Viralne “Turkish Pasta” v moji lahki izvedbi, z instant riževimi rezanci.
Preprosto božansko kosilo, pripravljeno res preprosto in hitro. Slastna mesna omaka, česnov jogurt in sladko paprika maslo. NJAMI kombinacija, ki je z razlogom obnorela svet.
Namesto testenin sem uporabila @mamarezanci instant riževe rezance, ki ne potrebujejo kuhanja, ker jih lahko samo namočite v vrelo vodo, kar pa pri kuhanju prihrani ogromno časa.
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Mama rezanci imajo v ponudbi ogromno drugih testenin, seveda lahko za pripravo recepta uporabite tudi katerekoli druge. Jaz sem izbrala “instant”, ker sem želela prihraniti pri času. Vso njihovo ponudbo najdete tukaj.
Na blogu vas čaka še drugih ogromno receptov in idej za kosila – vse najdete tukaj.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Viralne “Turkish Pasta” v moji "light" izvedbi z instant riževimi rezanci
Nina Zorčič
Čas priprave 15 minutesmins
Čas peke 20 minutesmins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 2porciji
Sestavine
Mesna omaka
1jžolivnega olja
1nasekljana čebula
1nasekljan večji korenček
2čžsladke paprike
2čžcurryja
1čžkumine
sol, poper po okusu
500gmletega govejega mesa(super bo tudi manj mastno)
2jžparadižnikovega koncentrata
1dclparadižnikove mezge/passate
voda po potrebi
Česnov jogurt:
250gskyra ali grškega jogurta
½čžčesna v prahu
1jžlimoninega soka
sol
Paprika maslo
1kockamasla
1jžsladke paprike
ščepsoli
Dodatno
instangt riževi rezanci MAMA rezanci
nadrobljena feta
nasekljana bazilika
Postopek
Na srednjem ognju segrejte olivno olje in popražite čebulo ter korenček.
Dodajte vse začimbe in premešajte. Ko čebula postekleni dodajte mleto meso in ga prepražite do rjavega.
Dodajte koncentrat in mezgo in malo zalijte z vodo. Kuhajte 15-20 minut, da se meso zmehča, omaka pa zgosti.
V skodelici zmešajte vse za česnov jogurt in poskusite. Po želji dodatno začinite in pustite na strani.
V ponvi stopite maslo. Dodajte sladko papriko in sol. Premešajte in odstavite.
V vrelo vodo vstavite instant riževe rezance, premešajte in pustite nekaj minut, kot piše na embalaži. Odcejene rezance razdelite na dva krožnika. Najprej prelijte z jogurtom, pokapajte z maslom, po vrhu dodajte mesno omako in posujte s feto ter baziliko.
Viralne “Turkish Pasta” v moji “light” izvedbi z instant riževimi rezanci
Viralne “Turkish Pasta” v moji lahki izvedbi, z instant riževimi rezanci.
Preprosto božansko kosilo, pripravljeno res preprosto in hitro. Slastna mesna omaka, česnov jogurt in sladko paprika maslo. NJAMI kombinacija, ki je z razlogom obnorela svet.
Namesto testenin sem uporabila @mamarezanci instant riževe rezance, ki ne potrebujejo kuhanja, ker jih lahko samo namočite v vrelo vodo, kar pa pri kuhanju prihrani ogromno časa.
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Mama rezanci imajo v ponudbi ogromno drugih testenin, seveda lahko za pripravo recepta uporabite tudi katerekoli druge. Jaz sem izbrala “instant”, ker sem želela prihraniti pri času. Vso njihovo ponudbo najdete tukaj.
Na blogu vas čaka še drugih ogromno receptov in idej za kosila – vse najdete tukaj.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Viralne “Turkish Pasta” v moji "light" izvedbi z instant riževimi rezanci
Nina ZorčičSestavine
Mesna omaka
Česnov jogurt:
Paprika maslo
Dodatno
Postopek
Preberite še: