Obožujem Cheesecake in vem, da vi tudi! Zato sem pripravila nov recept za najbolj kremast Cheesecake, pripravljen čisto brez peke, z božansko domačo karamelo!
Preprost recept, hitra priprava in božanska sladica, ki bo navdušila tudi najbolj zahtevne gurmane.
Hustljavo dno iz dveh sestavin, klasična kremna sredica, polna kremnega sira in brez smetane. Vmes pa še plast domače karamele, ki poskrbi za piko na i.
Za najboljši rezultat dodajte še kvalitetno vaniljo - najraje uporabljam vaniljo v obliki paste ali arome.
Po vrhu pa sveže jagodičevje, ki poskrbi za svežino.
Pri pripravi bodite pozorni na temperaturo sestavin - pri kremi vedno uporabite sestavine sobne temperature. Enako velja za karamelo - uporabite maslo in smetano, ki sta segreta na sobno temperaturo. S tem poskrbite za gladko karamelo brez grudic.
Cheesecake s karamelo brez peke
Nina Zorčič
Čas priprave 45mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 8kosov
Sestavine
Karamela
230gbelega sladkorja
85gmasla(sobna temperatura)
120gsmetane za stepanje(sobna temperatura)
Dno
300gmaslenih piškotov
95gstopljenega masla
Cheesecake
540gkremnega sira S Budget
120gsladkorja v prahu
1jedilna žlicavaniljeve paste
1vrečkakremfix
1čajna žličkalimoninega soka
Dodatki
preostala karamela
jagodičevje
Postopek
V manjšem loncu na nizkem ognju segrevajte sladkor, dokler se ne stopi in porjavi.
Ko se začne topiti, ga bolj pogosto mešajte in s pomočjo lesene kuhalnice potlačite večje skupke sladkorja, da se lažje raztopijo. Sladkor je karameliziran, ko je bakreno rjave barve.
Takrat odstavite in primešajte maslo, ki mora biti sobne temperature. Mešajte. Dodajte še smetano in mešajte, dokler ne dobite gladke karamele. V kolikor so v njej večji kosi karamele ali se zmes ni povezala, pristavite lonec na srednje močan ogenj in ob stalnem mešanju segrevajte, dokler se vse ne poveže.
Zmes prelijte v pripravljen kozarec (v kolikor so se vam naredili manjši strjeni kosi jo lahko tudi precedite) in pustite, da se ohladi.
Pripravite dno. V sekljalniku ali blenderju meljite piškote, dokler ne nastane grobemu pesku podobna zmes.
Dodajte stopljeno maslo in premešajte. Dobiti bi morali teksturo podobno vlažnemu, lepljivemu pesku. V kolikor zmes ni dovolj kompaktna dodajte še kakšno jedilno žlico stopljenega masla in premešajte.
Zmes prestavite v pekač, premera 18 cm, obložen s papirjem za peko in oblikujte dno ter 1 cm visok rob. Pri tem si lahko pomagate z ravnim dnom kozarca, da zmes enakomerno porazdelite.
Postavite v hladilnik in počakajte, da se dno strdi.
Ko se dno strdi ga prelijte s približno 1/2 pripravljene karamele in postavite nazaj v hladilnik, da se karamela zgosti (približno 30 min).
Ko se karamela zgosti in strdi pripravite cheesecake kremo.
Kremni sir, sladkor v prahu in vanilijevo pasto zmešajte s pomočjo železne metlice za stepanje. Dodajte krem fix mešanico za strjevanje in limonin sok ter mešajte še dobro minuto, da se zmes zgosti.
Cheesecake kremo prelijte čez ohlajeno karamelo in piškotno dno ter postavite v hladilnik za vsaj 3 ure ali kar čez noč.
Po vrhu prelijte s preostankom karamele in okrasite s svežim jagodičevjem.
KLJUČNE BESEDE cheesecake, cheesecake brez peke, cheesecake s karamelo
Živijo Sara. Žal mi je, da ti recept ni bil všeč. Če mi zaupaš, kaj ni bilo v redu, ti z veseljem pomagam, da bo ustvarjanje naslednjič bolj uspešno. Želim ti lep dan, Nina
Cheesecake s karamelo brez peke
Obožujem Cheesecake in vem, da vi tudi! Zato sem pripravila nov recept za najbolj kremast Cheesecake, pripravljen čisto brez peke, z božansko domačo karamelo!
Preprost recept, hitra priprava in božanska sladica, ki bo navdušila tudi najbolj zahtevne gurmane.
Hustljavo dno iz dveh sestavin, klasična kremna sredica, polna kremnega sira in brez smetane. Vmes pa še plast domače karamele, ki poskrbi za piko na i.
Za najboljši rezultat dodajte še kvalitetno vaniljo - najraje uporabljam vaniljo v obliki paste ali arome.
Po vrhu pa sveže jagodičevje, ki poskrbi za svežino.
Pri pripravi bodite pozorni na temperaturo sestavin - pri kremi vedno uporabite sestavine sobne temperature. Enako velja za karamelo - uporabite maslo in smetano, ki sta segreta na sobno temperaturo. S tem poskrbite za gladko karamelo brez grudic.
Cheesecake s karamelo brez peke
Nina ZorčičSestavine
Karamela
Dno
Cheesecake
Dodatki
Postopek
Preberite še:
2 replies to “Cheesecake s karamelo brez peke”
Sara
Najbol zanič recept!
Nina Zorčič
Živijo Sara. Žal mi je, da ti recept ni bil všeč. Če mi zaupaš, kaj ni bilo v redu, ti z veseljem pomagam, da bo ustvarjanje naslednjič bolj uspešno. Želim ti lep dan, Nina