Pred vami je recept za najboljše, hitro pripravljene veganske tortilje iz mandljeve moke!
Pred vami je recept za najboljše, hitro pripravljene veganske tortilje iz mandljeve moke!
Tortilje so pripravljene zelo hitro, saj testo ne rabi počivati! Namesto pšenične moke sem uporabila mandljevo in kokosovo moko, kot vezivo pa sem dodala indijski trpotec. Vse to pa sem naročila pri eko-skrnicl.si.
Moje hitre mandljeve tortilje so pripravljene iz samo 6 sestavin, masa pa je zmešana v manj kot 5 minutah. Prav tako v receptu z vami delim skrivnost za najbolj okrogle tortilje – pokrovka za ponev! Z njo vedno dobim lepe, enako velike, popolnoma okrogle tortilje.
Za pripravo mojih tortilj ni potrebno gnetenje, saj uporabljamo moke, ki ne vsebujejo glutena. Svetujem vam, da testo, po tem, ko ga na hitro pregnetete v kepo, pustite 5 minut počivati, da lahko indijski trpotec v miru nase veže vlago. Tako dobite bolj kompaktno in prožno testo, ki ga boste lažje oblikovali.
Tortilje so pripravljene zelo hitro, saj testo ne rabi počivati! Namesto pšenične moke sem uporabila mandljevo in kokosovo moko, kot vezivo pa sem dodala indijski trpotec. Vse to pa sem naročila pri eko-skrnicl.si.
Moje hitre mandljeve tortilje so pripravljene iz samo 6 sestavin, masa pa je zmešana v manj kot 5 minutah. Prav tako v receptu z vami delim skrivnost za najbolj okrogle tortilje – pokrovka za ponev! Z njo vedno dobim lepe, enako velike, popolnoma okrogle tortilje.
Za pripravo mojih tortilj ni potrebno gnetenje, saj uporabljamo moke, ki ne vsebujejo glutena. Svetujem vam, da testo, po tem, ko ga na hitro pregnetete v kepo, pustite 5 minut počivati, da lahko indijski trpotec v miru nase veže vlago. Tako dobite bolj kompaktno in prožno testo, ki ga boste lažje oblikovali.
Tortilje lahko napolnite z dodatki oz. nadevi po izboru, na blogu vas pa že čaka recept za odlično paradižnikovo omako s fižolom, zelenjavo in čilijem!
Omaka je noro okusna, zelo nasitna, saj je fižol poln beljakovn in zelo vsestranska. Recept tukaj.
Tortilje lahko napolnite z dodatki oz. nadevi po izboru, na blogu vas pa že čaka recept za odlično paradižnikovo omako s fižolom, zelenjavo in čilijem!
Omaka je noro okusna, zelo nasitna, saj je fižol poln beljakovn in zelo vsestranska. Recept tukaj.
Veganske tortilje iz mandljeve moke
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Vrsta obroka priloga
Količina 6manjših tortilj
Sestavine
Tortilje
95gmandljeve moke
20gfino mlete kokosove moke
10gmletega indijskega trpotca
¼čajne žličkesoli
1jedilna žlicaolivnega olja
120mltople vode
Postopek
Pripravite tortilje. V večji posodi zmešajte mandljevo moko, kokosovo moko, indijski trpotec in sol.
Dodajte olje in toplo vodo in premešajte z žlico ali kar z rokami, dokler ne nastane kompaktno testo. Testa ne rabite dolgo gnesti, saj ni glutena. Gnetite samo toliko, da nastane kompaktno testo. Testo pustite počivati 5 minut, da lahko indijski trpotec posrka vso vlago in nastane testo, ki ga lažje oblikujemo.
Ko je testo pripravljeno segrejte ponev. Na srednjem ognju segrevajte litoželezno ponev ali ponev po lastni izbiri. Ponev mora biti dobro segreta, preden na njo položimo tortiljo.
Ko je ponev segreta oblikujte tortilje. To lahko storite na dva načina. Zmes lahko razdelite na 6 enakih delov in te razvaljate med dvema papirjema za peko, v kolikor pa bi želeli, da so vse tortilje enako velike in popolne okrogle oblike pa predlagam naslednje.
Najlažje je tako, da iz testa vzamete približno polovico mase in jo razvaljate med dvema papirjema za peko. Na pult položite en papir za peko. Nanj položite testo in na vrh še en kos papirja za peko. Z valjarjem razvaljajte do želene debeline. Najboljša debelina je okoli 1,6mm, da niso predebele in ne pretanke.
Ko je testo razvaljano izrežite tortiljo. Na razvaljano testo položite manjšo pokrovko za lonec ali ponev in jo pritisnite ob testo, da izreže krog. Pokrovko dvignite, ostanek testa dajte na stran (kasneje boste iz tega ponovno oblikovali tortilje) in tortilja je pripravljena.
Na namaščeno ponev previdno prenesite oblikovano tortiljo in jo pecite na eni strani 2-3 minute oz. tako dolgo, da se popeče na zlato rjavo, tortilja malenkost napihne, spodaj pa so tudi kakšni bolj "ožgani" delci - kot na fotografiji.Na segreto ponev dodajte kanček olja - samo toliko, da je ponev namaščena, ne sme pa biti preveč olja.
Obrnite in pecite še na drugi strani slabi dve minuti.
Pečene tortilje odlagajte na krožnik. Ponovite, dokler vam ne zmanjka testa.
Veganske tortilje iz mandljeve moke
Pred vami je recept za najboljše, hitro pripravljene veganske tortilje iz mandljeve moke!
Pred vami je recept za najboljše, hitro pripravljene veganske tortilje iz mandljeve moke!
Tortilje so pripravljene zelo hitro, saj testo ne rabi počivati! Namesto pšenične moke sem uporabila mandljevo in kokosovo moko, kot vezivo pa sem dodala indijski trpotec. Vse to pa sem naročila pri eko-skrnicl.si.
Moje hitre mandljeve tortilje so pripravljene iz samo 6 sestavin, masa pa je zmešana v manj kot 5 minutah. Prav tako v receptu z vami delim skrivnost za najbolj okrogle tortilje – pokrovka za ponev! Z njo vedno dobim lepe, enako velike, popolnoma okrogle tortilje.
Za pripravo mojih tortilj ni potrebno gnetenje, saj uporabljamo moke, ki ne vsebujejo glutena. Svetujem vam, da testo, po tem, ko ga na hitro pregnetete v kepo, pustite 5 minut počivati, da lahko indijski trpotec v miru nase veže vlago. Tako dobite bolj kompaktno in prožno testo, ki ga boste lažje oblikovali.
Tortilje so pripravljene zelo hitro, saj testo ne rabi počivati! Namesto pšenične moke sem uporabila mandljevo in kokosovo moko, kot vezivo pa sem dodala indijski trpotec. Vse to pa sem naročila pri eko-skrnicl.si.
Moje hitre mandljeve tortilje so pripravljene iz samo 6 sestavin, masa pa je zmešana v manj kot 5 minutah. Prav tako v receptu z vami delim skrivnost za najbolj okrogle tortilje – pokrovka za ponev! Z njo vedno dobim lepe, enako velike, popolnoma okrogle tortilje.
Za pripravo mojih tortilj ni potrebno gnetenje, saj uporabljamo moke, ki ne vsebujejo glutena. Svetujem vam, da testo, po tem, ko ga na hitro pregnetete v kepo, pustite 5 minut počivati, da lahko indijski trpotec v miru nase veže vlago. Tako dobite bolj kompaktno in prožno testo, ki ga boste lažje oblikovali.
Tortilje lahko napolnite z dodatki oz. nadevi po izboru, na blogu vas pa že čaka recept za odlično paradižnikovo omako s fižolom, zelenjavo in čilijem!
Omaka je noro okusna, zelo nasitna, saj je fižol poln beljakovn in zelo vsestranska. Recept tukaj.
Tortilje lahko napolnite z dodatki oz. nadevi po izboru, na blogu vas pa že čaka recept za odlično paradižnikovo omako s fižolom, zelenjavo in čilijem!
Omaka je noro okusna, zelo nasitna, saj je fižol poln beljakovn in zelo vsestranska. Recept tukaj.
Veganske tortilje iz mandljeve moke
Nina ZorčičSestavine
Tortilje
Postopek
Preberite še: