Božanska čokoladno višnjeva torta s slastnim čokoladnim polnilom, sočnimi višnjami in sladko vaniljevo stepeno smetano.
Torta je pripravljena zelo preprosto, uporabljene pa so čisto klasične sestavine. Uporabite lahko rastlinski napitek namesto mleka in vegansko smetano za stepanje - tako bo torta primerna tudi za vegane in tiste, ki se izogibajo mlečnih izdelkov.
Torta je izredno sočna in okusna, polna pravega čokoladnega okusa in čudovite vaniljeve arome. Vložene višnje poskrbijo za kanček svežine - perfektna kombinacija!
Z Eko Škrnicl smo za vas pripravili najbolj okusen veganski "Črni Gozdiček". Ker je smetana za stepanje zelo krhka sem jo raje dodala okoli torte, namesto v sredico. Tako je priprava lažja, torta pa se tudi lepše reže. Po želji lahko nekaj stepene smetane dodate tudi v sredico.
Pomembno je, da biskvit pred sestavljanjem torte res dobro ohladite, saj je po peki še zelo zelo mehek in se vam lahko razlomi. V kolikor bi želeli lahko ohlajen biskvit postavite za 15 minut tudi v zamrzovalnik (zavit v folijo z živila, da ga ne izsušite), da se malo bolj utrdi in potem z njim sestavite torto.
Biskvit je sicer že sam po sebi zelo sočen in okusen, kljub temu pa sem ga želela preliti z višnjevim sokom, saj je tako še bolj sočen in "fudgy" ter osvežilen.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za različne torte, tako klasične kot veganske - najdete jih tukaj .
Čokoladno višnjeva torta "Črni Gozdiček" brez jajc
Nina Zorčič
Vrsta obroka Sladica
Količina 16kosov
Sestavine
Biskvit
260grastlinskega napitka oz. mleka
1jedilna žlicajabolčnega kisa
200gpšenične bele moke
60gkakava
200gbelega sladkorja
1čajna žličkapecilnega praška
½čajne žličkesoda bikarbone
1čajna žličkavaniljeve arome
100gstopljene temne čokolade(vsaj 70%, lahko veganska)
60gstopljenega kokosovega olja
Višnjeva polivka
350gvloženih višenj + sok vloženih višenj
1jedilna žlicasladkorja
Čokoladna krema
200gčokoladno lešnikovega namaza
2jedilni žlicikakava
2-4jedilne žlicevode + več po potrebi
Dodatno
češnjeva/višnjeva marmelada
400ml(veganske) smetane za stepanje
1vrečkakremfixa
1vrečkavaniljevega sladkorja
čokoladni ostružki
sveže češnje
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj.
Dva pekača premera 18 cm obložite s papirjem za peko.
V veliki posodi zmešajte rastlinski napitek oz. "mleko" in kis ter premešajte. Pustite stati 10 minut.
Dodajte še vse preostale sestavine za biskvit in premešajte, da dobite enotno maso.
Maso enakomerno prelijte v pripravljena pekača in nežno udarite ob pult, da se znebite morebitnih mehurčkov.
Postavite v segreto pečico in pecite 25 minut oz. toliko časa, da zobotrebec, vstavljen v sredino biskvita, na sebi nima surovega testa.
Vzemite iz pečice in pustite, da se biskvit popolnoma ohladi.
Medtem v manjšem loncu segrejte 3 dcl soka vloženih višenj skupaj z 1 jedilno žlico sladkorja. Segrevajte na srednjem ognju, da se sladkor stopi.
Izbran čokoladni namaz zmešajte s par jedilnimi žlicami kakava in par žlicami vode, da dobite bolj lahek, gladek in kremast namaz.
Pripravite torto. En kos ohlajenega biskvita postavite na izbran krožnik, okoli pa dodajte obod pekača za torto, da boste obdržali okroglo obliko tudi kasneje, ko bomo sestavljali torto.
Biskvit večkrat prepikajte z vilicami in prelijte s polovico segretega soka.
Po vrhu premažite polovico čokoladnega namaza in po namazu dodajte odcejene vložene višnje. Višnje nežno pritisnite v čokoladno kremo. Po vrhu pokapajte nekaj žlic češnjeve/višnjeve marmelade in preostanek čokoladne kreme ter zgladite. Na vrh dodajte še drug kos biskvita in ga spet nežno prepikajte z vilicami in zalijte z višnjevim sokom.
Torto, skupaj z obodom in podstavkom zavijte v folijo za živila in postavite v hladilnik za par ur ali čez noč, da se okusi povežejo.
V večji posodi s pomočjo ročnega mešalnika stepajte smetano za stepanje, kremfix in vaniljev sladkor.
Ohlajeno torto premažite s stepeno smetnao in posujte s čokoladnimi ostružki. Po želji po vrhu dodajte nekaj svežih češenj.
Čokoladno višnjeva torta “Črni Gozdiček” brez jajc
Božanska čokoladno višnjeva torta s slastnim čokoladnim polnilom, sočnimi višnjami in sladko vaniljevo stepeno smetano.
Torta je pripravljena zelo preprosto, uporabljene pa so čisto klasične sestavine. Uporabite lahko rastlinski napitek namesto mleka in vegansko smetano za stepanje - tako bo torta primerna tudi za vegane in tiste, ki se izogibajo mlečnih izdelkov.
Torta je izredno sočna in okusna, polna pravega čokoladnega okusa in čudovite vaniljeve arome. Vložene višnje poskrbijo za kanček svežine - perfektna kombinacija!
Z Eko Škrnicl smo za vas pripravili najbolj okusen veganski "Črni Gozdiček". Ker je smetana za stepanje zelo krhka sem jo raje dodala okoli torte, namesto v sredico. Tako je priprava lažja, torta pa se tudi lepše reže. Po želji lahko nekaj stepene smetane dodate tudi v sredico.
Pomembno je, da biskvit pred sestavljanjem torte res dobro ohladite, saj je po peki še zelo zelo mehek in se vam lahko razlomi. V kolikor bi želeli lahko ohlajen biskvit postavite za 15 minut tudi v zamrzovalnik (zavit v folijo z živila, da ga ne izsušite), da se malo bolj utrdi in potem z njim sestavite torto.
Biskvit je sicer že sam po sebi zelo sočen in okusen, kljub temu pa sem ga želela preliti z višnjevim sokom, saj je tako še bolj sočen in "fudgy" ter osvežilen.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za različne torte, tako klasične kot veganske - najdete jih tukaj .
Čokoladno višnjeva torta "Črni Gozdiček" brez jajc
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Višnjeva polivka
Čokoladna krema
Dodatno
Postopek
Preberite še: