsaj 15 minut. Nato jih precedite skozi sito in pustite - ni jih treba ožemati z rokami.
V manjši ponvi na srednjem ognju (brez maščobe!) popražite izbrane oreščke. Pražite tako dolgo, da se oreščki malo zapečejo in obarvajo - tako še dodatno upodarite njihovo aromo in okus. Pecite, dokler se robovi malenkost ne ožgejo. Odstavite, prestavite v manjšo posodo in pustite, da se ohladijo.
V posodi sekljalnika ali blenderja dodajte ohlajene pražene oreščke, kakav v prahu, sol, javorjev sirup, rižev napitek, odcejene datlje in vaniljevo aromo.
Vse skupaj zblendajte oz. spasirajte, dokler ne nastane enotna, gladka pasta. Po potrebi, če je zmes pregosta in se ne spasira v gladko kremo, dodajte še kakšno jedilno žlico riževega napitka.
Kakavovo datljevo kremo premažite po ohlajeni Cookie Dough plasti. Vse skupaj postavite v zamrzovalnik za vsaj 30 minut oz. tako dolgo, da se krema na vrhu strdi in vam olajša rezanje na kocke.
Ko se krema strdi narežite vse skupaj na kocke in pustite na sobni temperaturi 5 minut, da se kocke malo otoplijo. Hranite v hladilniku ali zamrzovalniku v neprodušno zaprti posodi.
KLJUČNE BESEDE cookie dough kroglice, veganska sladica
Veganske “Cookie Dough” kocke
Najbolj preproste in okusne, veganske “Cookie Dough” kocke z arašidovim maslom, vegansko temno čokolado in najboljšo “čokoladno” datljevo kakavovo kremo
Najbolj preproste in okusne, veganske “Cookie Dough” kocke z arašidovim maslom, vegansko temno čokolado in najboljšo “čokoladno” datljevo kakavovo kremo
Moje “Cookie Dough” kocke so narejene brez peke, brez mlečnih izdelkov in brez kompliciranja! Pripravljene v dobrih 5 minutah, v dveh posodah in enem pekaču.
Kocke potrebujejo približno 30-45 minut hlajenja, potem pa so pripravljene za uživanje!
Moje “Cookie Dough” kocke so narejene brez peke, brez mlečnih izdelkov in brez kompliciranja! Pripravljene v dobrih 5 minutah, v dveh posodah in enem pekaču.
Kocke potrebujejo približno 30-45 minut hlajenja, potem pa so pripravljene za uživanje!
Veganske “Cookie Dough” kocke so pripravljene hitro in zelo preprosto. “Cookie Dough” plast je sestavljena iz arašidovega masla, mandljeve moke, javorjevega sirupa in vanilje. Preproste sestavine, ki skupaj tvorijo vrhunsko “cookie dough” plast.
Po vrhu pa premažemo še hitro, kakavovo datljevo kremo s praženimi orehi, ki spominja na čokoladno kremo.
Veganske “Cookie Dough” kocke so pripravljene hitro in zelo preprosto. “Cookie Dough” plast je sestavljena iz arašidovega masla, mandljeve moke, javorjevega sirupa in vanilje. Preproste sestavine, ki skupaj tvorijo vrhunsko “cookie dough” plast.
Po vrhu pa premažemo še hitro, kakavovo datljevo kremo s praženimi orehi, ki spominja na čokoladno kremo.
Kot vedno, pa z vami zopet delim nekaj možnih zamenjav.
V receptu za “Cookie Dough” plast uporabim naravno, 100% arašidovo maslo. Maslo ni zamenljivo z arašidovimi masli z dodanimi olji in sladkorji, ker je tekstura masla popolnoma drugačna, kar pa vpliva na teksturo testa.
Masla z dodatki ne svetujem iz dveh razlogov: dodatki vključujejo razna olja, sladkorje in druge dodatke, zaradi katerih sladica na koncu ne bi bila brez glutena in sladkorja. Prav tako pa spremeni teksturo testa zaradi česar je masa bolj mehka in se ne strdi enako.
Lahko pa namesto naravmega arašidovega masla uporabite mandljevo, indijsko itd. Ustrezna so vsa naravna masla oreščkov brez dodatkov.
V receptu prav tako uporaim mešanico mandljeve in riževe moke, lahko pa namesto tega uporabite samo mandljevo.
Sladica je slajena z javorjevim sirupom, lahko pa namesto tega uporabite poljubni sirup brez sladkorja ali med (v tem primeru sladica ne bo veganska).
Vrh “Cookie Dough” plasti sestavlja gladka kakavova datljeva krema, ki jo redčimo z rastlinskim riževim napitkom Plana Plus. Napitek dodajajte postopoma, dokler ne dobite prave teksture. Namesto riževega napitka lahko dodate rastlinski napitek po izbiri – odličen je tudi ovseni napitek Plana Plus, ki je zaradi rožičeve moke še malo bolj sladek in gost.
Kot vedno, pa z vami zopet delim nekaj možnih zamenjav.
V receptu za “Cookie Dough” plast uporabim naravno, 100% arašidovo maslo. Maslo ni zamenljivo z arašidovimi masli z dodanimi olji in sladkorji, ker je tekstura masla popolnoma drugačna, kar pa vpliva na teksturo testa.
Masla z dodatki ne svetujem iz dveh razlogov: dodatki vključujejo razna olja, sladkorje in druge dodatke, zaradi katerih sladica na koncu ne bi bila brez glutena in sladkorja. Prav tako pa spremeni teksturo testa zaradi česar je masa bolj mehka in se ne strdi enako.
Lahko pa namesto naravmega arašidovega masla uporabite mandljevo, indijsko itd. Ustrezna so vsa naravna masla oreščkov brez dodatkov.
V receptu prav tako uporaim mešanico mandljeve in riževe moke, lahko pa namesto tega uporabite samo mandljevo.
Sladica je slajena z javorjevim sirupom, lahko pa namesto tega uporabite poljubni sirup brez sladkorja ali med (v tem primeru sladica ne bo veganska).
Vrh “Cookie Dough” plasti sestavlja gladka kakavova datljeva krema, ki jo redčimo z rastlinskim riževim napitkom Plana Plus. Napitek dodajajte postopoma, dokler ne dobite prave teksture. Namesto riževega napitka lahko dodate rastlinski napitek po izbiri – odličen je tudi ovseni napitek Plana Plus, ki je zaradi rožičeve moke še malo bolj sladek in gost.
Veganske "Cookie Dough" kocke
Nina ZorčičSestavine
Cookie Dough plast
Kakavova datljeva plast
Postopek
Preberite še: