Viralna sladica, ki očara s svojim videzom – noro preprosti čokoladni storžki iz samo 3 sestavin! Pripravljeni hitro in preprosto, uporabite pa lahko sestavine, ki jih že imate na zalogi!
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Uporabite lahko piškote po izbiri, če boste uporabili takšne s kremo potem dodajte samo 1 merico kave, drugače boste mogoče dodali dve ali pa nekaj dodatnih žlic. Predlagam, da dodajate tekočino postopoma, dokler ne dobite kompaktne mase, iz katere lahko oblikujete strožke.
Na blogu vas čaka še ogromno receptov za brownije – vse najdete tukaj.
Najdete tako klasične, kot tudi kakšne bolj fit: beljakovinske ali brez sladkorja. Veganske ali kakšne s posebnimi okusi: “Tiramisu” in “Snickers”.
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Čokoladni storžki iz 3 sestavin
Nina Zorčič
Čas priprave 20 minutesmins
Vrsta obroka Sladica
Količina 4storžki
Sestavine
330gzmletih (Oreo) čokoladnih piškotov z vaniljevo kremo
1kava Barcaffe lungo
čokoladni kosmiči
sladkor v prahu za posip
Postopek
Piškote zmeljite in jih zmešajte s skodelico kave (espresso/lungo). Po potrebi dodajte kakšno žlico sladkorja, če se vam zdi masa premalo sladka. Če je masa presuha dodajte še kakšno žlico kave ali vode.
Iz mase oblikujte 4 storžce in vanjo vstavite čokoladne kosmiče, da dobite izgled storža.
Posujte s sladkorjem v prahu in postrezite ali hranite v hladilniku.
KLJUČNE BESEDE chocolate no bake dessert, chocolate pine cones, čokoladna sladica, čokoladni strožki, jedilni čokoladni strožki, slastni čokoladni storžki
Čokoladni storžki iz 3 sestavin
Viralna sladica, ki očara s svojim videzom – noro preprosti čokoladni storžki iz samo 3 sestavin! Pripravljeni hitro in preprosto, uporabite pa lahko sestavine, ki jih že imate na zalogi!
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Uporabite lahko piškote po izbiri, če boste uporabili takšne s kremo potem dodajte samo 1 merico kave, drugače boste mogoče dodali dve ali pa nekaj dodatnih žlic. Predlagam, da dodajate tekočino postopoma, dokler ne dobite kompaktne mase, iz katere lahko oblikujete strožke.
Na blogu vas čaka še ogromno receptov za brownije – vse najdete tukaj.
Najdete tako klasične, kot tudi kakšne bolj fit: beljakovinske ali brez sladkorja. Veganske ali kakšne s posebnimi okusi: “Tiramisu” in “Snickers”.
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Čokoladni storžki iz 3 sestavin
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: