Ponosno lahko zatrdim, da je to najboljši in najbolj sočen sladek kruh, ki sem jih kdaj pripravila!
S Sparom smo za vas pripravili res božanski recept za noro okusen, NEVERJETNO SOČEN, cimetov kruh s slastno cheesecake kremo, pokuhanimi jabolkami in hrustljavim drobljencem. Po vrhu pa še preliv z belo čokolado - N J A M I!
Vsi okusi se tako lepo dopolnjujejo: cimet, javorjev sirup, vanilja, sladka jabolka, sočen preliv in hrustljav masleni drobljenec. Cheesecake krema pa doda malo svežine, kremasto presenečenje v sredini in poskrbi za res sočen kolač.
Priprava je preprosta, kljub temu da vsebuje nekaj več korakov. V večini samo zmešajte vse sestavine za posamezno plast, razporedite po pekaču in to je vse!
Priprava je preprosta - sestavine za kolač zmešate v večji posodi. Dodate pokuhana jabolka in čokoladne kapljice. Vse sestavine za kremo zmešate in postavite na stran. Enako velja za cimetov sladkor in hrustljavi drobljenec.
Potem pa sledi zlaganje plasti, ki je meni izredno zabavno! Po polovici biskvita pokapate cheesecake kremo in posujte s cimetovim sladkorjem - to naredimo posebej, saj se tako ustvari lepa temna plast cimeta, prav tako pa na tak način občutimo več cimeta kakor drugače. Po vrhu preostanek biskvita in drobljenec. Zakaj dodamo drobljenec? Ker tako sladica vsebuje nekaj kremnega in nekaj hrustljavega - POPOLNA KOMBINACIJA.1
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za takšne ali drugačne sladke kruhe. Najdete jih tukaj.
Cimetov kruh s kremnim sirom, jabolki, belo čokolado in hrustljavim drobljencem
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 55mins
Vrsta obroka sladice
Količina 12kosov
Sestavine
Cimetov sladkor
40grjavega sladkorja
2čajni žličkicimeta
Pokuhana jabolka
1jabolko, narezano na majhne koščke
1jedilna žlicavaniljeve paste ali 1 čajna žlička vaniljeve arome
Nadev kremnega sira
350gkremnega sira S Budget Spar
2jedilni žlicimleka
60gsladkorja v prahu
1strokvanilje
Cimetov drobljenec
100grjavega sladkorja
1jedilna žlicacimeta
2jedilni žlicistopljenega kokosovega olja
1jedilna žlicamoke
Cimetov kruh
240gmoke
1čajna žličkasoda bikarbone
½čajne žličkesoli
125gjavorjevega sirupa ali medu11
1srednje velikojajce
1jedilna žlicavaniljeve paste ali 1 čajna žlička vaniljeve arome
160gmleka
75gstopljenega kokosovega olja
140ggrškega jogurta
120gbelih čokoladnih kapljic ali bele nasekljane čokolade
Čokoladni preliv
200gstopljene bele čokolade
70gsegrete sladke smetane
1jedilna žlicalešnikovega namaza (opcijsko)
1strokvanilje
Postopek
Pečico segrejte na 170 stopinj.
V manjši skodelici zmešajte sladkor in cimet. Postavite na stran.
V ponvi na srednjem višjem ognju pokuhajte jabolko skupaj z vaniljevo pasto. Med rednim mešanjem pražite par minut, dokler se jabolka ne zmehčajo. Odstavite.
V večji posodi zmešajte vse za nadev kremnega sira in postavite na stran.
Vse sestavine za drobljenec zmešajte v skodelici in z rokami premešajte, da dobite vlažnemu pesku podobno zmes.
V večji posodi zmešaje vse sestavine za cimetov kruh, razen čokoladnih kapljic. Premešajte z metlico za stepanje, da dobite gladko maso brez grudic. Dodajte čokoladne kapljice in pokuhana jabolka ter premešajte.
Polovico mase nadevajte v naoljen pekač premera 22x12cm, obložen s papirjem za peko. Dodajte kremni sir in ga nežno razporedite po masi. Posujte s cimetovim sladkorjem in po vrhu nadevajte preostanek mase za kruh. Bogato posujte s cimetovim drobljencem in postavite v pečico. Pecite 55 minut oz. toliko časa, da vstavljen zobotrebec ali daljša palčka na sebi nimajo surovega testa. Vzemite iz pečice in pokrijte z vlažno krpo, da se kruh zmehča.
Medtem ko se kruh hladi pripravite čokoladni preliv. V skodelici zmešajte segreto (ne povreto) sladko smetano, stopljeno belo čokolado, lešnikov namaz (opcijsko) in vaniljo. Z metlico za stepanje premešajte, da dobite gosto, gladko kremo.
Ohlajen kruh prelijte in premažite s čokoladnim prelivom ter postrezite.
Cimetov kruh s kremnim sirom, jabolki, belo čokolado in hrustljavim drobljencem
Ponosno lahko zatrdim, da je to najboljši in najbolj sočen sladek kruh, ki sem jih kdaj pripravila!
S Sparom smo za vas pripravili res božanski recept za noro okusen, NEVERJETNO SOČEN, cimetov kruh s slastno cheesecake kremo, pokuhanimi jabolkami in hrustljavim drobljencem. Po vrhu pa še preliv z belo čokolado - N J A M I!
Vsi okusi se tako lepo dopolnjujejo: cimet, javorjev sirup, vanilja, sladka jabolka, sočen preliv in hrustljav masleni drobljenec. Cheesecake krema pa doda malo svežine, kremasto presenečenje v sredini in poskrbi za res sočen kolač.
Priprava je preprosta, kljub temu da vsebuje nekaj več korakov. V večini samo zmešajte vse sestavine za posamezno plast, razporedite po pekaču in to je vse!
Priprava je preprosta - sestavine za kolač zmešate v večji posodi. Dodate pokuhana jabolka in čokoladne kapljice. Vse sestavine za kremo zmešate in postavite na stran. Enako velja za cimetov sladkor in hrustljavi drobljenec.
Potem pa sledi zlaganje plasti, ki je meni izredno zabavno! Po polovici biskvita pokapate cheesecake kremo in posujte s cimetovim sladkorjem - to naredimo posebej, saj se tako ustvari lepa temna plast cimeta, prav tako pa na tak način občutimo več cimeta kakor drugače. Po vrhu preostanek biskvita in drobljenec. Zakaj dodamo drobljenec? Ker tako sladica vsebuje nekaj kremnega in nekaj hrustljavega - POPOLNA KOMBINACIJA.1
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za takšne ali drugačne sladke kruhe. Najdete jih tukaj.
Cimetov kruh s kremnim sirom, jabolki, belo čokolado in hrustljavim drobljencem
Nina ZorčičSestavine
Cimetov sladkor
Pokuhana jabolka
Nadev kremnega sira
Cimetov drobljenec
Cimetov kruh
Čokoladni preliv
Postopek
Preberite še: