Veganske karamelne ploščice so BOŽANSKE! Tako noro preproste, da vas bo okus čisto presenetil!
Hrustljavo dno iz mandljeve in kokosove moke, kremna karamela iz kokosovega sladkorja in kokosovega mleka.. po vrhu pa slastna temna čokolada.. VRHUNSKO!
Moje veganske karamelne ploščice so naravnost božanske. Tako noro preproste, da vas bo okus čisto presenetil.
Hrustljavo dno iz mandljeve in kokosove moke, kremna karamela iz kokosovega sladkorja in kokosovega mleka, po vrhu pa slastna temna čokolada.. VRHUNSKO!
Prhko dno za karamelne ploščice je narejeno iz mandljeve in kokosove moke.
Dno je zmešano v eni posodi in pečeno v 10 minutah. Zapečete ga samo toliko, da postane lepo hrustljavo in da bolje drži obliko.
Dna ne pecite predolgo, saj drugače izgubi sočnost in se lahko začne drobiti.
Prhko dno za karamelne ploščice je narejeno iz mandljeve in kokosove moke.
Dno je zmešano v eni posodi in pečeno v 10 minutah. Zapečete ga samo toliko, da postane lepo hrustljavo in da bolje drži obliko.
Dna ne pecite predolgo, saj drugače izgubi sočnost in se lahko začne drobiti.
Nad prhkim dnom vas čaka noro gladka in okusna domača kokosova karamela iz samo treh sestavin! Pripravljena v 15 minutah in res zelo okusna.
Vse skupaj pa prelijete s slastno temno čokolado in ohladite, da se čokolada popolnoma strdi.
Vrhunska kombinacija okusov in tesktur v eni sladici.
Nad prhkim dnom vas čaka noro gladka in okusna domača kokosova karamela iz samo treh sestavin! Pripravljena v 15 minutah in res zelo okusna.
Vse skupaj pa prelijete s slastno temno čokolado in ohladite, da se čokolada popolnoma strdi.
Vrhunska kombinacija okusov in tesktur v eni sladici.
Veganske karamelne ploščice
Nina Zorčič
Čas priprave 25mins
Čas peke 25mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 10ploščic
Sestavine
Dno
65gkokosovega olja (zmehčano)
40gjavorjevega ali agavinega sirupa
120gbio mandljeve moke od Eko Škrnicl
30gbio kokosove moke od Eko Škrnicl
ščepsoli
Kokosova karamela
200gkokosovega mleka iz pločevinke(uporabite strjen del)
80gkokosovega sladkorja
1čajna žličkaškroba ali tapiokine moke za brezglutensko različico(koruzni škrob, gustin)
Preliv
150gveganske temne čokolade(stopljena, rahlo ohlajena)
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj.
V ločeni posodi zmešajte mandljevo moko, kokosovo moko in sol. Dodajte javorjev sirup in stopljeno kokosovo olje. Premešajte, da dobite enotno zmes.
Zmes nadevajte v pekač, premera 18x18cm, obložen s papirjem za peko in s pomočjo ravnega dna kozarca izravnajte maso, da dobite ravno dno.
Pecite 10 minut oz. tako dolgo, da so robovi zlato rjavo obarvani, sredica pa je tudi že obarvana nežno rjavo. Dna ne pecite predolgo, saj se drugače izsuši in postane drobljivo.
Pustite v pekaču, da se popolnoma ohladi, saj boste čez prelili še karamelo. Medtem pripravite karamelo.
V manjšem loncu zmešajte kokosovo mleko in kokosov sladkor. Segrevajte na srednjem ognju, dokler zmes ne zavre. Nato znižajte ogenj (da zmes počasi vre) in ob rednem mešanju kuhajte, da se karamela malo zgosti (25-30 minut).
Ko karamela doseže gostoto sirupa z zajemalko zajemite približno 1 dcl karamele in jo prelijte v manjšo skodelico. Dodajte škrob ali tapiokino moko in s pomočjo železne metlice za stepanje dobro premešajte, da se škrob oz. moka vmeša v karamelo.
To mešanico nato prelijte nazaj v lonec s karamelo, dobro premešajte in kuhajte še kakšno minuto, dve.
Odstavite in pustite, da se ohladi.
Ohlajeno karamelo prelijte po ohlajenem dnu, ki naj ostane v pekaču - v kolikor so se vam v karameli naredili kakšni skupki oz. grudice jo v dno prelijte skozi sito.
Dno, prelito s karamelo, postavite v zamrzovalnik za vsaj kakšno uro, da se karamela malo strdi in zgosti - to nam omogoči lažje pelivanje s čokolado. Karamela se potem nazaj odtali in postane bolj tekoča.
Medtem v mikrovalovni pečici ali na vodni kopeli stopite temno čokolado.
Čez strjeno karamelo prelijte stopljeno vegansko temno čokolado in postavite v hladilnik, dokler se čokolada popolnoma ne strdi. Med prelivanjem čokolade bodite hitri, saj se bo ob stiku s hladno karamelo začela hitro topiti. Predlagam vam, da čokolado po tem, ko jo prelijete po karameli, s pomočjo jedilne žlice enakomerno razporedite po dnu.
Ohlajene ploščice narežite, po želji posujte s soljo (opcijsko ampak priporočljivo) in postrezite.
KLJUČNE BESEDE millionaire bars, veganske karamelne kocke
Veganske karamelne ploščice
Veganske karamelne ploščice so BOŽANSKE! Tako noro preproste, da vas bo okus čisto presenetil!
Hrustljavo dno iz mandljeve in kokosove moke, kremna karamela iz kokosovega sladkorja in kokosovega mleka.. po vrhu pa slastna temna čokolada.. VRHUNSKO!
Moje veganske karamelne ploščice so naravnost božanske. Tako noro preproste, da vas bo okus čisto presenetil.
Hrustljavo dno iz mandljeve in kokosove moke, kremna karamela iz kokosovega sladkorja in kokosovega mleka, po vrhu pa slastna temna čokolada.. VRHUNSKO!
Prhko dno za karamelne ploščice je narejeno iz mandljeve in kokosove moke.
Dno je zmešano v eni posodi in pečeno v 10 minutah. Zapečete ga samo toliko, da postane lepo hrustljavo in da bolje drži obliko.
Dna ne pecite predolgo, saj drugače izgubi sočnost in se lahko začne drobiti.
Prhko dno za karamelne ploščice je narejeno iz mandljeve in kokosove moke.
Dno je zmešano v eni posodi in pečeno v 10 minutah. Zapečete ga samo toliko, da postane lepo hrustljavo in da bolje drži obliko.
Dna ne pecite predolgo, saj drugače izgubi sočnost in se lahko začne drobiti.
Nad prhkim dnom vas čaka noro gladka in okusna domača kokosova karamela iz samo treh sestavin! Pripravljena v 15 minutah in res zelo okusna.
Vse skupaj pa prelijete s slastno temno čokolado in ohladite, da se čokolada popolnoma strdi.
Vrhunska kombinacija okusov in tesktur v eni sladici.
Nad prhkim dnom vas čaka noro gladka in okusna domača kokosova karamela iz samo treh sestavin! Pripravljena v 15 minutah in res zelo okusna.
Vse skupaj pa prelijete s slastno temno čokolado in ohladite, da se čokolada popolnoma strdi.
Vrhunska kombinacija okusov in tesktur v eni sladici.
Veganske karamelne ploščice
Nina ZorčičSestavine
Dno
Kokosova karamela
Preliv
Postopek
Preberite še: