Odlična veganska lazanja, pripravljena hitro in preprosto – brez posebnih veganskih nadomestkov!
Odlična veganska lazanja, pripravljena hitro in preprosto – brez posebnih veganskih nadomestkov!
Preprosta jed, ki jo lahko pripravite za celo družino ali pa si pripravite obroke vnaprej.
V moji veganski lazanji so združene najboljše plasti – veganska bolognese omaka, veganska bešamel omaka in plast veganskega sira.
Preprosta jed, ki jo lahko pripravite za celo družino ali pa si pripravite obroke vnaprej.
V moji veganski lazanji so združene najboljše plasti – veganska bolognese omaka, veganska bešamel omaka in plast veganskega sira.
Veganska bolognese omaka je pripravljena iz bio leče, oreščkov in sveže zelenjave. Skupaj s pravimi začimbami tvori pravo “bolognese” omako.
Bio lečo vedno naročam pri Eko Škrnicl, kjer vam koda NINAZORCIC prinese 10% popusta.
Bolognese omaka je preprosta in hitra, iz nekaj osnovnih sestavin. Ključna sestavina so praženi oreščki, ki dodajo odlično aromo. Posebnih zamenjav tukaj ne svetujem, saj se izbrane sestavine odlično dopolnjujejo.
Veganska bolognese omaka je pripravljena iz bio leče, oreščkov in sveže zelenjave. Skupaj s pravimi začimbami tvori pravo “bolognese” omako.
Bio lečo vedno naročam pri Eko Škrnicl, kjer vam koda NINAZORCIC prinese 10% popusta.
Bolognese omaka je preprosta in hitra, iz nekaj osnovnih sestavin. Ključna sestavina so praženi oreščki, ki dodajo odlično aromo. Posebnih zamenjav tukaj ne svetujem, saj se izbrane sestavine odlično dopolnjujejo.
Veganska lazanja
Nina Zorčič
Čas priprave 35mins
Čas peke 1hr20mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 6porcij
Sestavine
Bolognese omaka
1rdeča čebula(narezana na četrtine)
2srednje velikakorenčka(grobo narezana)
3strokičesna
100gameriških pekan orehov
3jedilne žliceolivnega olja
200gbio rdeče ali zelene leče Eko Škrnicl
1dclbelega ali rose vina (opcijsko)
500mlparadižnikove mezge(passata)
3jedilne žliceparadižnikovega koncentrata
500mlvode(ali zelenjavne jušne osnove)
2čajni žličkisoli
1čajna žličkapopra
¼ - ½čajne žličke muškatnega oreščka(po okusu)
Bešamel omaka
3jedilne žliceolivnega olja
2jedilni žlicimoke
400mlrastlinskega mleka oz.napitka
Testenine
lističi za lazanjo
Dodatki
sir
Postopek
Lečo sperite in kuhajte v večjem loncu vode na srednjem ognju, dokler se ne zmehča (nekje 15-25 minut). Odstavite in odcedite.
V sekljalniku ali blenderju sesekljajte čebulo, korenje, česen in orehe. Meljite, dokler ne nastane zrnata zmes.
V večjo ponev dodajte olje in segrevajte na srednjem ognju. Na segreto olje dodajte sesekljano mešanico zelenjave in orehov ter odcejeno kuhano lečo in premešajte. Pražite 5 minut in vmes kdaj premešajte.
Dodajte vino (opcijsko) in premešajte. Pražite toliko časa, da vino popolnoma izpari.
Dodajte paradižnikovo mezgo, koncentrat, vodo (ali jušno osnovo) in začimbe. Premešajte in zmanjšajte ogenj. Pokrijte in kuhajte na nizkem do srednjem ognju nekje 30-40 minut, da se okusi povežejo, orehi zmehčajo in omaka zgosti. Omako vsake toliko premešajte in po potrebi dodajte še vode ali začimb.
Kuhano omako odstavite in pripravite bešamel omako.
Pečico segrejte na 195 stopinj.
V manjšem loncu zmešajte vse sestavine za bešamel omako. Kuhajte na srednjem ongju toliko, časa, da se vse zgosti, vmes pa stalno mešajte s pomočjo železne metlice za stepanje. Ko se omaka zgosti odstavite in sestavite lazanjo.
V manjšem pekaču premera 30cm x 20cm zložite vse sestavine za lazanjo. Najprej dodajte plast bolognese omake. Po vrhu par jedilnih žlic bešamel omake, nato pa vse prekrijte z lističi za lazanjo. Ponovite še trikrat. Zadnjo plast posujte z veganskim sirom in postavite v pečico.
Pecite 25 minut oz. tako dolgo, da so testenine kuhane, sir pa zapečen.
KLJUČNE BESEDE lazanja, veganska lazanja, vegansko kosilo
Veganska lazanja
Odlična veganska lazanja, pripravljena hitro in preprosto – brez posebnih veganskih nadomestkov!
Odlična veganska lazanja, pripravljena hitro in preprosto – brez posebnih veganskih nadomestkov!
Preprosta jed, ki jo lahko pripravite za celo družino ali pa si pripravite obroke vnaprej.
V moji veganski lazanji so združene najboljše plasti – veganska bolognese omaka, veganska bešamel omaka in plast veganskega sira.
Preprosta jed, ki jo lahko pripravite za celo družino ali pa si pripravite obroke vnaprej.
V moji veganski lazanji so združene najboljše plasti – veganska bolognese omaka, veganska bešamel omaka in plast veganskega sira.
Veganska bolognese omaka je pripravljena iz bio leče, oreščkov in sveže zelenjave. Skupaj s pravimi začimbami tvori pravo “bolognese” omako.
Bio lečo vedno naročam pri Eko Škrnicl, kjer vam koda NINAZORCIC prinese 10% popusta.
Bolognese omaka je preprosta in hitra, iz nekaj osnovnih sestavin. Ključna sestavina so praženi oreščki, ki dodajo odlično aromo. Posebnih zamenjav tukaj ne svetujem, saj se izbrane sestavine odlično dopolnjujejo.
Veganska bolognese omaka je pripravljena iz bio leče, oreščkov in sveže zelenjave. Skupaj s pravimi začimbami tvori pravo “bolognese” omako.
Bio lečo vedno naročam pri Eko Škrnicl, kjer vam koda NINAZORCIC prinese 10% popusta.
Bolognese omaka je preprosta in hitra, iz nekaj osnovnih sestavin. Ključna sestavina so praženi oreščki, ki dodajo odlično aromo. Posebnih zamenjav tukaj ne svetujem, saj se izbrane sestavine odlično dopolnjujejo.
Veganska lazanja
Nina ZorčičSestavine
Bolognese omaka
Bešamel omaka
Testenine
Dodatki
Postopek
Preberite še: