Najbolj kremasta, okusna in najlepša tiramisu torta, ki vam bo polepšala dan.
Najboljše iz obeh svetov: tiramisu in cheesecake!
Recept vas čaka spodaj.
Tiramisu Cheesecake
Nina Zorčič
Čas priprave 30mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 8kosov
Sestavine
Piškotno dno
100gmaslenih piškotov
80gmasla(stopljeno, ohlajeno)
Cheesecake krema:
370gkremnega sira(ABC, Philadelphia)
230gmascarpone sira
200gsmetane za stepanje(ohlajene, v hladilniku mora biti vsaj 12 ur pred uporabo)
160gbelega sladkorja(+ več po okusu)
2čajni žličkivaniljeve arome
½zavojčkainstant želatine(10g)
Tiramisu
1 ½ vrečkpiškotov za tiramisu(oz. toliko, da bo dovolj za prekrit dve plasti)
3jedilne žliceinstant kave
2skodelicivroče vode(ali turška kava, tukaj samo počakajte, da se usedlina vsede na dno)
2jedilni žliciruma(opcijsko)
Čokoladna krema za dekoracijo in posip
kakav
150gsmetane za stepanje
100gstopljene čokolade
sladkor v prahu(po okusu)
Postopek
Piškote s pomočjo sekljalnika ali blenderja meljite, dokler ne spominjajo na pesek. Dodajte stopljeno maslo in premešajte.
Zmes prenesite v namaščen pekač, premera 18 cm, in oblikujte dno. Pekač postavite v hladilnik, v tem času pa pripravite kavo in kremo.
Pripravite kavo po izbiri, dodajte rum in pustite, da se ohladi. Medtem pripravite kremo.
V ločeni skledi s pomočjo ročnega mešalnika na srednji hitrosti zmešajte kremni sir, mascarpone sir, sladkor in vaniljevo aromo dokler ne nastane gladka masa.
V ločeni posodi s pomočjo ročnega mešalnika (operite metlice, če ste z njimi mešali že sir) stepajte smetano za stepanje, dokler ne nastanejo trdni vrhovi. Ta postopek lahko traja tudi do 10 minut.
Smetano dodajte v mascarpone mešanico in mešajte, dokler se masa ne zgosti in vse sestavine povežejo - kakšno minuto. V maso presejte polovico vrečke instant želatine in z ročnim mešalnikom mešajte, dokler ne nastane enotna, gosta zmes. Če so na pogled vidne grudice, maso samo na rahlo premešajte s silikonsko lopatico in se bo zgladila.
Pekač vzemite iz hladilnika in približno tretjino kreme razporedite po dnu.
Pripravite piškote. V kavo potopite polovico tiramisu piškotov oz. dovolj, da prekrijejo površino pekača in jih položite čez kremo, dokler ne prekrijejo celotne površine. Po vrhu dodajte še drugo tretjino kreme in ponovite postopek s piškoti.
Postavite v hladilnik za vsaj 3 ure oz. tako dolgo, da se krema strdi.
Ohlajeno torto na koncu posujte s kakavom ali kavo in dekorirajte s čokoladno kremo. Smetano za stepanje stepite do trdnih vrhov, vmešajte stopljeno in ohlajeno temno čokolado in poskusite. Po želji dodajte več sladkorja. Kremo nadevajte v vrečko z dekorirnim nastavkom in okrasite.
KLJUČNE BESEDE cheesecake, cheesecake brez peke, tiramisu, tiramisu cheesecake
Tiramisu Cheesecake
Recept vas čaka spodaj.
Tiramisu Cheesecake
Nina ZorčičSestavine
Piškotno dno
Cheesecake krema:
Tiramisu
Čokoladna krema za dekoracijo in posip
Postopek
Preberite še: