Nič ni boljšega od sveže pečenih domačih krofov. Še topli in noro puhasti – povrh vsega pa so še brez mlečnih izdelkov in jajc.
Nič ni boljšega od sveže pečenih domačih krofov. Še topli in noro puhasti – povrh vsega pa so še brez mlečnih izdelkov in jajc.
Zelo preprosta sladica, pripravljena v samo eni posodi in v manj kot 10 minutah. Noro mehki in puhasti, z odlično vaniljevo aromo in slastnim čokoladnim oblivom.
Krofi so pripravljeni s pšenično in mandljevo moko. Za dodano aromo so slajeni s kokosovim sladkorjem in javorjevim sirupom. Za sočnost poskrbi jabolčna čežana, po želji pa jo lahko zaenjate s pasirano banano.
Drugih posebnih zamenjav ne svetujem, lahko pa pripravite klasične ali mini krofe – klasične pecite 15-17 minut, mini pa približno 12 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Zelo preprosta sladica, pripravljena v samo eni posodi in v manj kot 10 minutah. Noro mehki in puhasti, z odlično vaniljevo aromo in slastnim čokoladnim oblivom.
Krofi so pripravljeni s pšenično in mandljevo moko. Za dodano aromo so slajeni s kokosovim sladkorjem in javorjevim sirupom. Za sočnost poskrbi jabolčna čežana, po želji pa jo lahko zaenjate s pasirano banano.
Drugih posebnih zamenjav ne svetujem, lahko pa pripravite klasične ali mini krofe – klasične pecite 15-17 minut, mini pa približno 12 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Mandljevo moko in kokosov sladkor sem naročila pri Eko Škrnicl, kjer vam koda NINAZORCIC prinese 10% popusta.
Namesto kokosovega sladkorja lahko uporabite njihov brezin sladkor oz. xylitol in pripravite sladico na še malo bolj zdrav način.
Mandljevo moko in kokosov sladkor sem naročila pri Eko Škrnicl, kjer vam koda NINAZORCIC prinese 10% popusta.
Namesto kokosovega sladkorja lahko uporabite njihov brezin sladkor oz. xylitol in pripravite sladico na še malo bolj zdrav način.
Veganski puhasti krofi
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 12mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 6krofov
Sestavine
Biskvit
90gjabolčne čežane
90gnaravnega arašidovega masla
110gvode
45gjavorjevega sirupa
1čajna žličkavaniljeve arome
95gpšenične bele moke tip 500
30gbio mandljeve moke Eko Škrnicl
55gbio kokosovega sladkorja Eko Škrnicl
½čajne žličkesoda bikarbone
1čajna žličkapecilnega praška
Preliv
200gčokolade po izbiri
sladkorna dekoracija
Postopek
Pečico segrejte na 185 stopinj.
V večji posodi s pomočjo železne metlice za stepanje zmešajte čežano, naravno arašidovo maslo, vodo, javorjev sirup in vaniljevo aromo.
Dodajte obe moki, sladkor, soda bikarbono in pecilni prašek. S pomočjo silikonske lopartice vse skupaj dobro premešajte, da nastane enotna, gosta zmes.
Maso pustite stati 5 minut, nato pa naoljite pekač za krofe. Najlažje in najbolj učinkovito je olje v spreju, lahko pa uporabite tudi klasično olje in z njim premažete pekač. Odvečno olje odlijte.
Maso nadevajte v pripravljen pekač za klasično velikost krofov. Maso lahko nadevate kar z žlico, najlažje pa je, da maso nadevate v vrečko za dekoriranje/pipetiranje in tako napolnite modelčke. Maso nadevajte do 2/3 visoko.
Pekač postavite v pečico in pecite 15 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Pripravite lahko klasične ali mini krofe, to je odvisno od velikosti vašega pekača - klasične pecite 15-17 minut, mini pa približno 12 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Ko so pečeni jih vzemite iz pečice in pustite, dokler se krofi malo ne ohladijo. Nato obrnite modelček ob pult, da krofi popadajo ven. Če ne popadajo sami, jim pomagajte in jih ob strani spodrezajte z nožem. Nato jih položite na rešetko za hlajenje in pustite, da se popolnoma ohladijo in strdijo (takoj po peki bodo krofi zelo mehki in krhki).
V mikrovalovki ali na vodni kopeli stopite izbrano čokolado. V primeru, da boste namesto Ruby čokolade (ki je roza) uporabili belo čokolado, ji dodajte 1 jedilno žlico olja in rdeče barvilo, količino barvila pa prilagodite glede na želeno barvo).
V stopljeno čokolado pomočite krof, ga dvignite in ga par sekund držite, da odteče odvečna čokolada nato pa ga postavite na rešetko za hlajenje. Ponovite z vsemi krofi. Po želji dekorirajte s sladkorno dekoracijo.
Postrezite takoj ali počakajte par minut, da se čokolada strdi.
KLJUČNE BESEDE čokoladni krofi, pečeni krofi, puhasti krofi, veganski krofi
Veganski puhasti krofi
Nič ni boljšega od sveže pečenih domačih krofov. Še topli in noro puhasti – povrh vsega pa so še brez mlečnih izdelkov in jajc.
Nič ni boljšega od sveže pečenih domačih krofov. Še topli in noro puhasti – povrh vsega pa so še brez mlečnih izdelkov in jajc.
Zelo preprosta sladica, pripravljena v samo eni posodi in v manj kot 10 minutah. Noro mehki in puhasti, z odlično vaniljevo aromo in slastnim čokoladnim oblivom.
Krofi so pripravljeni s pšenično in mandljevo moko. Za dodano aromo so slajeni s kokosovim sladkorjem in javorjevim sirupom. Za sočnost poskrbi jabolčna čežana, po želji pa jo lahko zaenjate s pasirano banano.
Drugih posebnih zamenjav ne svetujem, lahko pa pripravite klasične ali mini krofe – klasične pecite 15-17 minut, mini pa približno 12 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Zelo preprosta sladica, pripravljena v samo eni posodi in v manj kot 10 minutah. Noro mehki in puhasti, z odlično vaniljevo aromo in slastnim čokoladnim oblivom.
Krofi so pripravljeni s pšenično in mandljevo moko. Za dodano aromo so slajeni s kokosovim sladkorjem in javorjevim sirupom. Za sočnost poskrbi jabolčna čežana, po želji pa jo lahko zaenjate s pasirano banano.
Drugih posebnih zamenjav ne svetujem, lahko pa pripravite klasične ali mini krofe – klasične pecite 15-17 minut, mini pa približno 12 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Mandljevo moko in kokosov sladkor sem naročila pri Eko Škrnicl, kjer vam koda NINAZORCIC prinese 10% popusta.
Namesto kokosovega sladkorja lahko uporabite njihov brezin sladkor oz. xylitol in pripravite sladico na še malo bolj zdrav način.
Mandljevo moko in kokosov sladkor sem naročila pri Eko Škrnicl, kjer vam koda NINAZORCIC prinese 10% popusta.
Namesto kokosovega sladkorja lahko uporabite njihov brezin sladkor oz. xylitol in pripravite sladico na še malo bolj zdrav način.
Veganski puhasti krofi
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Preliv
Postopek
Preberite še: