Najboljše Cheesecake kocke s slano karamelo in hrustljavim dnom iz mletih prestic. Malo drugačna a BOŽANSKA kombinacija!
Sol na sladicah? Velikokrat odličen dodatek! Ščep soli najbolj sede na čokoladne ali karamelne sladice, saj malenkost nevtralizira sladkost in poudari okus sladice!
Priprava mojih slanih Cheesecake kock je preprosta, uporabila pa sem samo klasične sestavine.
Cheesecake je narejen brez peke, zato kot vezivo uporabimo instant želatino fix v prahu ali kremfix mešanico.
Ker sem za pripravo uporabila res samo klasične sestavine, posebnih zamenjav tukaj ne svetujem.
Kremni sir lahko izberete katerikoli( ABC, Philadelphia, znamke Spar ali Hofer itd.).
Prav tako pa lahko izbirate med različnimi karamelami. Spodaj v receptu z vami delim recept za hitro kokosovo karamelo, ki je vedno v tekočem stanju. Lahko pa pripravite klasično karamelo, ki se med hlajenjem zgosti. Kliknite za recept.
Cheesecake s slano karamelo in presticami
Nina Zorčič
Čas priprave 20mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 9ploščic
Sestavine
Dno
160gslanih prestic
110gmasla(stopljeno)
Cheesecake krema
360gkremnega sira(ABC, Philadelphia)
2čajni žličkivaniljeve arome
60gsladkorja v prahu
1čajna žličkalimoninega soka
polzavojčkainstant želatine fix v prahu ali kremfix
Prestice zmeljite v blenderju, dokler zmes ne spominja na droben, gladek pesek. Dodajte stopljeno maslo in premešajte. Masa mora biti dovolj vlažna, da lahko z njo oblikujete dno. Po potrebi dodajte še kakšno žlico stopljenega masla.
Pekač premera 18x 18cm rahlo namastite in obložite s papirjem za peko - pekač prej rahlo namastite zato, da vem drži papir za peko na miru. Oblikujte dno IN ostavite v zamrzovalnik, dokler pripravite Cheesecake kremo.
V večji posodi s pomočjo ročnega mešalnika zmešajte kremni sir, vaniljevo aromo, sladkor v prahu in limonin sok, doker ne nastane enotna, gladka zmes.
Dodajte želatino fix oz. kremfix mešanico in z ročnim mešalnikom mešajte eno minuto.
Cheesecake kremo prelijte čez oblikovano dno in postavite v hladilnik za vsaj 3 ure oz. tako dolgo, da se cheesecake krema zgosti.
Nato pripravite hitro kokosovo karamelo, ki je vedno v tekočem stanju. Za gosto karamelo obiščite ta recept.
Vse sestavine zmešajte in kuhajte na nizki do srednji temperaturi, dokler se sladkor ne raztopi in karamela zavre. Nato znižajte ogenj in kuhajte še 20-25 minut. Nato odstavite in pustite, da se ohladi. Med hlajenjem se bo karamela malenkost zgostila, bo pa vedno v tekočem stanju.
Ohlajeno karamelo prelijte po ohlajeni cheesecake kremi in pustite vsaj 1 uro v hladilniku.
Po žeji posujte s soljo in postrezite.
KLJUČNE BESEDE cheesecake, cheesecake brez peke, karamela, preste
Cheesecake s slano karamelo in presticami, brez peke
Sol na sladicah? Velikokrat odličen dodatek! Ščep soli najbolj sede na čokoladne ali karamelne sladice, saj malenkost nevtralizira sladkost in poudari okus sladice!
Priprava mojih slanih Cheesecake kock je preprosta, uporabila pa sem samo klasične sestavine.
Cheesecake je narejen brez peke, zato kot vezivo uporabimo instant želatino fix v prahu ali kremfix mešanico.
Ker sem za pripravo uporabila res samo klasične sestavine, posebnih zamenjav tukaj ne svetujem.
Kremni sir lahko izberete katerikoli( ABC, Philadelphia, znamke Spar ali Hofer itd.).
Prav tako pa lahko izbirate med različnimi karamelami. Spodaj v receptu z vami delim recept za hitro kokosovo karamelo, ki je vedno v tekočem stanju. Lahko pa pripravite klasično karamelo, ki se med hlajenjem zgosti. Kliknite za recept.
Cheesecake s slano karamelo in presticami
Nina ZorčičSestavine
Dno
Cheesecake krema
Hitra tekoča karamela (ali klasična, gosta karamela - kliknite tukaj)
Postopek
Preberite še: