Noro mehki, puhasti in rahli vaniljevi krofi, ki se kar stopijo v ustih!
Ko jim dodamo še najboljšo, najbolj preprosto čokoladno kremo iz samo treh sestavin, dobimo božansko sladico, vredno greha.
Tokrat imam za vas malo drugačen recept za "pustne" krofe. Sama krofov ne cvrem, zato raje pripravljam takšne iz pečice. Okus je božanski, packanja (in maščob) pa manj! Za pripravo teh krofov potrebujete samo 2 jedilni žlici olja in 2 jedilni žlici stopljenega masla - tukaj dodane maščobe poskrbijo za sočnost (olje) in maslo (sočnost in maslen okus).
Tokrat sem krofe napolnila s čokoladno kremo in jih prelila s stopljeno čokolado - čokolade ni nikoli preveč, kajne?
Priprava je neverjetno preprosta, Vse sestavine za maso za krofe zmešate v posodi in nadevate v naoljen modelček za krofe. Modelčka prej ne pozabite namastiti, saj se lahko drugače masa oprime pekača.
Moja hitra čokoladna krema je pripravljena v minuti - vse sestavine samo zmešate in krema je pripravljena!
Krofe lahko s kremo enostavno samo premažete ali pa se malo poigrate in kremo naneste s pomočjo dekorirne vrečke in poljubnega nastavka. Tako dobite res čudovito sladico!
Na blogu pa imam že kar nekaj receptov za krofe (ovseni, veganski, lchf, jabolčni, čokoladni itd.), vse najdete tukaj.
Piko na i polnjenim krofom doda stopljena čokolada, ki jo prelijemo po ohlajenih krofih. V kolikor je pregosta ji dodajte eno jedilno žlico olja.
Krofe posujte z barvnimi mrvicami in najboljša pustna sladica je pripravljena.
Puhasti vaniljevi krofi polnjeni s čokoladno kremo
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 12mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 14krofov
Sestavine
Krofi
360gpolnomastnega mleka
1jedilna žlica + 1 čajna žličkajabolčnega kisa
280gpšenične bele moke tip 500
130gkristalnega sladkorja
2 ½čajne žličkepecilnega praška(9g)
½čajne žličkesoli
1srednje velikojajce
2jedilni žlicivaniljeve paste ali 1 jedilna žlica vaniljeve arome
2jedilni žlicirastlinskega olja
30gstopljenega masla
Čokoladna krema
250gmascarpone sira
50g100% kakava v prahu
120gsladkorja v prahu
Dodatki
150gstopljene bele čokolade(+ 1-2 jedilni žlici olja, v kolikor je čokolada pregosta)
barvne mrvice
Postopek
Pečico segrejte na 205 stopinj.
V srednje veliki posodi zmešajte mleko in kis ter pustite stati vsaj 5 minut.
V veliki posodi zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek in sol.
Dodajte mešanico mleka in kisa, jajce, vaniljevo aromo, olje in stopljeno maslo. Premešajte s pomočjo metlice za stepanje, da nastane gladka masa brez grudic.
Modelčke za krofe dobro namastite. Vsak modelček napolnite z maso skoraj do roba.
Postavite v pečico in pecite 11-12 minut oz. toliko časa, da so krofi notri pečeni, zunaj pa zlato obarvani.
Pečene krofe vzemite iz pečice. Modelček nad rešetko za hlajenje obrnite na glavo, da krofi popadajo ven. Če ne padejo sami jih lahko zelo nežno spodrezate z nožem ob robu.
Medtem, ko se krofi hladijo pripravite čokoladno kremo.
V večji posodi zmešajte mascarpone, kakav in sladkor v prahu. Premešajte, da nastane gladka krema brez grudic. Poskusite in po želji dodajte več sladkorja.
Ohlajene krofe prerežite po dolžini na polovico in spodnji del dekorirajte/premažite s kremo. Na vrh kreme vrnite zgornji del odrezanega krofa. Prelijte s stopljeno belo čokolado in posujte z barvnimi mrvicami.
Puhasti vaniljevi krofi polnjeni s čokoladno kremo
Noro mehki, puhasti in rahli vaniljevi krofi, ki se kar stopijo v ustih!
Ko jim dodamo še najboljšo, najbolj preprosto čokoladno kremo iz samo treh sestavin, dobimo božansko sladico, vredno greha.
Tokrat imam za vas malo drugačen recept za "pustne" krofe. Sama krofov ne cvrem, zato raje pripravljam takšne iz pečice. Okus je božanski, packanja (in maščob) pa manj! Za pripravo teh krofov potrebujete samo 2 jedilni žlici olja in 2 jedilni žlici stopljenega masla - tukaj dodane maščobe poskrbijo za sočnost (olje) in maslo (sočnost in maslen okus).
Tokrat sem krofe napolnila s čokoladno kremo in jih prelila s stopljeno čokolado - čokolade ni nikoli preveč, kajne?
Priprava je neverjetno preprosta, Vse sestavine za maso za krofe zmešate v posodi in nadevate v naoljen modelček za krofe. Modelčka prej ne pozabite namastiti, saj se lahko drugače masa oprime pekača.
Moja hitra čokoladna krema je pripravljena v minuti - vse sestavine samo zmešate in krema je pripravljena!
Krofe lahko s kremo enostavno samo premažete ali pa se malo poigrate in kremo naneste s pomočjo dekorirne vrečke in poljubnega nastavka. Tako dobite res čudovito sladico!
Na blogu pa imam že kar nekaj receptov za krofe (ovseni, veganski, lchf, jabolčni, čokoladni itd.), vse najdete tukaj.
Piko na i polnjenim krofom doda stopljena čokolada, ki jo prelijemo po ohlajenih krofih. V kolikor je pregosta ji dodajte eno jedilno žlico olja.
Krofe posujte z barvnimi mrvicami in najboljša pustna sladica je pripravljena.
Puhasti vaniljevi krofi polnjeni s čokoladno kremo
Nina ZorčičSestavine
Krofi
Čokoladna krema
Dodatki
Postopek
Preberite še: