Hitra sladica, ki je hkrati tudi neverjetno okusna? Moje čokoladne posodice z mandljevim maslom so točno to!
Pripravljene hitro in iz samo 6 sestavin. Narejene brez peke, potrebujejo le nekaj hlajenja in odlična sladica na hitro je pripravljena.
Čokoladne posodice so sestavljene iz hrustljavega čokoladnega dna, ta čokoladni preliv pa pripravimo kar sami doma. Zelo hitro in preprosto.
Hrustljavo dno je prekrito s slastnim namazem iz mandljevega masla, preverjeno pa ga lahko nadomestite tudi z maslom drugih oreščkov. Izberite svojega najljubšega.
Priprava je preprosta - mokre sestavine pogrejete, da nastane gladka zmes, dodate mueslije in premešate. Razporedite po pekaču in postavite v hladilnik. Pogrejete tudi vse sestavine za preliv, jih prelijete po ohlajeni čokoladni posodici in ohladite.
Za pripravo potrebujete pekač za mafine, saj boste tako najlažje in brez packarije pripravili čokoladne posodice. Za lepše odstranjevanje posodic iz pekača pa priporočam še lističe za mafine za peko.
Čokoladne posodice z mandljevim maslom
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 15posodic
Sestavine
Čokoladne posodice
60gkokosovega olja
60gmandljevega masla(ali maslo drugih oreščkov, brez dodanih sladkorjev, olj in soli)
80gjavorjevega sirupa
25gkakava v prahu
200gčokoladnih mueslijev Eko Škrnicl
Preliv z mandljevim maslom
85gmandljevega masla(ali maslo drugih oreščkov, brez dodanih sladkorjev, olj in soli)
1jedilna žlicakokosovega olja(po potrebi dodajte še 1 žlico)
1jedilna žlicajavorjevega sirupa
1čajna žličkavaniljeve arome
Postopek
Pekač za mafine obložite z lističi za peko in pustite na strani.
V manjšem loncu zmešajte olje, maslo, javorjev sirup in kakav.
S pomočjo železne metlice za stepanje vse skupaj dobro premešajte in grejte na srednjem ognju toliko časa, da se vse stopi in nastane enotna zmes.
Odstavite in primešajte mueslije. Premešajte, da nastane enotna zmes in da so vsi muesliji prekriti s čokoladnim prelivom.
Postavite nazaj na ogenj in kuhajte minuto, nato odstavite.
S pomočjo zajemalke za sladoled odmerite maso in jo nadevajte v pripravljen pekač v lističe za peko. Na eno posodico odmerite približno 1 zajemalko ali 2 jedilni žlici. Z zajemalko je najlažje, saj je tako najmanj packanja.
Ko porabite vso maso postavite pekač v hladilnik, nato pa pripravite preliv.
Vse sestavine za preliv zmešajte in grejte v manjšem loncu na srednjem ognju samo toliko časa, da se vse stopi in poveže v enotno zmes. Zmes mora biti dovolj gladka, da jo lahko brez težav prelijete po čokoladni posodici. Po potrebi dodajte še eno žlico olja. Pustite, da se ohladi.
Po ohlajenih čokoladnih posodicah prelijte približno 1 jedilno žlico mandljevega masla. Ponovite z vsemi posodicami. Postavite nazaj v hladilnik za 30 minut ali pa v zamrzovalnik za 15 minut, da se mandljev preliv strdi.
Čokoladne posodice z mandljevim maslom
Hitra sladica, ki je hkrati tudi neverjetno okusna? Moje čokoladne posodice z mandljevim maslom so točno to!
Pripravljene hitro in iz samo 6 sestavin. Narejene brez peke, potrebujejo le nekaj hlajenja in odlična sladica na hitro je pripravljena.
Čokoladne posodice so sestavljene iz hrustljavega čokoladnega dna, ta čokoladni preliv pa pripravimo kar sami doma. Zelo hitro in preprosto.
Hrustljavo dno je prekrito s slastnim namazem iz mandljevega masla, preverjeno pa ga lahko nadomestite tudi z maslom drugih oreščkov. Izberite svojega najljubšega.
Priprava je preprosta - mokre sestavine pogrejete, da nastane gladka zmes, dodate mueslije in premešate. Razporedite po pekaču in postavite v hladilnik. Pogrejete tudi vse sestavine za preliv, jih prelijete po ohlajeni čokoladni posodici in ohladite.
Za pripravo potrebujete pekač za mafine, saj boste tako najlažje in brez packarije pripravili čokoladne posodice. Za lepše odstranjevanje posodic iz pekača pa priporočam še lističe za mafine za peko.
Čokoladne posodice z mandljevim maslom
Nina ZorčičSestavine
Čokoladne posodice
Preliv z mandljevim maslom
Postopek
Preberite še: