Pred vami je ideja za najboljši zajtrk na svetu – enostavna in hitra, noro kremna ovsena kaša, polna beljakovin!
Za vas imam dva načina priprave, en z beljakovinami v prahu in en z beljaki, tako da imate na voljo tudi vegansko različico. V obeh primerih je priprava noro preprosta, potrebujete samo 3 sestavine, nastane pa noro okusna, kremna kaša, ki vas bo zasvojila!
Spodaj delim povezavo do beljakov, Instant Oats in beljakovin, ki jih uporabljam + razkrijem kodo za popust.
Pred vami je ideja za najboljši zajtrk na svetu! Enostavna in hitra, noro kremna ovsena kaša z dodanimi beljakovinami.
Za vas imam dva načina priprave, en z beljakovinami v prahu in en z beljaki, tako da imate na voljo tudi vegansko različico. V obeh primerih je priprava noro preprosta, potrebujete samo 3 sestavine, nastane pa noro okusna, kremna kaša, ki vas bo zasvojila!
Polna beljakovin in brez dodanih sladkorjev, olj ali moke.
Za pripravo tako gladke, kremne kaše potrebujete res fino mlete ovsene kosmiče oz. ovseno moko. Svetujem uporabo Instant Oats (brez dodanega okusa) – dobite jih tudi na spletni strani Gymbeam, s kodo NINAZ5 pa imate tudi popust!
Kašo lahko alternativno pripravite tudi s klasičnimi ovsenimi kosmiči, ki jih zmeljete v prah s pomočjo blenderja – tako nastane domača ovsena moka!
Poleg Instant Oats ovsenih kosmičev sem v kašo dodala še vir beljakovin. Za vas imam dve možnosti: beljake, ki so na voljo pri Gymbeam in na njih velja koda NINAZ5 ali veganske sojine beljakovine z okusom vanilje.
Beljake lahko uporabite tudi sveže, s tistimi v prahu pa nisem imela tako dobrih rezultatov: kaša je bila zelo okusna, so se pa hitro naredile grudice in ni bila tako kremna.
Kaša je prav tako pripravljena brez dodanih sladkorjev, ker tudi izbrani proteini ne vsebujejo dodanih sladkorjev. V kolikor ste bolj sladkosnedi vam svetujem, da kaši dodate kakšne Flavor Drops kapljice, na voljo pri Gymbeam (koda NINAZ5 za popust), ki ne vsebujejo dodanih sladkorjev, dovolj pa je že par kapljic, ki dodajo vrhunsko aromo celi skledi kaše. Moje najljubše do okus vanilja, čokolada, lešnik.
Za pripravo tako gladke, kremne kaše potrebujete res fino mlete ovsene kosmiče oz. ovseno moko. Najbolj fina ovsena moka, kar sem jih poskusila je od Myprotein – instant ovseni kosmiči oz. Instant Oats. Tako gladka, da je zmleta praktično v prah.
Svoje lahko naročite pri Myprotein, s kodo NINAMYP pa imate na skoraj vse izdelke 38% popust!
Kašo lahko alternativno pripravite tudi s klasičnimi ovsenimi kosmiči, ki jih zmeljete v prah s pomočjo blenderja. Tekstura bo manj gladka, okus pa še vedno vrhunski.
Poleg Instant Oats ovsenih kosmičev sem v kašo dodala še izvor proteinov. Za vas imam dve možnosti: beljake iz tetrapaka ali veganske sojine proteine z okusom vanilje. Beljaki so na voljo v trgovinah Spar, proteini pa na strani Myprotein.
Beljake lahko uporabite tudi sveže, s tistimi v prahu pa nisem imela tako dobrih rezultatov: kaša je bila zelo okusna, so se pa hitro naredile grudice in ni bila tako kremna.
Kaša je prav tako pripravljena brez dodanih sladkorjev, ker tudi izbrani proteini ne vsebujejo dodanih sladkorjev. V kolikor ste bolj sladkosnedi vam svetujem, da kaši dodate kakšne FlavDrops kapljice, na voljo pri Myprotein, ki ne vsebujejo dodanih sladkorjev, dovolj pa je že par kapljic, ki dodajo vrhunsko aromo celi skledi kaše. Moje najljubše do okus vanilja, toffee, maslen piškotek, lešnik.
Najboljša stvar pri takšni kaši? Dodate ji lahko svoje najljubše dodatke!
Jaz najraje dodajam sveže borovnice ali maline, temno čokolado (vsaj 85%), arašidovo maslo. Najboljše je od 100% naravno, brez dodanih sladkorjev, olj ali soli .
Najboljša stvar pri takšni kaši? Dodate ji lahko svoje najljubše dodatke!
Jaz najraje dodajam sveže borovnice ali maline, temno čokolado (vsaj 85%), arašidovo maslo. Najboljše je od Myprotein, saj je 100% naravno, brez dodanih sladkorjev, olj ali soli. Na voljo imate smooth ali crunchy, oba sta vrhunska.
Katera kaša je boljša?
Če imate na zalogi svoje najljubše beljakovine potem vam svetujem pripravo kar z beljakovinami. Če primerjamo z beljaki: kaša s proteini bo pripravljena hitreje, saj kuhate samo toliko časa, da se kaša zgosti, medtem ko pri beljakih kuhate tako dolgo, da se beljaki popolnoma skuhajo in zgostijo. Prav tako ima kaša zaradi beljakovin že dodan okus in ne potrebujete posebnih arom/sladil. Pri kaši z beljakovinami je tudi manj možnosti, da bi vam nastale grudice, zato je v tem primeru tekstura malce bolj kremna.
Kaša z beljaki je v osnovi manj kalorična in brez dodanih arom. Meni je odlična točno takšna, dodam ji samo malo temne čokolade in arašidovega masla, lahko pa jo sladkate tudi z Flavor Drops kapljicami, ki so zgoraj opremljene z linkom. Tukaj lažje nadzirate sladkost kaše in kalorični vnos.
Okus je pri obeh vrhunski, enako je s teksturo. Vsem svetujem, da poskusijo obe in se sami odločijo, katera jim bolje sede. Ko se ene naveličate, lahko vedno pripravite drugo.
Katera kaša je boljša?
Če imate na zalogi svoje najljubše beljakovine potem vam svetujem pripravo kar z beljakovinami. Če primerjamo z beljaki: kaša s proteini bo pripravljena hitreje, saj kuhate samo toliko časa, da se kaša zgosti, medtem ko pri beljakih kuhate tako dolgo, da se beljaki popolnoma skuhajo in zgostijo. Prav tako ima kaša zaradi beljakovin že dodan okus in ne potrebujete posebnih arom/sladil. Pri kaši z beljakovinami je tudi manj možnosti, da bi vam nastale grudice, zato je v tem primeru tekstura malce bolj kremna.
Kaša z beljaki je v osnovi manj kalorična in brez dodanih arom. Meni je odlična točno takšna, dodam ji samo malo temne čokolade in arašidovega masla, lahko pa jo sladkate tudi z FlavDrops kapljicami, ki so zgoraj opremljene z linkom. Tukaj lažje nadzirate sladkost kaše in kalorični vnos.
Okus je pri obeh vrhunski, enako je s teksturo. Vsem svetujem, da poskusijo obe in se sami odločijo, katera jim bolje sede. Ko se ene naveličate, lahko vedno pripravite drugo.
Najbolj kremna beljakovinska ovsena kaša
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 5mins
Vrsta obroka Malica, Zajtrk
Količina 1porcija
Sestavine
Ovsena kaša z beljaki
30gInstant Oats ovsenih kosmičev oz. fino mlete ovsene moke Gymbeam
200gvode
200gtekočih beljakov Gymbeam
Flavor Drops kapljice(opcijsko, ali sladilo po želji)
Ovsena kaša z veganskimi proteini
30gInstant Oats ovsenih kosmičev oz. fino mlete ovsene moke Gymbeam
30gveganskih sojinih beljakovin okus vanilja(ali proteini po lastnem izboru)
300gvode
Flavor Drops kapljice(opcijsko, ali sladilo po želji)
Dodatki
temna čokolada
arašidovo maslo
borovnice, maline, drugo sadje
oreščki
granola
čokoladni namaz
Postopek
Postopek za ovseno kašo z beljaki: V manjšem loncu zmešajte ovseno moko in vodo. Z železno metlico premešajte in kuhajte na srednjem ognju tako dolgo, da se zmes zgosti in nastane gosta krema. Med kuhanjem redno mešajte, da se ovsena moka ne sprime na dno in da ne nastanejo grudice.
Ko nastane gladka, gosta, kremna zmes dodajte beljake. Vse skupaj dobro premešajte in kuhajte na nizkem do srednjem ognju tako dolgo, da se beljaki skuhajo in zgostijo. Priporočam, da mešate z železno metlico za stepanje, ker se tako vse najlepše poveže in zmanjša možnost nastanka grudic.
Med stalnim mešanjem nadzirajte gostoto kaše. Med kuhanjem se včasih na začetku beljaki ločijo od ovsene mešanice, ampak se kasneje vse poveže v enotno zmes.
Po tem, ko so beljaki skuhani, se bo kaša vse bolj gostila, zato odstavite, ko dosežete željeno gostoto. Kaša je končana, ko so beljaki popolnoma skuhani, kaša pa je gosta in kremna. Po želji lahko na koncu dodate še malo vode, če se vam je kaša preveč zgostila. Če se vam zdi preredka pa kuhajte še kakšno minuto dlje in vmes stalno mešajte.
Dodajte svoje najljubše dodatke in uživajte.
Postopek za ovseno kašo z veganskimi beljakovinami: V manjšem loncu zmešajte ovseno moko, beljakovine in vodo. Zmes bo zelo redka. Z železno metlico premešajte in kuhajte na srednjem ognju tako dolgo, da se zmes zgosti in nastane gladka, gosta krema. Med kuhanjem redno mešajte, da se ovsena moka in proteini ne sprimejo na dno in da ne nastanejo grudice. Priporočam, da mešate z železno metlico za stepanje, ker se tako vse najlepše poveže in zmanjša možnost nastanka grudic.
Kaša je končana, ko se zgosti in postane kremna - približno 4-5 minut kuhanja. Dlje kot boste kašo kuhali, bolj se bo gostila. V kolikor se vam je kaša preveč zgostila, lahko na koncu dodate še malo vode. Če se vam zdi preredka pa kuhajte še kakšno minuto dlje in vmes stalno mešajte.
Dodajte svoje najljubše dodatke in uživajte. Kašo lahko v neprodušno zaprti posodi hranite tudi v hladilniku in si jo pripravite dan prej za zajtrk.
Najbolj kremna beljakovinska ovsena kaša
Pred vami je ideja za najboljši zajtrk na svetu – enostavna in hitra, noro kremna ovsena kaša, polna beljakovin!
Za vas imam dva načina priprave, en z beljakovinami v prahu in en z beljaki, tako da imate na voljo tudi vegansko različico. V obeh primerih je priprava noro preprosta, potrebujete samo 3 sestavine, nastane pa noro okusna, kremna kaša, ki vas bo zasvojila!
Spodaj delim povezavo do beljakov, Instant Oats in beljakovin, ki jih uporabljam + razkrijem kodo za popust.
Pred vami je ideja za najboljši zajtrk na svetu! Enostavna in hitra, noro kremna ovsena kaša z dodanimi beljakovinami.
Za vas imam dva načina priprave, en z beljakovinami v prahu in en z beljaki, tako da imate na voljo tudi vegansko različico. V obeh primerih je priprava noro preprosta, potrebujete samo 3 sestavine, nastane pa noro okusna, kremna kaša, ki vas bo zasvojila!
Polna beljakovin in brez dodanih sladkorjev, olj ali moke.
Za pripravo tako gladke, kremne kaše potrebujete res fino mlete ovsene kosmiče oz. ovseno moko. Svetujem uporabo Instant Oats (brez dodanega okusa) – dobite jih tudi na spletni strani Gymbeam, s kodo NINAZ5 pa imate tudi popust!
Instant Oats so noro vsestranski! So odlična izbira za pripravo bolj zdravih sladic brez moke. Z njimi sem pripravila že hrustljave ovsene vaflje, fit ovsene rolice, proteinske ovsene vaflje, ovsene “Cookie Dough” kroglice, itd.
Kašo lahko alternativno pripravite tudi s klasičnimi ovsenimi kosmiči, ki jih zmeljete v prah s pomočjo blenderja – tako nastane domača ovsena moka!
Poleg Instant Oats ovsenih kosmičev sem v kašo dodala še vir beljakovin. Za vas imam dve možnosti: beljake, ki so na voljo pri Gymbeam in na njih velja koda NINAZ5 ali veganske sojine beljakovine z okusom vanilje.
Beljake lahko uporabite tudi sveže, s tistimi v prahu pa nisem imela tako dobrih rezultatov: kaša je bila zelo okusna, so se pa hitro naredile grudice in ni bila tako kremna.
Kaša je prav tako pripravljena brez dodanih sladkorjev, ker tudi izbrani proteini ne vsebujejo dodanih sladkorjev. V kolikor ste bolj sladkosnedi vam svetujem, da kaši dodate kakšne Flavor Drops kapljice, na voljo pri Gymbeam (koda NINAZ5 za popust), ki ne vsebujejo dodanih sladkorjev, dovolj pa je že par kapljic, ki dodajo vrhunsko aromo celi skledi kaše. Moje najljubše do okus vanilja, čokolada, lešnik.
Za pripravo tako gladke, kremne kaše potrebujete res fino mlete ovsene kosmiče oz. ovseno moko. Najbolj fina ovsena moka, kar sem jih poskusila je od Myprotein – instant ovseni kosmiči oz. Instant Oats. Tako gladka, da je zmleta praktično v prah.
Instant Oats so noro vsestranski! So odlična izbira za pripravo bolj zdravih sladic brez moke. Z njimi sem pripravila že hrustljave ovsene vaflje, fit ovsene rolice, proteinske ovsene vaflje, ovsene “Cookie Dough” kroglice, itd.
Svoje lahko naročite pri Myprotein, s kodo NINAMYP pa imate na skoraj vse izdelke 38% popust!
Kašo lahko alternativno pripravite tudi s klasičnimi ovsenimi kosmiči, ki jih zmeljete v prah s pomočjo blenderja. Tekstura bo manj gladka, okus pa še vedno vrhunski.
Poleg Instant Oats ovsenih kosmičev sem v kašo dodala še izvor proteinov. Za vas imam dve možnosti: beljake iz tetrapaka ali veganske sojine proteine z okusom vanilje. Beljaki so na voljo v trgovinah Spar, proteini pa na strani Myprotein.
Beljake lahko uporabite tudi sveže, s tistimi v prahu pa nisem imela tako dobrih rezultatov: kaša je bila zelo okusna, so se pa hitro naredile grudice in ni bila tako kremna.
Kaša je prav tako pripravljena brez dodanih sladkorjev, ker tudi izbrani proteini ne vsebujejo dodanih sladkorjev. V kolikor ste bolj sladkosnedi vam svetujem, da kaši dodate kakšne FlavDrops kapljice, na voljo pri Myprotein, ki ne vsebujejo dodanih sladkorjev, dovolj pa je že par kapljic, ki dodajo vrhunsko aromo celi skledi kaše. Moje najljubše do okus vanilja, toffee, maslen piškotek, lešnik.
Najboljša stvar pri takšni kaši? Dodate ji lahko svoje najljubše dodatke!
Jaz najraje dodajam sveže borovnice ali maline, temno čokolado (vsaj 85%), arašidovo maslo. Najboljše je od 100% naravno, brez dodanih sladkorjev, olj ali soli .
Uporabite pa lahko tudi katero drugo maslo oreščkov z dodanimi okusi – s kokosom ali okus cimetove rolice? BOŽANSKO!
Najboljša stvar pri takšni kaši? Dodate ji lahko svoje najljubše dodatke!
Jaz najraje dodajam sveže borovnice ali maline, temno čokolado (vsaj 85%), arašidovo maslo. Najboljše je od Myprotein, saj je 100% naravno, brez dodanih sladkorjev, olj ali soli. Na voljo imate smooth ali crunchy, oba sta vrhunska.
Katera kaša je boljša?
Če imate na zalogi svoje najljubše beljakovine potem vam svetujem pripravo kar z beljakovinami. Če primerjamo z beljaki: kaša s proteini bo pripravljena hitreje, saj kuhate samo toliko časa, da se kaša zgosti, medtem ko pri beljakih kuhate tako dolgo, da se beljaki popolnoma skuhajo in zgostijo. Prav tako ima kaša zaradi beljakovin že dodan okus in ne potrebujete posebnih arom/sladil. Pri kaši z beljakovinami je tudi manj možnosti, da bi vam nastale grudice, zato je v tem primeru tekstura malce bolj kremna.
Kaša z beljaki je v osnovi manj kalorična in brez dodanih arom. Meni je odlična točno takšna, dodam ji samo malo temne čokolade in arašidovega masla, lahko pa jo sladkate tudi z Flavor Drops kapljicami, ki so zgoraj opremljene z linkom. Tukaj lažje nadzirate sladkost kaše in kalorični vnos.
Okus je pri obeh vrhunski, enako je s teksturo. Vsem svetujem, da poskusijo obe in se sami odločijo, katera jim bolje sede. Ko se ene naveličate, lahko vedno pripravite drugo.
Katera kaša je boljša?
Če imate na zalogi svoje najljubše beljakovine potem vam svetujem pripravo kar z beljakovinami. Če primerjamo z beljaki: kaša s proteini bo pripravljena hitreje, saj kuhate samo toliko časa, da se kaša zgosti, medtem ko pri beljakih kuhate tako dolgo, da se beljaki popolnoma skuhajo in zgostijo. Prav tako ima kaša zaradi beljakovin že dodan okus in ne potrebujete posebnih arom/sladil. Pri kaši z beljakovinami je tudi manj možnosti, da bi vam nastale grudice, zato je v tem primeru tekstura malce bolj kremna.
Kaša z beljaki je v osnovi manj kalorična in brez dodanih arom. Meni je odlična točno takšna, dodam ji samo malo temne čokolade in arašidovega masla, lahko pa jo sladkate tudi z FlavDrops kapljicami, ki so zgoraj opremljene z linkom. Tukaj lažje nadzirate sladkost kaše in kalorični vnos.
Okus je pri obeh vrhunski, enako je s teksturo. Vsem svetujem, da poskusijo obe in se sami odločijo, katera jim bolje sede. Ko se ene naveličate, lahko vedno pripravite drugo.
Najbolj kremna beljakovinska ovsena kaša
Nina ZorčičSestavine
Ovsena kaša z beljaki
Ovsena kaša z veganskimi proteini
Dodatki
Postopek
Preberite še: