Receptov za kolačke ni nikoli preveč, zato sem se ponovno lotila vaniljevih kolačkih, tokrat s kombinacijo bele čokolade in malin.
Preprost recept za odličen, vaniljev puhast biskvit, prekrit z najbolj gladko kremo iz bele čokolade in malinovim polnilom, ki poskrbi za kanček svežine.
Priprava je hitra, za kolačke pa sem uporabila klasične sestavine - moka, jajca, sladkor, pecilni prašek, vanilja in grški jogurt ali kisla smetana. Zadnje poskrbi za okusne in sočne kolačke.
Za najboljši rezultat dodajte še kvalitetno vaniljo - najraje uporabljam vaniljo v obliki paste ali arome.
Že tako okusnim in sočnim kolačkom pa dodamo še najboljšo kremo iz samo dveh sestavin in polnilo, ki je prav tako sestavljeno iz samo dveh sestavin!
Pri pripravi bodite pozorni na temperaturo sestavin - pri kremi vedno uporabite sestavine sobne temperature. Če bo mascarpone premrzel, čokolada pa pretopla, se bo čokolada ob stiku z mascarpone sirom strdila in nastale bodo grudice. Čokolada tako ne bo enakomerno razporejena po kremi, kar se bo poznalo na teksturi in po okusu. Prav tako počakajte, da se kolački popolnoma ohladijo, preden jih okrasite s kremo. Topli kolački lahko povzročijo, da se Zaradi toplih kolačkov se lahko krema začne topiti.
Vaniljevi kolački z belo čokolado in malinovim polnilom
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 20mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 12kolačkov
Sestavine
Cupcakes kolački
150gpšenične bele moke
¾čajne žličkepecilnega praška
¼čajne žličkesoda bikarbone
ščepsoli
20gmasla(sobna temperatura)
20grastlinskega olja
100gbelega sladkorja
1srednje velikojajce
55gkisle smetane ali grškega jogurta
2čajni žličkivaniljeve arome
120gmleka
Malinovo polnilo
200gsvežih malin
1jedilna žlicasladkorja
Frosting oz. krema z belo čokolado
380gmascarpone sira(sobna temperatura, če bo hladen bo strdil čokolado in ne bo gladka krema)
200gbele čokolade(stopljene in ohlajene na sobno temperaturo)
Dekoracija
liofilizirane maline
čokoladne praline
sveže maline
Postopek
Pečico segrejte na 165 stopinj.
V posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sol.
V ločeni posodi s pomočjo ročnega mešalnika kremasto vmešajte maslo, sladkor in olje. Mešajte približno 2 minuti. Dodajte jajce in premešajte. Ko je jajce popolnoma primešano dodajte še vaniljo in kislo smetano.
Mokrim sestavinam dodajte polovico suhih sestavin in mleko. Z ročnim mešalnikom vse skupaj dobro premešajte, dokler se ne poveže, nato pa dodajte še preostanek suhih sestavin in dobro premešajte.
Zmes razporedite v pekač za mafine, obložen z lističi za peko, do 3/4 visoko. Pecite 22-24 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Medtem pripravite nadev.
V manjši posodi zmešajte sveže maline in žlico sladkorja. S pomočjo vilic zmečkajte maline, da nastane pire. Pokusite in po želji dodajte več sladkorja.
Ko se kolački ohladijo iz sredine izdolbite manjšo luknjo, kamor boste nadevali malinov nadev. Pomagajte si s čajno žličko, luknje pa ne izdolbite pregloboko, da nadev ne bo gledal ven.
Na koncu pripravite še kremo.
Mascarpone sir zmešajte s s stopljeno čokolado, oboje naj bo sobne temperature. Zmes nadevajte v vrečko za dekoriranje in okrasite svoje kolačke.
Po želji jih lahko dekorirate z liofiliziranimi malinami ali čokoladnimi pralinami.
Vaniljevi Cupcakes kolački z belo čokolado in malinovim polnilom
Receptov za kolačke ni nikoli preveč, zato sem se ponovno lotila vaniljevih kolačkih, tokrat s kombinacijo bele čokolade in malin.
Preprost recept za odličen, vaniljev puhast biskvit, prekrit z najbolj gladko kremo iz bele čokolade in malinovim polnilom, ki poskrbi za kanček svežine.
Priprava je hitra, za kolačke pa sem uporabila klasične sestavine - moka, jajca, sladkor, pecilni prašek, vanilja in grški jogurt ali kisla smetana. Zadnje poskrbi za okusne in sočne kolačke.
Za najboljši rezultat dodajte še kvalitetno vaniljo - najraje uporabljam vaniljo v obliki paste ali arome.
Že tako okusnim in sočnim kolačkom pa dodamo še najboljšo kremo iz samo dveh sestavin in polnilo, ki je prav tako sestavljeno iz samo dveh sestavin!
Pri pripravi bodite pozorni na temperaturo sestavin - pri kremi vedno uporabite sestavine sobne temperature. Če bo mascarpone premrzel, čokolada pa pretopla, se bo čokolada ob stiku z mascarpone sirom strdila in nastale bodo grudice. Čokolada tako ne bo enakomerno razporejena po kremi, kar se bo poznalo na teksturi in po okusu. Prav tako počakajte, da se kolački popolnoma ohladijo, preden jih okrasite s kremo. Topli kolački lahko povzročijo, da se Zaradi toplih kolačkov se lahko krema začne topiti.
Vaniljevi kolački z belo čokolado in malinovim polnilom
Nina ZorčičSestavine
Cupcakes kolački
Malinovo polnilo
Frosting oz. krema z belo čokolado
Dekoracija
Postopek
Preberite še: